FEMENT – GENIAL RAMEN I INDRE BY

0
373
Processed with VSCO with f2 preset

OK, så ramen er ikke trendy længere. Men det smager stadig godt, og da jeg i december måned tilbragte en fantastisk aften i selskab med fire søde italienere, hoppede jeg endelig med på den japanske nudelsuppe-trend – hos Ferment i Indre By.

Jeg har det stramt med ting, der bliver overdrevet populære. Det er som om, jeg ikke længere tror på, at der kan være dybde og autenticitet i noget, der eksploderer på trendbarometret og hiver alle ud i en sump af tilbedelse.

Således hadede jeg Da Vinci Mysteriet, uden at have læst den. Jeg gjorde nar af Fifty Shades of Grey, både film og bøger, og jeg kom ret sent med på Skam-bølgen.

Grunden til min modstræbenhed over for disse mainstream hits er nok, at jeg føler, mange hopper med på trenden uden at have taget rigtig stilling. Det bliver for overfladisk, og det er noget af det værste, jeg ved. Overfladiskhed. Og så følger der naturligt en masse kopier i kølvandet på et hit. Kopier, som vi ender med at hylde, fordi de minder os så meget om originalen, at vi glemmer, hvori forskellene ligger. Og det kan jo så ende med, at originalen bliver glemt, og at vi hylder laveste fællesnævner.

Nu er verden jo fyldt med gråzoner, og i gråzonen er der, hvor jeg ynder at bevæge mig. Her er dejligt og masser af både-og. Det er lidt tarveligt at befinde sig her, men på den måde kan jeg tage et standpunkt og alligevel ikke. Som når jeg siger, at jeg ikke bryder mig om ting, der bliver overdrevet populære og samtidig elsker tatar og naturvin.

Processed with VSCO with f2 preset

Ligeledes er det med ramen. Der er en hel del ramenrestauranter i København, og vi kan godt blive enige om, at der er lige så meget brug for endnu en ramenrestaurant, som der er brug for vinbarer. Enough is enough.

Til gengæld er der så en god grund til, at københavnerne er så vilde med ramen. Det smager godt, og det er mættende. Nogle vil endda mene, at det er sundt.

img_1605

I december måned smuttede jeg forbi Ferment sammen med en gruppe venner fra Italien. Ingen af os havde besøgt restauranten før, og faktisk var det min første gang på nudelbar, jf. min modvillighed overfor hypertrends.

Ferment er meget lille, kun plads til omkring 20 mennesker, og så er indretningen en blanding af farver og tingeltangel fra Østen og nordisk minimalisme.

img_1612

Nudlerne er hjemmelavedet, og de smagfulde ramenretter er levet på overvejende økologiske og lokale råvarer.

Vi kastede os over tre forretter, som vi delte; blæksprutte, tofu og vandmand (sidstnævnte ret var en førstegangsoplevelse for mig, muligvis også en sidstegangsoplevelse). Forretterne var gode, men det bedste var min ramen med økologisk svinekød, porcheret æg og chili. Ramen er gået hen og blevet sådan noget, jeg craver, når jeg har tømmermænd eller ikke orker at lave mad. I det hele taget er jeg ret vild med asiatisk mad, men ramen topper i øjeblikket. Her, tre år efter, at det var trendy.

Sådan er jeg.

Louise
img_1607


img_1608

FERMENT
Studiestræde 18 kld
1255 København K

Åbningstider frokost:
fredag til lørdag 12 – 15

Åbningstider aften:
tirsdag til torsdag 17.00 – 21
fredag til lørdag 17.00 – 22

IN ENGLISH:

OK, so ramen is not that trendy anymore. But it still tastes good, and when I in December spent a wonderful evening in the company of four sweet Italians, I finally  the Japanese noodle soup-trend – at Ferment in the City. None of us had visited Ferment before and actually it was my first time at a ramen restaurant.

Ferment is very small, with room for about 20 people, and the decor is a mix of colors from the East and Nordic minimalism.

The noodles are home made, and the tasteful ramen bowls is made with organic and local ingredients.

We ordered three appetizers to share; squid, tofu, and jellyfish (the latter dish was a first time experience for me). The appetizers were good, but the best was my ramen with organic pork, poached eggs and chili. Ramen has become something I crave when I have a hangover or do not have the energy to cook. I am crazy about Asian food, but ramen is peaking at the moment. Now, three years after it was trendy.

That’s how I am.

/Louise