Xenia Grigat | Københavnersnuden #150

0
356
Ugens Københavnersnude er blandt de dygtige kræfter bag Haven Festival, som løber af stablen den 11. og 12. august på Refshaleøen i København. Xenia Grigat har i mange år arbejdet med at få dine yndlingskunstnere til Danmark, og i dag deler hun sine yndlingssteder i byen med dig:

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
XG: Jeg arbejder på højtryk med at få de sidste musikalske indslag på plads til HAVEN festival den 11. og 12. august. Jeg glæder mig helt ubeskriveligt til at se alt det, holdet bag har knoklet for, komme til live.

LC: Hvor bor du?
XG: Frederiksberg C. Jeg er født og opvokset i København.

LC: Hvor går du tur?
XG: Jeg elsker turen hjemmefra over Vesterbro, når jeg skal til træning. Jeg træner i Senses ved Sønder Boulevard, og når jeg har en morgentime i weekenden, støder jeg på alle mulige mennesker – fra dem, der er på vej hjem fra byen, til småbørnsforældre, der er ude med barnevognen.

LC: Hvor drikker du kaffe?
XG: På vej til arbejde kommer jeg forbi Depanneur i Griffenfeldsgade. Det er et hyggeligt lille sted med god kaffe og rimelige priser.

LC: Hvor spiser du?
XG: Jeg vender ofte tilbage til Paté Paté i Slagterboderne. Der er god mad, stemning og musik – jeg kan sagtens bruge en hel aften der.

LC: Hvor fester du?
XG: Jeg har ikke ét sted, København har så mange arrangementer at byde på, det er virkelig imponerende, byens størrelse taget i betragtning. Det er som regel i forbindelse med musik, at jeg er ude, som Frost Festival, Distortion, Made In Space osv. Ellers går jeg gerne på en klassisk bodega med tvivlsom musik på jukeboxen eller Nyhavns Bodega, en vinbar i Lille Strandstræde.

LC: Hvor inspireres du?
XG: Der er ikke ét sted. Jeg får en masse idéer, når jeg løbetræner – det er mit frikvarter.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
XG: København om sommeren! Det er ikke et særlig præcis svar, men alle har bare lyst til at være ude, når det er godt vejr! At sidde i græsset i en park eller ved kanalerne og bare hænge ud og suge de lange sommeraftener til sig – det kan altså noget helt særligt.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
XG: Jeg elsker at rejse og gør det meget, specielt på grund af mit arbejde, og jeg bliver altid påmindet om, hvor dejlig København er, når jeg kommer hjem. Man kan godt glemme det lidt til hverdag.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
XG: Der er flere, men et af dem er min venindes bryllup i august. Det var ret casual, holdt på en kæmpe altan ved søerne, med udsigt over byen. Perfekt dansk sommeraften med dem, jeg holder af.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
XG: Glem Strøget, det er et hæsligt sted, og brug tiden på at gå rundt på Nørrebro og Vesterbro, og området ved Papirøen og så er Fristaden et must, hvis man er i København første gang.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? XG: Området ved Rådhuspladsen, Strøget og ned mod Tivoli kunne godt gøres mere interessant. Jeg synes ikke, det præsenterer byen fra sin bedste side.

LC:Dit soundtrack til byen?
XG: Anything goes! Jeg er koncertarrangør og har altid musik eller en podcast i ørene – det kommer an på mit humør.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Xenia. Vi ses til Haven Festival! 

GOD SØNDAG!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.