Frederic Viking | Københavnersnuden #340

0
377

Ugens Københavnersnude er svensk på papiret, men forelskede sig i Danmark for ca. 30 år siden og har været stuck siden. Frederic Viking har en forkærlighed for drikkevarebranchen, og har de sidste par år stået i front for Husbryggeriet Jacobsen på den kommercielle side. Nu er han sprunget ud i et nyt drikkevare eventyr hos Twisted Leaf, der laver bæredygtige, naturlige og sunde drikkevarer ud af kaffeblade. Frederic elsker virkelig byen, så meget at han for 10 år siden gjorde det modsatte af, hvad mange gør. Han flyttede familien tilbage til byen, og de har siden boet på Frederiksberg. Mød Frederic og hans København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Frederic: Jeg er lige præcis hoppet ud i et nyt drikkevare eventyr efter 5+ år hos Carlsberg – Twisted Leaf – hvor jeg både har fået det kommercielle ansvar, og samtidigt er gået ind som partner. Et mega spændende projekt, da vi arbejder med bæredygtige, naturlige og sunde drikkevarer – drikkevarer hvor vi tager kaffeblade, et spildprodukt, og upcykler det til en base, som vi så bruger i vores forskellige drikkevarer. I det her går vi samtidigt ind og skaber en ny revenue stream / omsætning for de kaffebønder, som vi samarbejder med i Kenya. Udfra et produktsynspunkt er det også ret revolutionerende, fordi vi kan skabe nogle naturlige produkter, som vi ikke behøver tilsætte noget sukker. Derfor har de også et meget lavt kalorie indhold – det er kaffeblads magic. Btw så indeholder kaffeblad også en masse fine egenskaber som antioxidanter og mangiferin. Men at skabe en ny ”kategori” i et meget crowdet marked bliver ikke nemt. Vi kommer til at arbejde indenfor ”NoLo”, som er et ønske og aktivt valg om drikkevarer uden alkohol eller lav alkohol.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Frederic: Jeg bor på Frederiksberg. Det har jeg gjort siden 2010 og er stadigvæk lige så vild og glad for at bo her. Nu bor jeg dog i den ydre del, men synes i virkeligheden også, at Frederiksberg har udviklet sig meget gennem de sidste år – og det gælder også her på udkanten af kommunen.

 

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Frederic: Har som sådan ikke et yndlings område, men elsker at gå rundt i byen og specielt på de lange gader, som går ind eller ud af byen. Der hvor man næsten altid kan opleve byens forskellige varetegn dykke i horisonten – tænker tit på, hvordan det må være at gå rundt i byen for første gang – total magi.

Men vi kan ikke komme udenom vandet, fordi det er der Københaven står flottest og specielt om morgenen. Så under alle de endløse promenader her i pandemien har jeg gået en del rundt havnefronten for at se alle de nye bydele udvikle sig og fantasere lidt – fordi hvem kunne ikke tænke sig et lille ”rækkehus” ved vandet med en bådplads. Tag en tur til Engholmene, så ved I, hvad jeg mener. Husk også at tage tid til de tidlige morgenture – København er fantastisk, når den langsomt vågner op.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Frederic: Det har været lidt forskellige steder her igennem det sidste år – og udfra forskellige præmiser. Man har jo ikke rigtigt kunne ”fika” her under pandemien, så go-to sted nr. 1 har været Riccos på Istegade for så at hænge efterfølgende på Enghave plads. Ellers så bliver det til en kaffe hos Prolog, men sjovt nok så har det primært været, når der skal snakkes business eller lignende.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Frederic: Kommer meget an på sæson, så her om sommeren går jeg primært efter udendørs serveringerne og nok det mere simple køkken. Men en perfekt dag vil byde på morgenmad på Polly, en solskins frokost i Lola’s have og så noget solnedgang, kylling og et glas funky hvidvin fra AFC til at afslutte dagen med. Men glæder mig maks til ”indendørs” sæsonen, og der står Brace og Iluka på min to-do.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Frederic: Til trods af min baggrund fra ølverden, så kan jeg ikke få nok af vinbarer, og åbenbart så kan København heller ikke få nok af dem. Men de leverer også for det meste en hyggelig og intim atmosfære i kombo med et fantastisk produkt – vin, snacks og fed personlig atmosfære – altid en god start på en fest. Festen skal lukkes og slukkes på Riesen.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Frederic: Hvor der er mennesker, og hvor mennesker samles – men det er vel også derfor, man har valgt at bo i en by. Elsker alle de kulturelle tiltag, som København har at byde på, og her har vi en næsten endeløs liste. Men det behøver ikke være stort, elsker de små ting, som de forskellige bydele har at tilbyde, og som virkeligheden får Købehavn til at føles levende.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Frederic: VEGA. Det har været mit favorit sted, lige siden jeg startede med at besøge København. Musik skal opleves live og sammen med andre mennesker, og der har VEGA bare noget magisk over sig som venue – atmosfæren, publikum, lokalerne, bare perfekte omgivelser til en fed live oplevelse. Har sku også holdt marketing møde på scenen i Store VEGA – stort. Nåja, og så må vi ikke glemme Ideal Bar.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Frederic: Når jeg cykler igennem byen på vej til arbejdet og kontoret, som ligger ude i Kløverbyen – sightseeing København – og jeg bevæger mig hen over søerne, gennem Gothersgade / Kongens Nytorv, over Inderhavnsbroen gennem Christiania. En totalt opløftende og skiftende tur. Der får du alle mulige indtryk af København på kun en halvtimes cykeltur.

Men den anden dag blev jeg stoppet ved Tranggravsbroen (sker faktiskt ret tit) fordi en båd eller to skulle ind i Christianshavn. Der blev jeg ramt – stå der på cykel og vente på at cykelstien igen bliver tilgænglig af broen, som er gået op – ingen stress, kun et lille ophold der, og så kan du stå og føle dig forelsket i København i et par minutter og reflektere over hvor en fed by, man bor i.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Frederic: Det må have været første gang, jeg opdagede Frederiksberg Have – synes det var helt crazy, at man havde den her totalt overdådige park i byen med slot og Zoologisk Have som naboer. Synes stadigvæk, det er crazy.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Frederic: Vil gerne slå et slag for mit hood og Godthåbsvej (og de små veje deromkring). Der er virkelig sket meget indenfor de sidste par år og Godthåbsvej leverer mange top fede oplevelser indenfor stort set alt. Bare senest så har Gola åbnet en ny butik, hvor jeg glæder mig til at mæske mig i deres pizza slides. Men der er dog 2 steder, som skal fremhæves – Baby Babbo (ria) er det nærmeste, jeg kommer til et stamsted. Her køber jeg brød, kanelbullar, spiser frokost, aftensmad og nogle gange fester jeg her også, hvis det går for vildt for sig med Montenegro (if you know, you know) – der er en fantastik atmosfære og service. Og så noget helt andet – byens bedste legetøjsbutik – Fix-Ide, det er sådan her, jeg husker legtøjsbutikker, fra jeg var lille og skal bare opleves og støttes, fordi jeg tænker der ikke er mange tilbage af den slags.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Frederic: Vi skal have flere madmarkeder – både indendørs og udendørs – Torvehallerne skal være dobbelt så stort, og så skal vi bruge byrummet mere. Den anden dag så gik jeg på Frederiksberg Allé, hvor der var nogle stande ved Sankt Thomas Plads – det var ikke mange, lidt vin, olivenolie og ost – men blev så glad og tænker, at der burde være plads til mere af sådan nogle ting i København. Det vil være et godt supplement til de danske supermarkeder.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Frederic: Tænker at et Kbh Soundtrack skal være dansk, og her er Nikolaj Nørlund for mig den som repræsenterer lyden bedst og oplagt er vel at spille – Indre By.

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Frederic!