Glædelig jul fra LoveCopenhagen

0
315
Glædelig jul fra LoveCopenhagen

Vi på LoveCopenhagen har efterhånden indfundet os hos vores respektive familier – og nu er tiden kommet til at sige GLÆDELIG JUL til alle jer læsere, der trofast følger med, og alle jer, der fornyligt eller for første gang har fundet ind på vores københavnersite. Vi går på juleferie de næste par dage med et lille indblik i, hvad vi selv kan lide ved julen.

 

 

Louise T:

Hvor holder du jul?
– Jeg er hos mine forældre i Vedbæk, hvor vi 23. december kører til Virum for at holde lille juleaften sammen med min søsters store familie. Hun har nemlig en papsøn, som hvert år holder juleaften 23. december sammen med sin far (min søsters mand), og dagen efter hos sin mor. 24. december tager vi så alle sammen hen til mine forældre for at holde juleaften sammen.

Hvad er din yndlings-juletradition?
– Jeg har to ting, som jeg virkelig elsker. Vi spiser risengrød til frokost, og der er naturligvis mandelgaver. Traditionen stammer fra min fars familie på Fyn – jeg ved ikke, om det er en særlig tradition på Fyn eller om det bare er en Taarnhøj-ting. Men jeg elsker, at festlighederne starter dér, og så går vi nogle gange en lang tur efterfølgende, så vi kan få frisk luft og farve i kinderne.

Den anden tradition, jeg elsker, er at skåle i Champagne, inden vi sætter os til bords. Det er så hyggeligt at mødes om et glas bobler i det fine festtøj, hvor stemningen er høj og forventningerne ligeså. Vi er sultne, spændte og glade, for nu kan aftenen rigtig gå i gang.

Hvad er dit yndlings-julehit?
– Jeg har et soft spot på 80’er-hittet, Do They Know It’s Christmas med Band Aid. Jeg elsker beatet, jeg elsker stemningen, jeg elsker, at det er en velgørenhedssang. Der er noget kitch og cheesy over den, men den gør mig også bare i så vanvittigt godt humør. Og så er den perfekt at skråle arm i arm til julefrokoster (når vi en dag må det igen).

Derudover har jeg også et fornyet crush på Den Himmelblå med Shu-bi-dua, efter Michael Bundesen tidligere i år gik bort. Den julesang bærer mange minder i sig, fordi min far er vild med Shu-bi-dua og derfor har spillet den meget – og jeg er sikker på, at vi hører den lige en ekstra gang i år for at hylde Bunden.

Hvis jeg må nævne et lille ekstra nummer, så er det Darleen Love med All Alone on Christmas fra Home Alone 2 – den sang gjorde mig glad, da jeg var lille, og det gør den stadig.

Hvad er dit yndlingssted i KBH i julen?

– Jeg holder meget af at gå et smut ind forbi Torvehallerne i julen, fordi der dufter så godt af gløgg i begge haller, og fordi så mange mennesker er på jagt efter lækre råvarer til deres julemiddag, hvilket gør mig så glad at se. Så kan man passende lige købe julevinen og en buket blomster i værtindegave med hjem.

Ellers elsker jeg Hviids Vinstue, hvor jeg hvert år kommer ind og får et glas gløgg – ligesom alle andre københavnere. De sidste par år har jeg faktisk siddet en hel aften (begge gange med blandt andre LoveCph’d Louise Bro) og fået mig en lille julebrandert.

 

Nathalie:

Hvor holder du jul?

Jeg er taget til det sydfynske, nærmere betegnet smukke Svendborg, hvor min mor og hendes kæreste har en skøn, stor lejlighed lige ved havnen. Her er alle seks “børn” hjemme (vi er tre søskende på min mors side og min mors kæreste har tre børn), så den står på masser af gåture, julefilm, lækker mad og vin.

Normalt drager vi mod Sønderjylland 1. juledag og Nordfyn 2. juledag med familierne på hhv. min mors og fars side, men alt er jo aflyst i år, så det bliver til nogle rolige dage, hvilket jeg også omfavner og ser frem til.

Hvad er din yndlings-juletradition?

Jeg har et par ting, som jeg bare skal i december måned, men min absolutte yndlingstradition startede mine to søstre og jeg for et par år siden. Den 22. december kører min ene søster og jeg til Aarhus, hvor min anden søster bor. Så hygger vi i Aarhus og spiser god mad og drikker en masse vin, og så kører vi alle sammen hjem til Svendborg den 23. december, når min søster har fri fra arbejde om eftermiddagen. Turen på knap 3 timer bliver brugt på en masse tøsesnak, grin og høj musik.

Hvad er dit yndlings-julehit?

Når man bor i København, så går turen jo ofte hjem til familien i julen, og her elsker jeg virkelig at høre “Driving home for christmas”. Hvis julestemningen ikke har ramt mig, så gør den det stensikkert på turen hjem, hvor det er mørkt og koldt, og jeg sidder i en varm bil, der er pakket til randen med kuffert og gaver, og jeg glæder mig til at komme hjem til familien.

Hvad er dit yndlingssted i KBH i julen?

Jeg elsker Tivoli i juletiden. Desværre nåede jeg det ikke i år, men det er en af mine december-traditioner, og det skærer mig en smule i hjertet, at jeg gik glip af det i år. Men det kunne man ikke have forudset. Ellers er jeg ret glad for skøjtebanen ved Frederiksberg Runddel, som jo også har været lukket i år – men skøjtebanen ved Broens Gadekøkken er bestemt også et besøg værd. Husk at få deres varme kakao med masser af flødeskum til.

 

Louise B:

Hvor holder du jul?

Jeg holder jul i Århus (ja jeg er jo indfødt, så det staves altså med Å) sammen med mine forældre, lillebror, storebror og hans kæreste. Vi holder os rimelig meget til “same procedure as every year”, når det kommer til jul, og det er helt igennem skønt. Det er simpelthen så afslappende og hyggeligt – og omdrejningspunktet er altid god mad, traditioner, julefilm og masser af grin.

Normalt holder vi stor julefrokost med min mors side af familien den 25., men det er jo desværre aflyst i år – så vi holder os bare til vores lille klan. Det er selvfølgelig super ærgerligt. Men på den anden side har corona og hjemmearbejde betydet, at jeg har kunne tage tidligt til Århus i år og komme helt ned i gear, bruge mere tid med familien – og skifte de daglige løbeture rundt om Voldene ud med Marselis Skoven og badeturene i Københavns havn ud med Århus bugten. Det har været fantastisk!

Hvad er din yndlings-juletradition?

Jeg har efterhånden ret mange yndlings-juletraditioner. Jeg elsker:
Vores lange gåtur i skoven på juleaftensdag, hvor vi lige får luftet stængerne og bygget en god appetit op.
At bruge så utrolig mange timer på at nusse og hygge om julemiddagen.
Køkken-vinen og Taffel-chips. Det er næsten blevet et af de vigtigste elemementer på bordet –  er altid i panik over, om vi har købt nok Taffel chips, det er bare ikke juleaften uden!

Hvad er dit yndlings-julehit?

WHAM! 100% Jeg tror hvert år, at det bliver dén jul, hvor jeg får nok af “Last Christmas”, men det er utrolig nok ikke sket endnu. Jeg tror simpelthen, det er umuligt! Men hvis jeg virkelig skal i julestemning (sådan så tårerne ligefrem titter frem i øjenkrogen), så er det til orgel, salmesang og hele pivtøjet. Det er måske ikke lige det, man ville se som et “hit”, men “Dejlig er Jorden” gør det for mig. Så juleaften skal jeg også helst i kirke for lige at få dén med og komme i den helt rigtige og nostalgiske julestemning.

Hvad er dit yndlingssted i KBH i julen?

Jeg har to yndlingssteder, når det kommer til jul – og de serverer begge to eminent god og stærk gløgg. Måske er det derfor, jeg elsker dem. Men det er ikke jul uden en tur forbi Christianshavns Bådudlejning til confit-sandwich og rød og hvid gløgg – og naturligvis også Hviids – hvis ikke man får røde kinder af varmen, så gør man helt sikkert af deres gløgg.

 

Billede fra Unsplash: Jamez Picard