Interview med pressechef Katrine: Det skal du vide om CPH:DOX

0
259
Photocredit: CPH:DOX's facebookside

CPH:DOX 2018 synger på sidste vers – der er kun tre dage tilbage af festivalen. Igen i år har vi set, mærket og oplevet verden tættere på gennem de flere hundrede film, som bliver vist på de store lærreder rundt omkring i byen. Vi har taget en snak med pressechef for CPH:DOX, Katrine Ravndal, om årets festival og verdens virkelighed lige nu!

LC: Hvad har I lagt særlig vægt på i dette års program?
Katrine: I årets program har vi sat ekstra fokus på  sociale eksperimenter. Fra verdenspremierer på Marcus Lindeens film ‘The Raft’ om en fejlslagen ekspedition over Atlantan i starten af 70’erne og en surrealistisk genindspilning af et tysk reality-show (‘Last Year in Utopia’) i hovedkonkurrencen, løber temaet om de sociale eksperimenter ned gennem programmet. En kunstudstilling, flere events og oplevelser er en del af det særlige program, som undersøger sociale forhold, identitet og selvforståelse.

Et andet stort fokus i programmet er JUSTICE, støttet af Dreyers Fond. Et stort særtema der undersøger retsstaten som den ser ud i dag og stiller skarpt på forholdet mellem individ og stat, sikkerhed og frihed, etik og jura samt retsstat og demokrati. Her har vi haft bl.a. sci-fi dokumentaren ‘Pre-Crime’, ‘The Congo Tribunal’ om den blodige konflikt i Congo, ‘The Judge’ om verdens første kvindelige Sharia-dommer og en imiteret retssag live i Frederiksberg Byret.

LC: Hvad ligger til grund for dette års temaer?
Katrine: Årets temaer tager som altid udgangspunkt i de to bærende elementer, CPH:DOX er bygget på: Kunst og politik. Ikke som modsatrettede størrelser, men som elementer der kan understøtte hinanden og give nye perspektiver. Når vi bliver træt af at snakke politik kan kunsten træde til; og når kunsten synes at mangle tyngde i et samfund under stigende pres, kan politik føre den nye steder hen.

Photocredit: CPH:DOX's facebookside
Photocredit: CPH:DOX’s facebookside

LC: Hvad har I af nye tiltag i år i forhold til de forrige?
Katrine: Helt konkret er vi rykket ind på et nyt venue; Hotel Cecil (det gamle Jazzhouse) hvor vi har vist masser af film, koncerter og afholdt talks. De nye særprogrammer er selvfølgelig nye, også har vi også haft et stort fokus på FN’s 17 Verdensmål, med film der sætter skarpt på verden som den ser ud – eller ikke gør – i 2030.

LC: Hvilke film/events glæder du dig personligt mest til?
Katrine: Jeg når aldrig at se alt det, jeg gerne vil. Jeg har stadig til gode at se den Dox:Award-nominerede ‘Welcome to Sodom’, og jeg glæder mig også meget til vores Final Party på lørdag i Bremen med Studio 54 film og Hot Chip-dj set! Også SKAL jeg nå at prøve vores gratis VR-udstillinger (åbent hele weekenden 10-20) inden vi lukker ned søndag aften.

LC: Hvad er I mest stolte af ved årets festival?
Katrine: Vores smukke festivalcentrum, indrettet sammen med Normann Copenhagen. Vi har verdens fineste sofabiograf, en kanon sej virtual reality-biograf, et talk rum, en kunstudstilling og meget mere. Og vi opbygger det hele selv! For ikke at nævne sammenholdet på festivalen, det er noget helt særligt at være en del af; og noget vi i den grad kan være stolte af.

LC: Hvilke tendenser kan I se ud fra årets program – er der nogle samfundstendenser, som der er særligt fokus?
Katrine: Ja! Vi har haft en lang række film både om og ja virkelig seje kvinder, som på en eller anden måde både er en del af #Metoo-bevægelsen men som også træder ud af den og aktivt handler. Også er der en stigende bevidsthed om de strukturer, vi som borgere er underlagt; og et stigende ønske om at gøre op med dem.

LC: Hvordan bliver de film, der bliver vist på dansk tv valgt ud? Og kan du løfte sløret for, hvad vi får lov at se på TV 2 eller DR senere på året? Alternativt, hvilke film kommer op i biograferne?Katrine: Mange af de film, der kommer på tv efterfølgende er i forvejen produceret med støtte fra fx TV 2 eller DR, også er det jo helt naturligt at de efterfølgende kommer på TV. Jeg ved endnu ikke hvilke film, der kommer på TV – men jeg ved, at vi ligger 5 af filmene fra årets program ud til gratis streaming fra mandag d. 25 og 48 timer frem på Politiken.dk! Titlerne er endnu en hemmelighed, men jeg lover, at der er en masse godt i vente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here