Festivalguide i august

1
360

Vi går ind i den sidste sommermåned lige om lidt – ja, og det selvom det slet ikke har været sommer. Vi bringer derfor et overblik over de sidste festivaler og musikevents i Købenavn, som du absolut ikke må gå glip af. Og vi tyvstarter med et par festivaler, som ligger i denne weekend.

Jeg har været på så mange festivaler i år, og jeg er stadig ikke træt, til trods for at langt de fleste er foregået i regn og gummistøvler. Jeg startede til UHØRT Præsenter…! i februar, Frost Festival, Musik Days/Gaffa Prisen, Spot Festival, Northside, Folkemødet (er det en festival? Det føltes sådan), Copenhell, Roskilde Festival, Copenhagen Jazz Festival, Musik i Lejet. Det er 10 festivaler indtil videre, hvor højdepunkterne har været Omar Souleyman på SPOT Festival, Radiohead på Northside, Pilekroen på Folkemødet, Arcade Fire på Roskilde Festival og D/Troit på Musik i Lejet. Jeg regner med, at der kommer endnu et par højdepunker til Haven Festival og UHØRT Festival.

Her får du en oversigt over de kommende festivaler, som du ikke må gå glip af i løbet af august (og slut juli):

Carpark Festival

CARPARK FESTIVAL:

Carpark Festival inviterer hele byen indenfor til hele 20 musikalske optrædener og helt nye initiativer på aktivitets-fronten.

Fredag og lørdag, d. 28. og 29. juli, løber den fjerde Carpark Festival af stablen under Bispeengbuen på Frederiksberg. Dette års festival vil være den største af sin art med hele to dages musik og aktiviteter for alle aldre, hvor navne som blandt andre Barselona, Annelise, JÆRV og Rest in Beats vil sørge for musikken, mens festivalens frivillige i tæt samarbejde med Kulturmagasinet VINK Kbh vil stå for en kaskade af aktiviteter med alt fra croquis og grilltennis til insekt-smagning, petanque og bingo. Hele festivalen slutter lørdag aften med et afterparty på RUST, hvor festivalens to sidste acts indtager den velkendte scene på Guldbergsgade.

DU SKAL VÆLGE DENNE FESTIVAL, HVIS DU: er på SU, ikke går op i at høre P3-hits på stribe, kan spille bordfodbold, går i Adidas-sko og gerne vil hænge ud med dine venner til en gratis fest.

Badesøen

BADESØEN:

Musik, mad, radio og vandland. Så er det nu på lørdag (29. juli), at den ny endags-festival BADESØEN by The Lake, Forbrændingen og Prxjects finder sted for første gang i badelandet i Albertslund.

Oplev koncerter med Savage Rose, Dungen, Skammens vogn, King Ayisoba og Peter Broderick sings Arthur Russell. Og et omfattende pop-up-program med blandt andre Jens Lekman, et saxofonoptog, der spiller ABBA-klassikere i halvt tempo, Bene og mange flere samt et live radio program med bl.a. Goodiepal & Pals, Dirty Nun Tekno Crew, radiobingo med Klaus Bondam og mange flere. Kokken Torben Klitbo kommer med sine 4 food trucks.

BADESØEN åbner kl 13 og lukker kl 22, så hele familien kan være med. Det fulde program er at finde på www.badesoen.dk.

BADESØEN er kurateret af den eksperimenterende internetradio The Lake og arrangeres i samarbejde med spillestedet Forbrændingen i Albertslund og kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz.

DU SKAL VÆLGE DENNE FESTIVAL, HVIS DU: har familie og børn, gerne vil være firstmover og kunne fortælle om den første ever Badesøen, savner saxofonsoloer, læser onlineaviser og elsker 70’erne. Du har muligvis også stadig et ironisk overskæg, selvom det sidst var sjovt i 2014.

Strøm Festival

STRØM FESTIVAL:

Den årlige Strøm Festival i august præsenterer elektronisk musik af højeste kvalitet for mere end 15.000 gæster. Programmet sammensættes af lokale talenter og artister fra vækstlaget såvel som etablerede professionelle fra den danske og internationale elektroniske musikscene. Festivalen udmærker sig desuden ved at være en byfestival, der anvender alternative koncertlokationer over hele København og Frederiksberg. Byens rum inddrages aktivt for at skabe synergier mellem byrum og musik – mellem lyd og arkitektur.

Fra den 2. – 5. august fyldes byen for 11. gang med elektroniske koncert af enhver art. Fra det klassiske Roller Disco i Kødbyen til kirkekoncert i Vor Frue Kirke til børnedisco, havefest og Red Roof Party på toppen af DGI Byen. Du kan høre livekoncerter med artister som Sekuoia, Djuma Soundsystem, Saint Cava og Kenton Slash Deamon – og ikke mindst legenderne fra Laid Back.

Se det fulde programm på Stroem.dk

DU SKAL VÆLGE DENNE FESTIVAL, HVIS DU: er ung eller føler dig ung, elsker at danse, er kulturradikal og har engang selv lavet elektronisk musik, savner dengang Distortion var rebelsk og gerne vil feste sammen med Københavns medie- og musikbranche. 

Stella Polaris

STELLA POLARIS:

Stella Polaris er en endagsfestival, som startede tilbage i 1997 af Kalle Bremer and Nicka Kirstejn. Hver sommer, når Strøm er overstået samles flere tusind mennesker en park i København for at lytte og slappe af til elektronisk musik af den mere chillede genre.

I år har Stella Polaris altså 20 års jubilæum, og chill-festen kommer til at foregå i Frederiksberg Have søndag den 6. august. Blandt de optrædende finder du Lis Sørensen og Mads Bjørn, Fallulah, Gundelach, Mattis, Mikael Simpson og Wangel.

DU SKAL VÆLGE DENNE FESTIVAL, HVIS DU: kan huske, hvordan Hotel Costes og Buddha Bar-kompilationerne hittede i 00’erne, og lige siden har du jagtet den følelse af cool lounge. Du har også festet igennem til Strøm, og selvom dit hoved og krop trænger til at slappe fuldstændig af, er du ikke helt færdig med festen, for du lider af FOMO. Du har muligvis børn, som du tager med i Frederiksberg Have denne søndag, og du håber, at din mand eller hustru tager ungerne med hjem lidt tidligt, så du kan hænge ud og drikke lidt flere øl end aftalt. YOLO, siger du nogle gange, selvom du er for gammel til at sige det.

Haven Festival

 

HAVEN FESTIVAL:

Københavns nyeste festival sætter fokus på kvalitet, både når det kommer til musik, mad og drikke. Festivalen, der finder sted på Refshaleøen den 11. og 12. august, er startet af Claus Meyer, Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller) og Aaron og Bryce Dessner (The National), som tidligere i år også åbnede Haven Bar i The Standard.

Det er selvsagt muligt at spise Meyersk mad og drikke Mikkeller-øl, og naturligvis også høre The National. Men derudover kan du opleve prominente navne som Feist, Iggy Pop, Band of Horses, Beach House og danske Kwamie Liv.

DU SKAL VÆLGE DENNE FESTIVAL, HVIS DU: er en ægte københavner, alternativt fra Aarhus, men du har boet her, siden du blev færdiguddannet som journalist, du bruger alle dine penge på kultur, spiser mad og drikker vin i Torvehallerne, hører P6 Beat, elsker WoodWood, Lovechild og La La Berlin. Du abonnerer også på Weekendavisen og måske Information, og du synes, ægte cider er noget af det fedeste at drikke lige nu (du har naturligvis smagt det på en specialølbar og ved, at det intet med Somersby har at gøre). Du ved også, hvorfor Mikkeller og Evil Twin ikke taler sammen. Det har du nemlig læst i Berlingske.

UHØRT

UHØRT FESTIVAL:

UHØRT Festival kommer fra i år til at indtage nye rammer på Vesterbro, når den præsenterer landets nyeste bands og solister den 18. og 19. august. Så hvis du gerne vil være med, når dine nye yndlingsbands ser dagens lys, skal du slå et smut forbi Enghavevej, hvor UHØRT Festival løber af stablen den 18. og 19. august. Københavnerfestivalen er nemlig kendt for at præsentere de næste store danske musiknavne før alle andre og har i de seneste år kunne præsentere dugfriske navne som The Minds of 99, Velvet Volume, Farveblind, Jærv og Palace Winter.

Både fredag og lørdag kan du få smag for den nye musik, men også lækker mad fra gourmet-madboderne mellem koncerterne, ligesom det også er muligt at hænge ud og nyde solen i de cool, urbane settings på Vesterbro.

DU SKAL VÆLGE DENNE FESTIVAL, HVIS DU: er en del af den absolut inderkreds af musikfanatikere, der ved, hvad der bliver spillet på P6 Beat til næste år, og som derefter kommer på SPOT Festival, og som om to år spiller på Roskilde Festival. Ultimativ firstmover festival, men også et sted, hvor du kan drikke dig fuld uden at bekymre dig om, at du ikke kan musikteksterne, for det er der ingen, der kan alligevel.

_______________

Så er det op til dig at finde ud af, hvilke festivaler du skal til, inden efteråret tager over.

/Louise

 

1 COMMENT

Comments are closed.