Grazielle Aaholm | Københavnersnuden #283

0
433
Ugens Københavnersnude arbejder i Hjerteforeningen som Social Media ansvarlig, nyudklækket Østerbro-genser og føler sig forelsket i København hver dag. Hun synger desuden også i kor, er bestyrelsesmedlem samt igang med at starte en podcast. Mød skønne Grazielle Aaholm.

 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Grazielle: Jeg arbejder hjemmefra for Hjerteforeningen, og det har jeg faktisk gjort lige siden Søren og Mette lukkede Danmark ned. Mit arbejde handler en del om Covid 19, fordi mange hjertepatienter hører til den gruppe, der er i særlig risikogruppe. Ved siden af jobbet så synger jeg i kor, er med i bestyrelsen for Dansk Journalistforbund, og jeg ved at starte en podcast med min veninde, hvor vi anbefaler gode serier og podcast.

LC: Hvor bor du?
Grazielle: Jeg flyttede for et halvt år siden fra Amagerbro til Østerbro, og jeg er vild med at lære nye bydele at kende.

LC: Hvor går du tur?
Grazielle: Nedlukningen har givet mig endnu mere lyst til at udforske København, og Nordhavn er virkelig interessant både arkitektonisk med helt nye bygninger og spisesteder, en lille hyggelig lystbådehavn og grønne områder. Jeg elsker at gå tur i gamle Dragør og spise is og kigge på gamle huse og stokroser, og se på kirsebærtræer til Japansk festival på Kastellet. Jeg elsker at drømme mig væk til Central Park, når jeg går en tur i H.C. Ørsteds parken, Botanisk have og Østre anlæg. Christianshavns volde er virkelig en smuk oase, og sidste sommer tog jeg også til de gratis søndagskoncerter på Staden.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Grazielle: Når jeg virkelig skal forkæle mig selv, så går jeg efter kaffen på Andersen og Maillard, for de har både aeropress og kalita i høj kvalitet. Så skal jeg selvfølgelig også lige have deres vidunderlige croissant med et fyld af flydende chokolade. Dessertkokken Milton Abel er medejer af stedet, og det kan man virkelig godt smage!

LC: Hvor spiser du?
Grazielle: København har jo så mange gode spisesteder, så det er næsten umuligt at vælge. Nu har jeg lige været nabo til madparadiset på Christianshavn, og der holder jeg meget af 108. Her får du fantastisk Michelin mad til en overkommelig pris. Den bedste isvaffel i København får du hos Alice på Amagerbro, hvor vaflen er sprød og smager som kammerjunkere, når du vælger isen med koldskål. Det bedste gadekøkken er Hija de Sánchez, og det føles virkelig som at komme til Mexico, når du sætter tænderne i de lækre tacos.

Hos Wulff og Constali og Sokkelund får jeg altid den bedste brunch, og skal du nyde mad med en god udsigt, så kan anbefale Sticks & Sushi på Tivoli hotel, hvor du får en skyline udsigt over København, imens du sidder på en gynge og nyder din cocktail. Høst og Rælæ har grønt gourmetmad med en fantastisk betjening, og Tapas del Toro laver autentisk spansk tapas, og på Pluto kan du nyde udsøgte små retter under kulørte lamper i sommernatten.

LC: Hvor fester du?
Grazielle: Det er desværre umuligt at komme ud og svinge træbenet i øjeblikket og som tidligere danser, så savner jeg det. Men når jeg skal ud og give den gas på dansegulvet, går jeg på Bremen, hvor musikken tit er 90ér RnB eller 70ér disko, og på den måde føler jeg mig kastet tilbage til mine teenageår.

LC: Hvor inspireres du?
Grazielle: Når jeg tager i teateret, i biografen eller på kunstmuseer bliver jeg meget inspireret. Jeg går i biografen 3-4 gange om måneden og jeg elsker at blive oppe hele natten for at se Oscarshowet. Sidste gang jeg så en teaterforestilling, var det An Education på teater Revolver, og den forestilling var skruet lige så godt sammen som filmen.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Grazielle: Tivoli har altid været et magisk sted for mig, siden jeg har helt lille, og især fordi min storesøster dansede i Tivolirevyen. Jeg bliver aldrig træt af at spise højbelagt smørrebrød i Grøften, danse til koncerter, opleve Rytteriet i Glassalen, mærke suset i Det Gyldne tårn og bare nyde stemningen den smukke gamle have.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Grazielle: Hver dag. Ligesom den smukke gamle sang ”Forelsket i København” så kan jeg ikke få nok af den smukke gamle by, og jeg føler at hver dag, ser jeg nye sider af den.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Grazielle: Sidste sommer holdt jeg en fantastisk fødselsdag på spisestedet Kontiki, der ligger så smukt på en båd overfor Operaen. Det var en herlig sommeraften med mine søde veninder, og vi fik den bedste mad og vin.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Grazielle: Prøv at lege turist i din egen by, og planlæg en hel dag hvor du besøger dele af byen, som du ikke har oplevet før. Jeg ville tage havnerundfarten hen til gourmetrestauranten Amass, som lige nu tilbyder takeaway med fried chicken. Bagefter ville jeg sejle videre med havnebussen til Teglværket i Sydhavnen, som er et nyt kulturværksted med streetfood.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Grazielle: Vi mangler flere restauranter med udeservering, så vi rigtig kan sidde udenfor og nyde sommervejret og samtidig leve op til Sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

LC: Dit soundtrack til byen?
Grazielle: Der er to sange der beskriver København på en poetisk måde. Kwamie Liv har lavet et smukt cover af ”København” som oprindeligt er skabt af Ulige Numre. Alex Vargas sang ”Solid Ground” handler om, at han har et langdistanceforhold med kæresten der bor i København, og han bor i London.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Grazielle.