Hvordan er det at bo i Ørestaden? #1

0
427

Hvordan er det at bo i en ny bydel – være der som én af de første til at give dette område karakter og personlighed? Vi har spurgt tre personer om deres liv i Ørestad Syd – og den første er Pernille Christensen på 26 år, som bor her sammen med sin kæreste, Mike. Mød dem her.

LC: Hvad synes du om din bydel?
Pernille: Jeg elsker min bydel. Dog ser jeg frem til at den bliver bygget færdig

LC: Hvor lang tid har du boet her?
Pernille: Vi har boet her i tre år.

LC: Hvad er de største fordele ved at bo her?
Pernille: Ørestad Syd har en unik ro og natur omkring sig. Det er som at bo på landet, men det bedste er, at Metroen gør, at vi er 10-15 minutter fra centrum i København.

Skærmbillede 2018-03-23 kl. 20.06.47

LC: Hvad er ulemperne?
Pernille: Den største ulempe er, at det koster 1.000 kr. pr. måned at parkere sin bil i p-huset. Når jeg har gæster, skammer jeg mig over, hvor meget de betaler for de timer, de besøger mig. Jeg synes, det er formeget og især, når man sammenligner med, hvad det koster i Indre by. Ellers mener jeg, at en ulempe klart er manglen på sociale muligheder med cafeer og restauranter, og der er ikke store muligheder for at få et par øl med vennerne. Der er ligeledes heller ingen muligheder for at gå i byen. Så skal man tættere ind mod byen. Vi har en kiosk og rCafé 8tallet. Kiosken er fantastisk, hvis man lige mangler en liter mælk eller de basale varer. Hvis vi ikke havde den, skal man ret langt for at finde andre muligheder. Jeg glæder mig til, at vi får nogle nye restauranter, da Café 8tallet vil have sundt af lidt konkurrence.

LC: Hvad har overrasket dig mest ved at flytte herud?
Pernille: Stilheden bestemt. Jeg elsker at arbejde inde i byen, men når jeg er hjemme, vil jeg gerne have ro.

LC: Hvor er dit favoritsted i Ørestad Syd?
Pernille: Jeg elsker vores græsplæner ned til vandet, hvor vi har en lille hundegruppe og mødes hver søndag. Hundene leger, og vi har det alle godt med hinanden. Hundegruppen er for alle aldre, og her får man altid en varm velkomst og et godt grin.

Skærmbillede 2018-03-23 kl. 20.06.55

LC: Har du en rute til en gåtur?
Pernille: Her er rigtig mange ruter på forskellige længder. Jeg kan godt lide at gå ude på Kalvebod Fælled og nyde naturen. Vi har en høj bakke, hvor man kan gå op og gøre holdt på en bænk. Her har jeg mange gange læst til eksamen, mens jeg nyder synet ned til søerne med grågæs, ænder og en masse andre fugle.

LC: Kender du et hemmelig spot, som du har lyst til at dele med os?
Pernille: Traktørstedet er et hyggeligt sted at besøge. Her er igen forskelligt dyreliv, og en god frokost til små penge kan man også få.

LC: Hvilken slags mennesker er der flest af i dit område?
Pernille: Jeg synes, det er præget af familieliv og også mange ældre friske pensionister. Dog er der heldigvis også unge mennesker som mig, men jeg tror, vi er lidt i undertal.

LC: Kan du anbefale af bo i Ørestad Syd?
Pernille: Ja bestemt, og jeg har slet ikke lyst til at flytte herfra. Det er igen roen og naturen, som gør, at jeg holder så meget af det!

Tusind tak, Pernille, fordi du ville dele jeres Ørestad Syd med os. Vi glæder os til at opleve bydelen vokse sig større de kommende år.