Guide: Julemarkeder i København 2021

0
503

Det er endelig blevet den tid på året, hvor vi skal mæske os i gløgg og æbleskiver – og hygge os til julemusik mens vi kommer i den helt rigtige julestemning. Læs med og se hvor du kan sikre dig en masse julehygge omgivet af julepynt og julelys. Her får du vores guide over julemarkeder i København.

 

Af Louise Bro

 

1. Julemarked på Frederiksberg

Det spændende og smukke julemarked i Haveselskabets have på Frederiksberg er en dejlig tradition for mange. Her kan du finde julefristelser af enhver art. Der er pyntet op i Brøndsalen med boder, fyldt med skønne julesager og unikt kunsthåndværk. I drivhuset sælges der juledekorationer, pyntegrønt fra haven og deko-materialer, så du kan fremstille dine egne dekorationer. I drivhuset er også Haveselskabets egen stand med fokus på haveting og havebøger, både nye og antikvariske . I Paradehuset er der salg af delikatesser fra Smagen af Nordsjælland samt Haveselskabets café med hjemmebag, vores berømte kryddervin, kaffe og kakao. Udenfor er der også masser af boder, og om eftermiddagen er der en helt magisk stemning, når faklerne tændes

HVAD: Julemarked på Frederiksberg
HVOR: Pile Allé 6, Frederiksberg
HVORNÅR: 20. til. 21. november kl. 11-17

 

2. Bernstorff Slot Julemarked

Det hyggelige julemarked på Bernstorff Slot har over 90 udstillere, som vil præsentere alt hvad hjertet kan begære såsom, julepynt, dekorationer, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter, glaskunst, mode og mange andre spændende julegaveidéer. Skulle sulten eller tørsten melde sig, alt imens man går rundt og nyder de historiske rammer, vil der også være flere stande med bespisning og drikkelse, der alle byder på julens lækkerier.

HVAD: Bernstorff Slot Julemarked
HVOR: Jægersborg Allé 93, Gentofte
HVORNÅR: 3. til 5. december
PRIS: 100 kr.

 

3. Flids Julemarked

Flid inviterer til julemarked den 4. og 05. december, hvor det skandinaviske kreative vækstlag viser deres kunst, design, kunsthåndværk, maleri, keramik, brugskunst, illustration, smykkekunst, design, kunsthåndværk, collage- og fotokunst – skabt udfra bæredygtige principper frem. På markedet får du også muligheden for at møde skabende kunstnere, designere og kunsthåndværkere i uformelle omgivelser, og se de nyeste tendenser.

HVAD: Flids Julemarked 
HVOR: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, KBH N
HVORNÅR: 4. og 5. december kl. 11-17
PRIS: 30 kr.

 

4. Jul i Saxogade

På det lille hyggelige julemarked i Saxogade på Vesterbro kan du både finde eller lave dine egne bæredygtige julegaver. Du kan også møde deres julekone, være med til fællessang, nyde æbleskiver over bål og alt muligt andet dejligt.

HVAD: Jul i Saxogade
HVOR: Saxogade, KBH V
HVORNÅR: Den 4. december kl. 11-16

 

5. Julemarked på Værnedamsvej & Tullinsgade

Der vil være rig mulighed for at komme i julestemning, når Værnedamsvej og Tullinsgade igen iklæder sig byen flotteste juleudsmykning. På markedet vil der være alt fra hjemmestrikkede nissehuer, julepynt, marskandiserfund, brændte mandler, gløgg, æbleskiver, og meget mere.

HVAD: Julemarked på Værnedamsvej & Tullinsgade
HVOR: Værnedamsvej & Tullinsgade, KBH V/Frederiksberg
HVORNÅR: Den 4. december kl. 9-16

 

6. Julemarked i Kødbyen

Der er også jule- og loppemarked i Kødbyen søndag den 5. december, hvor du kan finde julepynt og julegaver – og sikkert også lidt godt at spise og drikke i Slagtehusgade. Der er i hvert fald gløgg og æbleskiver og julemanden lander kl. 14-16.

HVAD: Julemarked i Kødbyen
HVOR: Slagtehusgade 11, KBH V
HVORNÅR: Den 5. december kl. 11-17

 

7. Julemarked i Carlsberg Byen
Den 5. december inviterer Balderdash, BEC CPH, Hija de Sanchez, Hooked, Jul til Døren, Strange Weather Brew, The American Pie Company og The Cookie Aisle til julemarked i Carslberg Byen. Her kan du nyde lækker mad, drikke og nyde julemusik på Bryggernes Plads.

HVAD: Julemarked i Carlsberg Byen
HVOR: Bryggernes Plads, KBH V
HVORNÅR: Den 5. december kl. 10-18

 

8. Vesterbro RAW julemarked

Vesterbro RAW kunsthåndværkermarkeds årlige marked har alt det, du ikke vidste fandtes. Her kan du finde alt det skæve, rå, weird og RAWsomme kunst, kunsthåndværk og delikatesser, du ikke ser andre steder. Denne gang afholdes det i DGI Byen ved siden af Hovedbanegården.

HVAD: Vesterbro RAW julemarked 2021
HVOR: Tietgensgade 65, KBH V
HVORNÅR: 11. december kl. 11-17

 

9. Bryggens Julemarked

I Kulturhuset på Islands Brygge er der julemarked den 11. december. Her kan du finde kunst, mad, børneting, julegaver, julepynt, vin, bæredygtige varer, julegodter og meget mere. I boderne vil der stå en blanding af lokale butikker samt private.

HVAD: Bryggens Julemarked
HVOR: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, KBH S
HVORNÅR: 11. december kl. 10-16

 

10. The Lab x the lab kitchen julemarked

The Lab x the lab kitchen afholder igen i år julemarked på Vermundsgade, og det bliver et summarium af forskellige erhverv, som alle har tilfælles, at de fremstiller godt håndværk og er lokale aktører. Der vil være boder for både voksne og børn, samt aktiviteter i børnehøjde. The lab kitchen værter med spiseslige lækkerier, samt varme drikke som kan nydes i deres flotte lokaler.

HVAD: The Lab x the lab kitchen julemarked 2021
HVOR: Vermundsgade 40, 1.sal, KBH Ø
HVORNÅR: Den 12. december kl. 10-17

 

11. Jul i Tivoli

En tur i Tivoli i juletiden er en tradition for mange. I år kan du igen se frem til et eventyrligt juleeventyr for store og små. Tusindvis af funklende lyspunkter giver varme i det kolde vintermørke, over 15 store juletræer glitrer i smukke farver, og Tivoli-Garden fylder Haven med dejlige toner. Du kan gå på opdagelse blandt sneklædte boder, og lad dig betage af spektakulære lysprojektioner.

HVAD: Jul i Tivoli
HVOR: Vesterbrogade 3, KBH K
HVORNÅR: 19. november til 2. januar

 

12. H.C. Andersen Julemarked

På Nytorv i hjertet af København kan du træde ind i et fortryllende univers med en masse festlig pyntede og indbydende hytter, pyntet med tusindevis af julelys. Her er alt, hvad et julehjerte kan smage, dufte, og begære. De fleste lørdage kan du desuden opleve Københavns Post-Orkester i deres flotte røde postuniformer på H.C. Andersen Julemarkedet.

HVAD: H.C. Andersen Julemarked
HVOR: Nytorv, KBH K
HVORNÅR: 12. november til 21. december (kl. 11 – 19)

 

13. Christiania Julemarked

Det traditionsrige julemarked på Christiania er et must for mange. Den Grå Hal bliver igen i år fyldt med kunsthåndværk, gløgg og hygge. Der er madboder med lækker mad, snacks, æbleskiver og selvfølgelig gløgg. Der vil også være levende musik og indslag fra scenen alle dage — Jazz, Swing, Django Reinhardt, Balkan m.m.

HVAD: Christiania Julemarked 2021
HVOR: Refshalevej 2, KBH K
HVORNÅR: 9. til 20. december

 

14. Julemarked på Kongens Nytorv

På Kongens Nytorv ved Hotel d’Angleterre åbner det efterhånden traditionsrige julemarked igen i år. Julemarkedet er fyldt med eventyrlige juleboder med alt fra ægte honning julehjerter julepynt glaskunst, dekorationer, nisser, juleknas og kager. Og hvis du skal have den fulde julestemning med, så tænder D’angleterre for julelysene den 24. november.

HVAD: Julemarked på Kongens Nytorv
HVOR: Kongens Nytorv, KBH K
HVORNÅR: 12. november til 22. december

15. Julemarked Højbro Plads

På Højbro Plads kan du besøge Københavns hyggeligste juleby med søde små røde bjælkehytter med bindingsværk.Gå på julegave-jagt i byens flotteste julepyntede hytter, fyldt til bristepunktet med design, kunsthåndværk, glaskunst, papirklip, økologiske delikatesser, uldsokker og bæredygtig strik. Mærk duften af rigtige hjemmelavede æbleskiver, dansk prisvindende gløgg, danske egnsretter, brændtemandler i mange varianter. o.m.m

HVAD: Julemarked Højbro Plads
HVOR: Højbro Plads, KBH K
HVORNÅR: 12. november til 22. december

 

16. Julemarked på Byens Plantetorv

Fra den 13. november til 19. december ruller Byens Plantorv op til en vinterversion hver lørdag og søndag. De har forvandlet den gamle maskinhal til et hyggeligt julemarked, hvor du kan sammensætte alt til din juledekoration eller finde små gaver til juletiden. Her kan du købe materialer til at lave din egen dør- eller adventskrans, og hvis du er i julehumør, når du er der (eller bare ikke orker rodet derhjemme), så er du velkommen til at lave din dekoration hos dem til tonerne af julemusik, imens du forsyner dig med varm kakao og æbleskiver fra vores lille cafe – bare husk varmt tøj.

HVAD: Julemarked på Byens Plantetorv 
HVOR:
Refshalevej 167, KBH K
HVORNÅR: Hver lørdag og søndag kl. 10-18 (fra 13. november til 19. december)

17. Julemarked i Nyhavn

Det traditionsrige julemarked i Nyhavn har åbent i hele november og frem til 23. december. Her kan du komme forbi og opleve den hyggelige stemning og besøge en af de mange boder med lækkerier, tøj og brugskunst. Der vil løbende i perioden være juleunderholdning og Carlsbergs hestevogn kommer af og til også forbi. Hele Nyhavn er pyntet op og restauranterne byder velkommen både inde og ude.

HVAD: Julemarked i Nyhavn
HVOR: Nyhavn, KBH K
HVORNÅR: 5. november til 23. december

 

18. Adventssøndage på BaneGaarden
Byens grønne oase er kommet alvorligt i julehumør med lyskæder, grøn pynt på pladsen og et bugnende adventsprogram. Kig forbi og deltag i julefermentering, bingo med julehistorier, kreativt værksted, bage-workshop og meget mere. Til mund og mave er der selvfølgelig æbleskiver, friskbagte julesmåkager, gløgg, varm kakao og andet julet at glæde sig til. Der er et nyt og spændende program for hver søndag i advent, som du kan læse mere om her.
HVAD: Adventssøndage på BaneGaarden
HVOR: Otto Busses Vej 45, KBH V
HVORNÅR: Hver søndag 28. november til 19. december kl. 12-17.30
19. Jul i Parken

For første gang afholdes der et stort julemarked i Parken den 17.-23. december. Ved dette julemarked vil der være fokus på jul, inspiration, julegaveidéer, kvalitet, luksus, og hygge. Udover duften af æbleskiver og glögg, foodtrucks, og julemusik i højtalerne, er der også en 600 m2 stor skøjtebane, hvor hele familien kan slå sig løs! Skøjtebanen holder i øvrigt åben helt frem til slutningen af januar.

HVAD: Jul i Parken
HVOR: Per Henrik Lings Allé 2, KBH Ø
HVORNÅR: 17. til 23. december
PRIS: 100 kr.

 

20. Dragør Julemarked / Jul i Dragør

Tilbage i 2013 lagde den gamle by i Dragør, kulisser til julekalenderen “Tidsrejsen”, og efter optagelserne valgte man, at beholde det autentiske julemarkedet med de originale juleboder fra serien og videreføre den hyggelige tradition. Markedet på Badstuevælen blev hurtigt populært, og der gik ikke lang tid før hele Dragør boblede af jul. Det var derfor naturligt, at samle alle juleaktiviteterne, boder, levende låger under Jul i Dragør.

HVAD: Dragør Julemarked / Jul i Dragør
HVOR: Badstuevælen, Dragør
HVORNÅR: Hver lørdag og søndag fra den 27. november til 19. december

 

Som en lille bonus kan jeg fortælle dig, at julelysene på Strøget bliver tændt den 13. november. Lysene på D’angleterres julefacade bliver tændt den 24. november. Der er juleoptog på Amagerbrogade den 27. november, og sidst men ikke mindst, så er der juleoptog på Strøget og lysene på det store juletræ på Rådhuspladsen tændes den 1. december.

God fornøjelse og god jul!

// Louise Bro