Golden Days inviterer til kunst og kulturarrangementer i København

Golden Days inviterer til kunst og kulturarrangementer i København

by 30/08/2019
Golden Days Festival markerer 30-året for Murens fald med mere end 150 arrangementer over hele Hovedstaden fra den 6.-22. september. Træd ind i en tidsmaskine, når Den lyse side af 80’erne med aerobic i tricot og gamacher dyrkes til lyden af 80’ernes største dansehits, og med sprængt kalv og bananasplit hylder fællesskabet med fællesspisning, quiz, dans og livemusik i bedste 80’er-facon. Oplev også den dystre side af 80’erne trække tråde til i dag, når festivalen undersøger, hvordan kunsten kan belyse nutidens udfordringer som klimakrise og voksende sociale grænser mellem mennesker, og hvordan disse problematikker trækker tråde tilbage til tiden med atomangst og jerngreb.

Læs om otte udvalgte arrangementer her:

Baller, benløft og bodystocking

Den 7. sep. Kl. 10:00-11:00 – Folkehuset Absalon

Kom i flot 80’er-form i Absalon. Der sættes tempofyldt 80’er-musik på anlægget, og den friske aerobic-træner vil sørge for at få alle i form på god og gammeldags 80’er-facon. Find trikot, gamacher og hårspray frem, og glæd dig til at få baller af stål som i 1989!

Over grænsen med Simon Jul

Den 5. sep. Kl. 17:00-19:00 – Nikolaj Kunsthal

En af tidens mest omdiskuterede grænser løber mellem Sydkorea og det forjættede Nordkorea. I forbindelse med Nikolaj Kunsthals udstillinger af koreansk samtidskunst sætter festivalen spot på denne grænse. Filmskaber og komiker Simon Jul introducerer udstillingen og fortæller om sine oplevelser i Nordkorea under optagelserne til filmen ’Det Røde Kapel’, som arrangementet efterfølgende viser.

Gyldendal: Talks, bar og 89’er-fest

Den 13. september kl. 19:00-03:00 – Gyldendal

Aftenens vært Chris Pedersen undersøger de store kontraster i 1989 sammen med udvalgte kulturpersonligheder. Fra Murens Fald og Berlins genforening til prinsesse Diana i Levi’s 501 og vindmaskiner. Oplev talk om de dystre 80’ere med bl.a. Victor Boy Lindholm, talk om de farverige 80’ere med bl.a. Line Knutzon og Jimmy Jørgensen, minikoncert med Elisabeth og fest natten lang.

Silent Disco

Den 18. sep. Kl. 20:00 – Videomøllen

Det bliver et brag af en – musestille! – firserfest, når Videomøllen inviterer til Silent Disco i hjertet af Nørrebro. Lev dig ind i tidens udtryk og æstetik, mens festivalen projicerer de flotteste og mest farverige musikvideoer op på Videomøllens udendørs lærreder.

Debat: Hvem kan tegne hvem?

Den 7. sep. Kl. 17:00-18:30 – SORT/HVID teater

Hvem kan tale på hvis vegne? Hvordan kan kunsten konfrontere de magtstrukturer, der skaber mure mellem mennesker i dag? Som optakt til teaterforestillingen ’HVID TEGNER SORT MODEL’ på teater Sort/Hvid går instruktør Morten Burian i samtale med den dansk-jamaicansk-amerikanske kunstner Michelle Eistrup i en debat om repræsentation og racialisering.

Friday Night Delight anno 1989

Den 13.-14. sep. Kl. 18:00-02:00 – Folkehuset Absalon

Friday Night Delight betyder middag, hygge og dansegulv i Absalon. Du skal smage, lugte, høre, se og føle 1989. Kom til fællesspisningsmenu, som den kunne have set ud i 1989 og bagefter quizzer vi i kategorier som film, musik, begivenheder, sport og kendte personer med 80’er-tema.

Vega Arts – Europa 1989-2019

Den 20. sep. Kl. 20:00 – Vega

Fredagsstemning med kunst, livemusik og plads til snak, dans og drinks på Vega. En række kunstnere og musikere fortolker det at være en del af den af en europæisk bevidsthed i dag.
Kunst: Kosmologym, Kristoffer Akselbo, Søren Thilo Funder. Musik: INTET ALTID & Ellis May

SUPERFLEX og Peter Adolphsen: Fra atomangst til klimadepression

Den 20. sep. Kl. 20:00 – 22:00 – Cisternerne

Kunstnergruppen SUPERFLEX har indtaget og oversvømmet Cisternerne med udstillingen ’It is not the end of the world’. Denne aften læser sci-fi-forfatteren Peter Adolphsens sin tekst ’Jordens tale til menneskeheden’, der er inspireret af udstillingen, op midt i cisternerne.

Billede lånt fra Kulturmonitor.dk

Om Golden Days Festival 2019

I anledning af 30-året for Berlinmurens fald og Europas genforening zoomer den kulturhistoriske festival Golden Days ind på 1989 som epokegørende brydningstid – både historisk, politisk og kulturelt. Gennem over 150 arrangementer i samarbejde med mere end 100 partnere ser festivalen 30 år tilbage og spørger, hvad vi i dag kan lære af tidens kontraster, drømme og mod til at handle.

Golden Days Festival om 1989 – 30-året for Murens fald – løber fra 6.- 22. september 209. Programmet kan ses på Golden Days’ hjemmeside. Efterfølgende spreder Golden Days sig til hele landet med den omrejsende udstilling ’Berlinmuren kommer’, som udstiller en sektion af Berlinmuren i København, Odense, Aarhus og Aalborg.

Læs mere om festivalens mere end 150 arrangementer her: www.goldendays.dk

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.