Guide: De 10 bedste restauranter på Vesterbro

2
1333
Skal du ud at spise på Vesterbro i weekenden? Vi har samlet de bedste restauranter i Københavns måske mest spændende gastronomiske bydel.

 

Af Louise Taarnhøj

OBS: Listen er ikke i rækkefølge, og vi har selv betalt for vores mad på de forskellige restauranter. 

Mangia

MANGIA

Det er ikke til at sætte fingeren på, hvordan stemningen altid er i top på Mangia. Lokalet er der ikke gjort noget synderligt ved, heller ikke indretningen. Til gengæld er maden forrygende, servicen ligeså, og så føles det altid som om, man er lige midt i centrum af alt det fede i København, når man spiser her.

Køkkenet er italiensk, og prismæssigt befinder vi os i mellemklassen; fire serveringer til 375 kr. Og vinen dertil er virkelig noget af det bedste, jeg har smagt.

Adresse: Bagerstræde 9, 1617 København V
Åbningstid: Tirsdag-lørdag kl. 17.30-02.00
Hjemmeside 

Osteria 16

Hvis du kan lide uhøjtidelig stemning ved langborde og helt ualmindelig god mad til uhørt lave priser, så er det Osteria 16 på Haderslevsgade, du skal tage til. Man deler otte retter, som typisk er italiensk, men det kan også være pakistansk eller noget helt tredje.  Stemingen er uformel og afslappet, og det er et godt sted at starte en bytur – snakken er høj og lystig, og der er plads til en fællesskål, selvom man er et selskab på 10. Jeg har holdt fødselsdag dernede et par gange, og jeg gør det meget gerne igen!

Adresse: Osteria 16, Haderslevgade 16, 1671 København V
Åbningstid: Mandag-søndag kl. 18-00 (fredag og lørdag til kl. 02)
Hjemmeside

Bevi Bevi

Bevi Bevi

Dette er en af de restauranter, jeg har besøgt flest gange på Vesterbro. Bevi Bevi er usandsynlig lille og derfor altid fyldt godt op, så husk at bestille bord. Til gengæld er det altid en stor fornøjelse at slå måsen i sædet her, læne sig tilbage og lade sig forføre af de – igen – lækre italienske retter og den virkelig gode vin. Det er de samme ejere, der har Mangia, og igen er der et eller andet magisk ved stemningen her, som man ikke finder mange andre steder. En lokal uhøjtidelighed, blandet med gode glade mennesker og et venligt personale – det skaber åbenbart magi 😉

Adresse: Øhlenschlægersgade 53, 1663 København V
Åbningstid: Mandag-tirsdag kl. 17-00, onsdag-lørdag kl. 17-02
Hjemmeside

Jah Izakaya

For nyligt var jeg forbi Jah Izikaya på Gasværkvej for at se, om de holder niveauet – og det gør de. Jah Izakaya er en form for japansk tapasrestaurant – og sake-bar. Her bestiller du mindre japanske retter som sashimi og gyoza – og så drikker du sake til. Eller øl. Eller vin. Restaurantens indretning er en blanding af japansk og nordisk minimalisme, og stemningen er uformel og afslappet. Endnu et godt sted at starte sin bytur – og fordi, priserne er rimelige (den er en del af Cofoco-koncernen).

Adresse: Gasværksvej 21, 1656 København
Åbningstid: Mandag-torsdag kl. 17.30-00, fredag-lørdag kl. 17.30-01
Hjemmeside

 

Famo

Leder du efter et ægte italiensk måltid, skal du booke bord på restaurant Famo på Saxogade. Denne restaurant drives af Fabbio Mazzon, som er tidligere Michelinkok hos Era Ora – men har altså de seneste mange år drevet køkkenet her på Vesterbro. Det er helt klassisk italiensk mad, du får her, og stemningen er meget italiensk; her er musikken og lyset dæmpet, man snakker og skåler ikke henover bordene; det er mere den intime, måske endda romantiske middag, du skal lægge her.

Adresse: Saxogade 3, 1662 København V
Åbningstid: Mandag-søndag kl. 17.30-22
Hjemmeside

restaurant tolv

Restaurant Tolv

Vesterbro fik sidste sommer en lille ny og meget skøn restaurant på den nye Enghave Plads. Restaurant Tolv ligger i nr. 12 og har tolv bud, som de efterlever hver dag, når de serverer mad. Restauranten er økologisk, de bruger sæsonens råvarer, og så går de også op i at samarbejde med landmænd osv., der ligger i nærheden.

Stemningen er lidt lige som på Famo – det er en lille og hyggelig restaurant med super god mad og vin, og der er plads til de små samtaler. Og hvis du skal til koncert på Vega, ligger denne restaurant helt perfekt.

Adresse: Enghave Plads 12, 1670 København V
Åbningstid: Tirsdag-lørdag kl. 17.30-00
Hjemmeside

 

Paté Paté

Igen en af de restauranter, jeg har besøgt flest gange – her er et af de steder, der udvikler sig ganske festligt, og så ligger den lige ved indgangen til Kødbyen. Paté Paté er ejet af Kenn Husted, som har en lang række steder i byen efterhånden, og hans motto har i mange år været at levere god og nem vin til folket. Det passer mig glimrende, og når maden også er helt ok, så er det et besøg eller 10 værdigt. Det er i øvrigt også et godt datested, også hvis du bare skal have et par glas vin.

Adresse: Slagterboderne 1, 1716 København
Åbningstid: Mandag-torsdag kl. 12-00, fredag-lørdag kl. 12-01
Hjemmeside

 

H15

H15 ligger lige lidt længere op ad gaden ved den brune kødby. Her er et meget, meget afslappet sted, der minder lidt om en café/kantine. Det er dejligt ukompliceret mad, du får her, ledsaget af en lokal, afslappet stemning. Et ret unikt sted, meget uprætentiøst – og så er det et sted, du kan hænge ud hele aftenen og drikke store fadøl, mens dj’en vender plader.

Adresse: Halmtorvet 15, 1700 København V
Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 10-24, fredag-lørdag kl. 10-02, søndag kl. 10-22. Køkkenet lukker 22 (søndag 21)
Hjemmeside

 

Tommi’s Burgerjoint

I lang tid har der været burgerkrig i København, og konkurrencen er stadig knivskarp og i fuld vigør. Alligevel ligger mit hjerte stadig solidt plantet i midt i en af Tommis cheeseburgere med fries. Da jeg hørte, at Tommi’s Burgerjoint var fra Island, tænkte jeg, at jeg nok ikke kan undgå at forelske mig så – det sker nemlig ved alt islandsk (og nu også norsk – jeg er en sucker for de nordlige skandinaviske lande, kan simpelthen ikke styre mig!). Men da jeg smagte burgeren, smeltede jeg – IKKE pga. Tommis oprindelse, men fordi det bare er en sindssygt god burger. Og den er ikke kun perfekt til tømmermænd. Den klarer sig også rigtig godt til frokost på en hvilken som helst dag. Eller morgenmad på dage, hvor du står lidt sent op.

Adresse: Høkerboderne 21-23, 1712 København V
Åbningstider: Hver dag fra kl. 11-21
Hjemmeside

Fiskebaren

Da jeg fyldte 30 år, overraskede min daværende kæreste mig med en middag her, inden vi skulle til stor fest med alle vennerne ovre på Onkel Dannys Plads. Det er en af de bedste aftener i mit liv, og jeg har bestemt tænkt mig at have flere af den slags vildt dejlige aftener.
Fiskebaren er, i forhold til flere af de andre restauranter på denne liste, i den lidt dyrere ende, men med et vanvittigt højt niveau, og en helt fantastisk international stemning. Fiskebaren har ligget her i mange år efterhånden, men man kan stadig mærke den råhed, som den oprindelige kødby havde. Rå klinker, en stor bar i midten, dæmpet belysning og en forventningsfuld stemning af fest. Det er Fiskebaren. Og så var det i øvrigt her, at jeg for første gang i mit liv smagte østers; endda klokken over midnat, da personalet fandt ud af, at jeg aldrig havde smagt det. Det fik jeg så lov til. Jeg kunne ikke lide det. Men det var ikke Fiskebarens skyld.

Adresse: Flæsketorvet 100, 1711 København V
Åbningstid: Mandag-søndag kl. 11.30-00 (fredag-lørdag til kl. 02)
Hjemmeside

 

2 COMMENTS

Comments are closed.