Fylkir CPH: Takeaway tapas og brunch på Vesterbrogade

Fylkir CPH: Takeaway tapas og brunch på Vesterbrogade

by 26/02/2021

Midt i corona nedlukning er der åbnet en ny café på Vesterbrogade, som heldigvis har et genialt takeaway koncept. Fylkir of Copenhagen tilbyder brunch og tapas bokse med fantastisk charcuteri, oste, oliven, dips og andet – en perfekt til middag til to eller appetiser til deling.

 

Af Louise Bro

 

REKLAME | Det kræver sit, at åbne en café midt i en tid, hvor nedlukning har ramt alle restauranter og madsteder i København. Mens vi venter i spænding på, at de igen kan åbne for servering, kan vi glæde os over, at der trods konkurser, stadig åbner nye steder. Et af de nyeste skud på stammen er Fylkir of Copenhagen, som netop har slået dørene op på Vesterbrogade. De tilbyder både brunch og tapas – serveret smukt i takeaway bokse, så du har præcis, hvad du skal bruge til en lækker brunch, middag eller snacks til en fredag aften.

Foto: Fylkir of Copenhagen

Fra Glasgow til København

Fylkir of Copenhagen var oprindeligt en populær dansk café i Glasgow. Men nu har ejerne bag, Caroline og hendes kæreste James valgt at rykke hjem til København og dele deres kærlighed til simpelt mad i deres nye café på Vesterbrogade.

Med åbningen af den nye café har Caroline og James også lanceret det nye takeaway koncept ”grazing”, som består af forskellige lækre og bæredygtige bokse med enten ost og charcuteri eller brunch. Grazing kommer vel oprindelig fra køernes spisemønster, når de dagen lang småspiser græs på marken. Og oversat er det jo præcis sådan, vi også nyder tapas og brunch, hvor man småspiser, sludrer og småspiser lidt mere gennem mange timer. Det er madglæde, når det er bedst!

 

Signatur boks

Fylkir of Copenhagen vælger omhyggeligt deres leverandører og råvarer for at sikre, at alting smager ligeså godt, som det ser ud. Og man må sige, at det ser godt ud.

Vi har testet en Luksus Signature Boks, og den var intet mindre en smuk. Det minder mig nærmest om den måde, man præsenterer mad på i Japan, æstetisk og flot – så flot, at du næsten glemmer, det rent faktisk er mad.

Der er ikke et hav af små plastic bakker og bøtter, som man måske er vant til i sådanne bokse. Nej, alt ligger smukt sammen, så du tydeligt kan se de 3 forskellige slags charcutteri, 3 cremede oste, oliven, frisk økologisk grønt & frugt, nødder, kiks og hjemmebagt brød – samt lidt hjemmelavet dips. Det er nærmest et lille kunstværk, når man åbner boksen.

Hvis man ikke er til charcutteri, så er der også mulighed for at bestille en vegarisk version. Boksen koster 399 kr. og der er nok mad til en middag til to – og bestemt også 3 – eller som appetiser til 4 personer. Vi var tre, der delte boksen, og vi fik ikke spist helt op, selvom vi gjorde vores bedste med hygge og snak over 3 timer.

 

Brunch boks

Hvis du troede, at du skulle undvære brunch her i lockdown perioden, så tro om. Fylkir har også en brunch boks, så weekendhyggen er reddet. Boksen koster 349 kr. og mætter ligesom tapas boksen 2-3 personer.

Den indeholder bl.a. brioche boller med laks og flødeost, chiapudding, croissanter, ost, salami, økologisk frugt, vafler, frisk brød og tilbehør som nuttela, syltetøj og lime mascarpone. Der er virkelig alt, hvad dit brunch-hjerte begærer i boksen. Og du kan naturligvis også bestille den som vegetarisk udgave.

 

Levering eller afhentning i caféen

Fylkir of Copenhagen er grundet lockdown kun åben for takeaway lige nu. Men ligeså snart det ændrer sig, kan du også glæde dig til at nyde deres mad og drikke lidt kaffe eller vin i deres hyggelige lokaler på Vesterbrogade.

Men indtil da, så tilbyder de som sagt brunch og tapas bokse som takeaway. Du kan gratis hente boksen i caféen, men de tilbyder også levering i hele København for 50 kr. ekstra.

Vi kan kun komme med de varmeste anbefalinger til Fylkir og Signature Boksen. Den var overdådig og smuk, indholdet var friskt og lækkert, og vi fik ”grazet” og sludret over mange timer.

 

LoveCopenhagen modtog en Luksus Signatur Boks fra Fylkir of Copenhagen uden beregning med henblik på at teste og anmelde mad og koncept. 

Fylkir of Copenhagen
Vesterbrogade 122
1620 København V

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.