torsdag, april 18, 2024
Home Københavnersnuden Jacob Svensson | Københavnersnuden #309

Jacob Svensson | Københavnersnuden #309

0
349
Ugens Københavnersnude har været med til at give os alle tiders bedste julekalender, Julefeber, der som bekendt sluttede i torsdags. Jacob Svensson var lineproducer på Julefeber og arbejder til dagligt som freelancer i film- og tv-branchen. Mød hans København lige her.

 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
JS: Vi er i fuld gang med optagelserne til en ny komediedramaserie til DR om en københavnsk kulturinstitution, som får premiere i efteråret 2021. Hvis alt går vel. Det er meget udfordrende og nervepirrende at producere midt i en pandemi, men indtil videre har vi holdt smitten for døren på optagelserne.

LC: Hvor bor du?
JS: Jeg bor i min andelslejlighed på Nørrebro tæt på Guldbergs Plads i et stille og meget hyggeligt kvarter med en masse små forhaver.

LC: Hvor går du tur?
JS: Jeg er desværre ikke så god til at få gået ture uden formål. Men jeg elsker at cykle i København, og min yndlingsrute er ned gennem Nørrebrogade og Gothersgade, over Inderhavsbroen og gennem Holmen ud til Refshaleøen.

LC: Hvor drikker du kaffe?
JS: Espresso i mit køkken hver morgen, og lidt for mange kopper af den halvsløje kaffe i DR Byens kaffeautomater i løbet af dagen. Ellers på Kaffeplantagen på Elmegade.

LC: Hvor spiser du?
JS: Lidt for meget takeaway fra Elmegade. Ellers på Omar, som ligger lige rundt om hjørnet i den tidligere Wascator.

Derudover vil jeg anbefale Baka d’busk på Rantzausgade. Har kun nået at være forbi en enkelt gang indtil videre, men forrige sommer havde de samme drenge en restaurant på Blågårds Plads, hvor jeg tit kom, fordi jeg i den periode boede lige ovenover. De er sindssygt dygtige og har den bedste service.

 LC: Hvor fester du?
JS: På byens spillesteder og på Nørrebros bodegaer. Diligencen på Korsgade er mit yndlingsværtshus, som har et lille og meget tilrøget dartrum, hvor vi i mange år har haft vores dartklub ‘Hells Nails’. I en periode var vi så hyppige stamgæster, at vi blev inviteret med til den legendariske bartender Lenes bryllup.

Når bodegaerne og spillestederne lukker, synes jeg desværre, udvalget er meget tyndt, hvis man føler sig for gammel til Kødbyen og klubberne i Indre By og ikke helt er klar til at gå hjem i seng (selvom man nok burde).

Jeg savner Drone på Nørrebrogade, hvor man kunne drikke billige guldøl og høre rockmusik i kælderen hele natten. Det er en skandale, at en klub som den ikke kunne overleve i en by som København.

LC: Hvor inspireres du?
JS: På cykel gennem byen eller på min lille kabinebåd, som jeg købte sammen med en ven for tre somre siden.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
JS: Københavns Havn og kanalerne. Det er den største frihedsfølelse at sejle rundt i havnen og kanalerne, og København om sommeren set fra vandet er fuldstændig fantastisk. Det er en helt anden by. Den sædvanlige rute går fra Sydhavnen og ned forbi Islands Brygge, ind gennem Frederiksholms Kanal, forbi Gammel Strand og Børsen, og så krydse havnen over til Christianshavns Kanal, og derfra videre nordpå om bagved operaen på Holmen og så ud til La Banchina og Refshaleøen.

Der er propfyldt med glade mennesker på havnekanten hele vejen. Sådan kan man snildt få en hel sommer til at gå med bare at sejle rundt i havnen og samle venner op, bade, høre musik, kigge på husbåde og glade københavnere, og drikke kolde drikke. Det bliver jeg aldrig træt af, og jeg forstår ikke helt folk, der rejser på ferie væk fra København om sommeren. Det kan man gøre om vinteren.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JS: Det har nok været i sommer en af de mange gange, hvor vi har sejlet gennem Christianshavns Kanal i eftermiddagssolen med 2 knob i timen og CV Jørgensen på anlægget.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
JS: Det er et umuligt spørgsmål. Hver sommer i København er mit bedste minde.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JS: Jeg har i mange år været med i produktionen af festivalpladsen på Copenhell, og alle dem, jeg i tidens løb har slæbt med derud, er uden undtagelse blevet kæmpefans af festivalen efterfølgende, lige meget hvor skeptiske de har været på forhånd, og lige meget hvor lidt de bryder sig om metalmusik.

Det er Københavns største kærlighedsfest og jeg vil anbefale alle at tage derud og mærke stemningen, når vi forhåbentlig snart får lov til det igen.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
JS: Jeg er fra Fyn og savner ikke at bo i Odense, men der ligger en af landets ældste natklubber, der hedder Boogies, som jeg, siden jeg flyttede herover i 2007, ville ønske lå i København. Der er lidt den samme stemning som på Drone. Meget afslappet og uhøjtideligt. DJ’en har været den samme i de sidste 20 år, og er den eneste DJ, jeg har oplevet, som uden problemer kan slippe afsted med at mixe Rage Against The Machine med Destiny’s Child.

LC: Dit soundtrack til byen?
JS: Fribytterdrømmes ‘De Elysianske Mysterier. Et meget overset dansk syrerockband, som jeg nok har hørt 10-12 gange live rundt omkring på de københavnske spillesteder. De er konstant på tour.

Ellers Ukendt Kunstners ‘Langt Væk’, som jeg altid hører om aftenen, når jeg sejler båden tilbage til Sydhavnen efter en lang dag på vandet.

 

Tak fordi du ville dele dit København med os, Jacob!

 

GOD SØNDAG!