Her kan du leje SUP og kajak i København

0
582

Det er vist ingen hemmelighed, at vi er vilde med vand i København. Der skal ikke meget varme eller solstråler til, før vi nyder godt af at sejle og bade i Københavns Havn og ved strandene. Men der er også andre måde at opleve vandet på. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med vandsport, er der indtil flere muligheder for at kaste dig ud i kajak, windsurf eller SUP.

 

Af Louise Bro

Man skal heldigvis ikke helt til sydens sol for at kunne surfe. Vi er så heldige, at vi er omgivet af vand i København, så der er rig mulighed for at prøve kræfter med al slags vandsport som kaja, windsurfing og SUP. SUP (Stand Up Paddle) er en af de mest populære og hastigt voksende sportsgrene i Danmark, og det er også ganske nemt at komme i gang. SUP er faktisk blevet så populært i Danmark, at Københavns Kommune efter flere pilotprojekter og forsøgsordninger har besluttet at sidestille SUP og kajak i det seneste havnereglement. Det betyder, at du godt må bruge dit SUP-board i hele den rekreative havn, og hvis du ikke selv har et, er der mange steder, der tilbyder kurser og udlejning i København.

 

Copenhagen Surf School

Copenhagen Surf School holder til ved Bunker 3 i Amager Strandpark. Udover kurser i windsurf og wingfoil har de også en hyggelig lille bar med øl og drinks, så du kan hænge ud efter en tur på vandet. Du kan lære at windsurfe på deres windsurf skole, hvor du bliver undervist på topmoderne surf udstyr af deres dygtige og passionerede surfinstruktører. Copenhagen Surf School har både endagskurser, 5-turs forløb og hold for de øvede.

HVAD: Copenhagen Surf School
HVOR: Jollevej 8, Amager Strandpark, 2300 KBH S
PRISER: Windsurf kursus fra 475 kr.

Kayak Republic

Ved Kayak Republic kan du både få undervisning og komme på specielle tema ture, hvor du kan opleve København fra en helt ny vinkel i kajak eller på SUP. Du kan også bare leje en kajak eller et SUP board for et par timer.

Kayak Republic er også en del af Foreningen GreenKayak, så du kan også ganske gratis låne en GreenKayak i op til to timer, hvis du samtidig forpligter dig til at indsamle affald på din tur gennem havneløbet eller kanalerne. Havnen bliver rengjort for skrald, og du får en gratis tur i kajak – det er en win-win.

Kayak Republic ligger i øvrigt også lige ved Kayak Bar, så der er også rig mulighed for at slappe af og nyde solen med kolde drinks og lækker mad.

HVAD: Kayak Republic
HVOR: Børskaj 12, KBH K
PRISER: Kajak leje fra 195 kr. // SUP leje fra 195 kr.

 

Kajakhotellet

Kajakhotellet tilbyder et hav af kajak kurser og SUP kurser, lige fra et 2 timers introduktionskursus til kajak eller SUP til kurser for de mere øvede. Kajakhotellet holder både til ved Kalvebod Brygge og i Amager Strandpark, hvor de også har en super hyggelig café med kaffe, is, snacks, kolde øl, vin og sodavand som du kan nyde på deres store terrasse eller tagterrasse med udsigt over hele Strandparken. Du kan leje kajakker og SUPs begge steder, så uanset om du vil på tur i havnen eller ved stranden, er det nemt ved Kajakhotellet. Ved Amager Strand kan du også leje windsurf gear.

HVAD: Kajakhotellet
HVOR: Kalvebod Bølge, Kalvebod Brygge 7, KBH V og Amager Strand, Havkajakvej 2, KBH S
PRISER: Kajak leje fra 195 kr. // SUP leje fra 195 kr. // Kano leje fra 300 kr. // Windsurf leje fra 195 kr.

 

 

SUPsurf

SUPsurf ved Amager Strand tilbyder både leje af SUP og undervisning med professionelle certificerede instruktører, som selv har mange års erfaring på boardet og er passionerede for sporten. De er specialiserede i at afholde gruppe events som firmaevents og polterabends. Du kan også bare leje SUP board og udstyr for en dag eller en hel uge, hvis du vil have boardet med på ferie.

HVAD: Supsurf
HVOR: Kraftværksvej 24, 2300 KBH S.
PRISER: SUP kursus fra 399 kr.

 

Ilddåb

Hos Ilddåb kan du leje SUP-boards, windsurf udstyr og sit-on-top kajakker, hvis du har nok erfaring til selv at håndtere udstyret på forsvarlig vis. Ilddåb har både udstyr til begyndere og letøvede, og du kan både leje det for en kort periode eller lidt længere, hvis du f.eks. vil tage det med i sommerhuset el.lign.

HVAD: Ilddåb
HVOR: Refshalevej 320, KBH K
PRISER: SUP leje fra 750 kr. (for 2 x SUP boards) // Windsurf leje fra 700 (for 2 x udstyr) // Kajak leje fra 1100 kr. (for 2 x kajakker)

Læs også vores indlæg omkring hvor du kan leje båd i København her

God fornøjelse!