Hop i Sydhavnen!

1
460
gratis stockbillede
Vi sætter fokus på Sydhavnen den næste måneds tid og guider dig til bydelen, som både er gammel og ny, trendy og trashy, urban og afsides. I denne artikel sætter vi fokus på vand. Hvor kan du springe i havnen? hvor kan du nyde udsigten til både, surfere og badedyr? Hvor kan du fiske? Hvor kan du sidde for dig selv og nyde kanalerne i Københavns nyopståede bydel? Alt det får du svar på her.

Indlæg sponsoreret af Arkitektgruppen, men under redaktionel frihed.

Sidste år i juli tog min søde ven Lasse og jeg en cykeltur til Sydhavnen, og gennem Teglholmen og Sluseholmen fandt vi mange steder, hvor folk lå og slikkede sol og plaskede i vandet. Vi slog os ned på Sluseholmen med udsigt til Teglholmen og blev kølet af ved at springe i havnen.

Men…. Det er ikke helt lovligt, det vi gjorde dengang i juli, hvor solens stråler skinnede fra en skyfri himmel, og københavnerne tørstede efter et frisk havbad. Hele Københavns Havn er nemlig inddelt i zoner, som gerne skulle gøre det nemt for os at se, hvor vi må hoppe i havnen, og hvor vi skal lade være.

Sydhavnen

Hollandsk-inspirerede kanaler

Da jeg i sidste uge snakkede med Carsten fra By & Havn, fandt jeg ud af, at det som sådan ikke har noget med sundhedshensyn at gøre. Det har noget at gøre med, at der er mange farer ved at hoppe i havnen, hvor det ikke er tilladt – fordi der foregår en masse trafik, som medfører understrøm, der er stærkere, end man lige tror. Derudover kan bådene ikke se dig, hvis du ligger og plasker rundt nede i havnen. Med andre ord: vi skal passe lige så godt på hinanden, som vi gør i trafikken. Se film om sikker havn her:

Sydhavnen – særligt den nyeste del – byder på mange steder, hvor du kan nyde sommeren ved vandet. De mange hollandsk-inspirerede kanaler får Sydhavnens Sluseholmen til at skille sig ud fra resten af byen, og mange føler, at de i netop denne del af byen kan slappe rigtigt af og komme helt ned i gear.

Sydhavnen

Havnebadet Sluseholmen

Havnebadet, som åbnede i 2012, giver de samme muligheder som havnebadet på Islands Brygge. Du kan altså snuppe en helt almindelig svømmetur efter arbejde, børnene kan soppe, og om vinteren er der vinterbadning for de ekstra friske typer.

Sydhavnen

Havnebadet her er bygget af træ på fyldende pontoner, der tilsammen danner en lille lagune – eller koralrev om man vil. Du kan kun få adgang til havnebadet ved at passere en landgangsbro, der er hængslet til kajkanten. Havnebadet har tre bassiner; et lege- og soppebassin til de mindste, et børne- og ungdomsbassin med en meter dybt vand og et hovedbassin til motionssvømning. Det store bassin måler 25 meter på langs, og for enden kan man øve sit hovedspring fra 3,5 metervippen. Jo jo. Havnebadet har sit eget livreddertårn, så du kan sagtens tage de små størrelser med.

Sydhavnen

Er du ikke én af dem, der kan kaste sig i bølgen blå og tage friske svømmetag, så selv Jeanette O. Bliver misundelig, så er der også råd for det her i Sydhavnen. Du kan nemlig hele sommeren igennem modtage gratis svømmeundervisning, hvilket jeg faldt over på en af mine researchture til bydelen. Nu er jeg vokset op med en mor, som er usædvanligt vandskræk, og hele familien har flere gange forsøgt at få hende til at lære at svømme. Det er så befriende at kunne det, for så er det naturligvis nemmere at nyde det at bade. http://www.kk.dk/nyheder/gratis-svoemmetraening-i-koebenhavns-havn

 

1 COMMENT

Comments are closed.