Rikke Lind Ostenfeld | Københavnersnuden #149

0
344
Ugens Københavnersnude elsker København lige så meget som os, er Københavner med stort K (selvom hun faktisk er fra Fyn) og har prøvet at bo udenfor København, men savner simpelthen storbyen for meget og rykker derfor herind igen – det kan vi godt forstå. Mød Rikke Lind Ostenfeld, der til dagligt er en del af Københavns rivende udvikling, idet hun arbejder i et byudviklingsselskab, som udvikler store og centrale byområder i København:

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
RO: Jeg er lige gået på 3 ugers ferie, hvor jeg smutter en tur til Norge og ellers nok kommer til hænge ud meget af tiden i København med veninder, mand og børn.

LC: Hvor bor du?
RO: Jeg bor pt. i hus nord for København med min mand og 3 børn. Før boede vi i mange år på henholdsvis Frederiksberg og indre Nørrebro. Vi har dog netop besluttet at sætte huset til salg – savnet til København og ikke mindst Frederiksberg er simpelthen for stort. Så Copenhagen, here we come again!

LC: Hvor går du tur?
RO: Jeg arbejder lige ved havnen og Kastellet, hvor jeg både går og løber tur – der er så utroligt smukt i det område. I weekenderne befinder jeg mig tit på Frederiksberg, hvor jeg går ture i Landbohøjskolens Have og i Frederiksberg Have med familien.

LC: Hvor drikker du kaffe?
RO: På Kafferiet Esplanaden som er den fineste lille kaffebar. Det bliver som oftest en to-go kaffe på vej til arbejde eller på vej på gåtur langs havnen i min frokostpause. Der er også gode chancer for at møde Kronprinsen på Kafferiet. Jeg er også vild med kaffestedet, Ipsen & Co., på Gl. Kongevej, der har en lille luge, hvor man kan få sin to-go kaffe.

Københavnersnude

LC: Hvor spiser du?
RO: Jeg spiser ofte durumruller med mine børn, der alle elsker kebab! Vi går på Take & Eat på Nørrebrogade. Konya Kebab på Istedgade laver også fantastiske durumruller med falaffel. Når jeg ses med mine veninder, elsker vi at mødes til morgenmad – som oftest på Laundromat på Gl. Kongevej. Bistro Royal på Kgs Nytorv, Mad & Kaffe på Vesterbro og Cafe Livingstone på Østerbro er også blandt yndlingsstederne. Jeg er også vild med Blue Taco på Blågaardsgade, hvor man får de bedste tacos i byen, og så er de både sunde og glutenfri. Også Fætter Fætter på Griffenfeltsgade, som er nytænkende i deres måde at lave toasts på, kan anbefales.

LC: Hvor fester du?
RO: Jeg fester ikke særligt ofte. Med 3 børn er det ikke en stor prioritet, og med veninder der også er i småbørnsfasen, så er det heller ikke nemt at planlægge byture. Men det sker da, at vi mødes til lidt vin eller øl. Senest har jeg været på Sidecar, som er et virkeligt hyggeligt og stemningsfuldt spise- og drinkssted på Nørrebro. Det er også hyggeligt at sidde udenfor på Blågaardsgade en sommeraften og drikke en øl.

LC: Hvor inspireres du?
RO: Jeg inspireres overalt i København og på de lange gåture sammen med en veninde og en kaffe i hånden, hvor vi kan få vendt hele verdenssituationen, mens vi går.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
RO: Mit yndlingsted i København er Frederiksberg. Jeg er ofte at finde i Frederiksberg Have i weekenderne efterfulgt af ZOO, da min 4-årige søn er vild med zoologisk have og med et årskort dertil, går mange ture der forbi.

Københavnersnude

LC: Hvornår har du sidst følt dig forelsket i København?
RO: Sidst jeg følte mig allermest forelsket i København (og dets indbyggere) var da jeg i maj gennemførte mit første maraton. Der var den mest fantastiske stemning og opbakning gennem alle 42 kilometer. Det var en meget stor oplevelse!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
RO: Åh, der er så mange minder og forskellige slags minder. Nu er det snart 20 år siden, jeg flyttede til København fra Fyn – et halvt liv. Et af de dejligste minder er fra da min mand og jeg havde fået vores første barn, Caroline. Det var den dejligste sommeraften. Caroline var 4 måneder, og vi gik fra vores lejlighed på Frederiksberg over Langebro i solen og endte på Islands Brygge med pizza og havnebadning – nye forældre til den dejligste lille pige. Alt var lige som det skulle være.

LC: Selvom København er fantastisk, så har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, at byen mangler – hvad er det?
RO: Hvad byen mangler? Jeg kan ikke komme i tanke om en eneste ting. Det er en meget børnevenlig by. Sikkert derfor mange familier ikke rykker ud på samme måde, som de gjorde førhen. Grøn og med masser af legepladser og ting for børn.

LC: Dit soundtrack til byen?
RO: Det nummer der allerførst slog mig var ulige numres hit, “København”.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os Rikke. Vi elsker København lige så meget som dig, og vi skal helt sikkert mere omkring skønne Blågaardsgade og prøve de Blue Tacos! God søndag til jer alle.