Fem tv-serier, du skal se

1
453
Vi er kun halvvejs i seriesæsonen, der som bekendt løber fra september til marts. Derfor får du her en række anbefalinger, som du kan kaste dig over, mens lyset langsomt kommer tilbage, og dagene bliver længere.

 

Af Louise Taarnhøj

 

Succession (HBO Nordic)

Jeg har af flere fået anbefalet denne serie, men det tog mig lidt tid at komme ind i den, da jeg endelig fik taget mig sammen – den er nemlig proppet med ulideligt irriterende karakterer.

Vi følger en amerikansk mediemogul-familie med mange milliarder på kontoen og en tørst efter at eje og styre verden, koste hvad det vil (inklusiv relationerne i familien). Den er hastigt fortalt med usandsynligt meget grimt sprog både mellem samarbejdspartnere og indbyrdes i familien. Men på en eller anden syg facon kommer man til skiftevis at holde med den ene, så den anden skiderik. Det er godt lavet, og der er adskillige meget morsomme og uforglemmelige scener, særligt mellem uselvstændige og usikre Greg (the Egg) og den lige så uselvstændige og usikre Tom, der klarer sig gennem dagen med upassende onkelhumor på helt aldeles upassende tidspunkter.

Den er værd at se, faktisk også to gange.

Nallerne fra kattene : En morder på internettet (Netflix)

Det er svært at få folk til at se denne, fordi den starter, som den gør, og fordi den hedder, hvad den hedder: Vi følger en gruppe almindelige mennesker, der forarges over en ung fyr, der lægger en video på nettet, hvor han slår to katte ihjel (jeg vil ikke komme ind på hvordan). Allerede her står folk af – og det forstår jeg godt. Men det skal lige siges, at filmen IKKE handler om katte, der slåes ihjel på forskellige grusomme måder. Den handler mere om denne gruppe almindelige menneskers jagt på den unge fyr; hvordan de researcher sig frem til alle mulige små hints, der kan føre på sporet af ham. Og så handler den om, hvad denne unge fyr finder på at gøre, næste gang han lægger en video på nettet. Her er der nemlig tale om noget andet, han slår ihjel.

Man ser aldrig mordene i denne dokumentarserie, og faktisk er det allerbedste ved serien måden, den slutter på: med en vigtig kommentar til vores samfund i dag.

Du skal simpelthen bare se den. Og hvis ikke du vil, så skriv til mig, så skal jeg fortælle dig slutningen og præcis hvorfor, den lægger op til en vigtig diskusison, vi alle bør have med hinanden.

 

The Loudest Voice (HBO Nordic)

The Loudest Voice er en miniserie, og den serie, der har fanget mig mest de seneste år – måske fordi den handler om medier, journalistik og politik. Lige som Succession handler den om en mediemogul, men denne er ikke fiktiv; den bygger på skaberen af Fox News, Robert Ailes (spillet fænomenalt af Russel Crowe). En mere modbydelig mand findes muligvis – men Robert Ailes kandiderer i hvert fald til at få topposten som verdens største skiderik!

Vi følger hans passionerede vej til toppen i den amerikanske mediebranche, hvor han med forskellige metoder når toppen og på får år gør Fox News til den mest sete nyhedskanal i USA. Et imponerende stykke arbejde, og man har også tidspunkter, hvor man virkelig hepper på røvhullet – men som serien skrider frem, forstår man, hvor manipulerende og nærmest psykopatisk han bærer sig ad med at fremme sin tv-station.

Og det bedste er: Den ender godt! 🙂

Der kommer fokus på Fox News og Robert Ailes; Hollywoodfilmen, Bomb Shell, er fortællingen om tre kvinder, der arbejdede for Robert Ailes. Den får premiere til marts, så sørg for at få set denne fremragende tv-serie inden da.

 

 

After Life (Netflix) 

Enten er man til hans standup, eller også er man ikke. Ricky Gervais er virkelig en mand, der deler vandene, men personligt er jeg vild med ham.

Hans seneste tv-serie dog, vil jeg mene, at de fleste vil kunne lide. Den er morsom på en underspillet måde, men mest af alt er den rørende. Meget rørende.

Vi følger Tony, som er journalist på en mindre lokalavis. Han er netop mistet sin kone til kræft og bor nu alene. Han har svært ved at komme sig over tabet, og i stedet for at falde sammen og blive en skygge af sig selv, udvikler han en virkelig ubehagelig personlighed, som alle omkring ham efterhånden tager afstand fra.

Men langsomt sker der forskellige ting, finurlige møder med et par anderledes personligheder, der får ham til lidt efter lidt at se anderledes på livet og den måde, han lever det på.

Hvor The Loudest Voice er den mest spændende og forargende serie, jeg længe har set, er After Life den mest rørende og livsbekræftende serie, jeg længe har set. Og i øvrigt, så kommer der en ny sæson lige om lidt.

 

Euphoria (HBO Nordic)

Dette er en af de serier, der chokerede mest sidste år – Euphoria, hvor vi følger en gruppe high school-elever med alt, hvad der indebærer af forelskelse, identitetsforvirring, stoffer, alkohol, sex, hævnporno, overgreb og venskaber. Og alt derimellem! Den kontroversielle serie går tættere på end noget andet, jeg har set, og får Skam til at ligne et afsnit af Matador.

Der er med andre ord voldsomme scener, men der er også et intimt nærvær og en kæmpe kærlighed til disse unge mennesker i den tid, der måske er den hårdeste identitetsmæssigt.

Da den kom frem i USA sidste år, gik medierne i baglås over en række eksplicitte scener – blandt andet en, hvor man ser en masse penisser. Det er ikke noget, man er vant til at se i prime time! Derudover tages der uendeligt mange stoffer, ligesom serien også tegner et uhyggeligt billede af den voldtægtskultur, man har talt om i flere år efterhånden, som finder sted på adskillige amerikanske high schools.

Men serien viser også en stærk pige, som viser sig at være transperson. Den viser en overvægtig pige, der bliver mobbet, men som finder styrke – på en lige så kontroversiel måde, som hun så kommer ud af – og faktisk fremstår både stærk og sympatisk til sidst. Vi ser en fyr sige fra over for sine venners platte kommentarer om hans kæreste og hendes angiveligt mange tidligere sexpartnere. Der ER lyspunkter i den ellers meget dystre serie, men mest af alt er den flot dramaturgisk og stilmæssigt fortalt med virkelig godt skuespil, blandt andet af den tidligere Disney-barnestjerne Zendaya. Og så er den produceret af selveste Drake – bare lige for at kaste lidt ekstra stjernestøv over den.

Funfact: Serien gjorde glimmer-øjenskygge til en kæmpe hype verden over, da serien gik sin sejersgang. Prøv blot at google Euphoria og make up, you’ll see 🙂

 

LÆS OGSÅ: 

Fem podcasts du skal lytte til

1 COMMENT

Comments are closed.