FRANSKE FRISTELSER PÅ VOULEZ-VOUS

1
365
På Larsbjørnsstrædet ligger en lille fransk café, som jeg først på Batilledagen fik nys om. At jeg ikke har set den før, er mig en gåde, men nu er den besøgt  – og jeg kommer helt sikker igen! Voulez-Vous er nemlig et lille fransk og velsmagende åndehul midt i byen med nyheder på menuen, der er værd at komme tilbage efter.

For nogle uger siden kunne jeg fejre min fødselsdag i et helt igennem smukt og solrigt sommervejr (but of course…). De fleste af mine venner var ude af byen, så jeg besluttede mig for, at dagen bare skulle forgå stille og roligt med god mad og en kær veninde. Vi slog os ned midt på Larsbjørnsstrædet, hvor den franske café Voulez-Vous holder til. Gaden summede af liv, nu hvor den danske sommer viste sig fra sin bedste side, og det tog os derfor heller ikke lang tid at beslutte os for en flaske hvidvin; en Chateau de Manissy fra Cotes du Rhone, som Voulez-Vous’ indehaver, franskmanden og kokken Paul Laurent, har et helt specielt forhold til, da alle vinene på kortet er fra hans hjemstavn. Den var perfekt til fredagshygge og gjorde sig godt til alle de små frankofile og hjemmelavede retter, som vi efterfølgende kastede os over.

FullSizeRender-7

FullSizeRender-6

FullSizeRender-5

Min nye favoritsnack

Fra Bastilledagen i Torvehallerne vidste jeg, at Voulez-Vous serverede flammkuchen, eller på fransk tarte flambee, så det skulle vi selvfølgelig have. Vægelsindede, som vi var, endte vi faktisk med at bestille lidt af det hele: Croque Mr Biarritz (OMG! Gedeost, soltørrede tomater, frisk spinat og bechamel på økologisk brød fra en bager på Nørrebro – jeg har aldrig fået så god en croque monsieur!), hjemmelavet og glutenfri quiche med spinat, gedeost, æble og pinjekerner, grøn salat med jordbær, blåbær, mandler og persille, hjemmelavede franske fritter og så det bedste; stegt aubergine vendt i polenta serveret med hjemmerørt aioli! Hvis du bare har brug for en snack til din vin, så er det her snacken, du skal gå efter. Den er lige kommet på Voulez-Vous kort og jeg er sikker på, at den nok skal blive en husets specialitet.

FullSizeRender-2
Fransk mad til farvorable priser

Da vi forlod Larsbjørnsstrædet og gik mod Dronning Louises Bro, var det mætte og opstemte over de mange rustikke og hjemmelavede franske specialiteter til priser, der er værd at komme tilbage efter; 55 kr. for en croque monsieur eller en quiche og 20 kr. for en salat. Det er til at forstå – især når man dertil kan få en god flaske til omkring 250 kr. Hertil kommer Paul Laurent og hans søde personale, der på hyggeligste vis kræser om de små og hjemmelavede retter, der er perfekte til at dele ved bordet. Behøver jeg sige mere? Jeg glæder mig bare til at komme tilbage efter de velsmagende aubergine-hapsere!

/Ditte

PS. Sådan ser man ud, når man tror, at man skal fejre sin fødselsdag stille og roligt og ender til pop-up fest på Dronning Louises Bro #nolimits

FullSizeRender

Summary in English:

Ditte spent her birthday at the French café Voulez-Vous at Larsbjørnsstræde 20: Affordable, authentic French cuisine and stunning good wine from the owner’s homeland. She strongly recommend the eggplant snack fried in polenta with home made aioli!

1 COMMENT

Comments are closed.