HØJE FORVENTNINGER TIL COPENHELL

0
316

I morgen er det igen tid til headbanging, moshing, mjød og metal, når Copenhell åbner porten til helvede. Og det skal ikke gå stille for sig, hvis du spørger Ditte og Louise her fra bloggen (ikke komikerne). Læs her, hvad vi forventer os af årets Copenhell.

LC: Hvor mange gange har du været på Copenhell?
Ditte: Det er min første gang, så jeg er virkelig spændt. Jeg ville vildt gerne have set Marylin Manson sidste år (og sunget heavy-karaoke), så jeg regner med at give den hele armen, når jeg kommer derud i år. Til gengæld har jeg været til nogle ret vilde koncerter på Roskilde med bl.a. DevilDriver og SlipKnot – hvilket nu har givet mig blod på tanden til at opleve en festival dedikeret til genren.
Louise: Jeg var der for først gang sidste år – og faktisk kun i to-tre timer. Men jeg var ret begejstret for især publikum! Folk virkede sindssygt glade og kærlige – måske fordi alle tilhører samme ‘subkultur’, til forskel fra andre festivaler med en mikset musikprofil. Jeg husker også en rombar, der var lækker – og mjød, hvilket jeg ikke var så begejstret for. Og så var hele pladsen ret fedt bygget op.

LC: Hvad forventer du af årets festival?
Ditte: Jeg forventer først og fremmest den fedeste stemning. Mit indtryk fra Roskilde Festival er, at heavy-folket er yderst sympatiske men alligevel formår at give den max gas, som når de fx løber rundt i circle of death eller headbanger. Jeg glæder mig til at møde en masse dedikerede fans, der har helliget sig en genre, som jeg normalt ikke selv sætter på anlægget. Det er altid inspirerende.
Louise: Jeg forventer igen at blive forelsket i publikum, mere end i musikken, faktisk. Jeg forventer, at jeg igen kommer til at trække på smilebåndet over de forskellige boders navne, og så forventer jeg en fest der, hvor der er karraoke – det var sjovt sidste år. Derudover vil jeg bruge lidt mere tid herude i år, så jeg forventer virkelig, at vejrdjævlene sætter lidt varme på sommeren.

LC: Hvilke bands skal du opleve?
Ditte: Jeg skal helt sikkert se Krokodil; både pga. det sygt fede navn og så fordi, Daniel P. Carter fra Bloodhound Gang er med. Og så glæder jeg mig til danske Solbrud – især på baggrund af den tillokkende foromtale: “Forvent en koncert, hvor hvert eneste musiknummer vil føles som at blive spiddet, smadret og hugget ihjel af dæmoner fra afgrunden!” Oh jæs!
Louise: Jeg skal helt sikkert også tjekke Solbrud ud. De vandt en Gaffapris i december, og folk var helt oppe at ringe over dem. Slipknot er en selvfølge, ligesom Life of Agony og Primus, og så overvejer jeg Red Warszawa – dem var de dystre drenge i gymnasiet vilde med. Jeg kender ikke over halvdelen af musikken, men jeg er helt klart mest til den tunge, sløve metal – sidste år blev jeg blæst helt op på toppen af bakken af en mand, der lød mere skinger, end nogen statsminister nogensinde har gjort. Det er jeg ikke så meget til.

LC: Hvad skal du helt sikkert ikke gøre?
Ditte: Prøve at kloge mig på genren, for jeg aner vitterligt ikke særligt meget om den. Og så vil jeg forsøge at holde mig væk, når det bliver lavet mosh pit. Tror godt jeg kender udfaldet på lille pop-pige vs. stor heavy-mand…
Louise: Ja, jeg vil heller ikke kloge mig på noget. Af en eller anden årsag var der en grafiker-type sidste år, der var overbevist om, at jeg var metalekspert.. Måske har jeg en form for ekspert-aura udi den hårde rockmusik? Derudover skal jeg ikke drikke mjød, og jeg kommer nok heller ikke til at hoppe nøgen i en jacuzzi. Med mindre jeg bliver drukket fuld – så er det lige det, jeg skal.

LC: Hvad er din bedste metal-oplevelse?
Ditte: Rammstein på Orange scene på Roskilde. Jeg var færdig af grin, da Till Lindemann kom ind med en slave i snor, som han efterfølgende tissede på. Det var så syret.
Louise: Jeg blev i 1998 slæbt med til metalkoncert på Roskilde Festival af ukendt mand. Det var mørkt og tungt, og jeg var næsten eneste pige. Har aldrig oplevet så meget kærlighed før 😉

LC: Er der noget, du vil anbefale folk at gøre/se på Copenhell?
Ditte: Giv den alt, hvad du har. Genren lægger op til, at du for en gangs skyld kan give helt slip og hoppe rundt uden at tænke på, hvordan du ser ud. Du skal hverken ryste lækker røv til Miley Cyrus eller stå og være cool til Drake. Du skal fucking headbange og slå dig løs – sammen med alle de andre, der opfører sig ligeså tosset. Det bliver så godt!
Louise: Jeg er helt enig med Ditte her. Der er ingen grund til at holde sig tilbage, for det her en kæmpe kærlighedsfest, så jeg synes også, at du skal skåle med din sidemand. Jeg vil i hvert fald gerne skåle med alle på min vej, og jeg GLÆDER mig!

Copenhell løber fra i morgen, torsdag den 18.. og til og med lørdag den 20. Se mere på deres hjemmeside – og husk at tjekke ind her efter weekenden, hvor du kan læse alt om vores oplevelser.

RIGTIG GOD FESTIVAL!

fenrir