Lennart Lajboschitz | Københavnersnuden #179

0
409

Det har været svært at skrive en introduktion, der yder ugens Københavnersnude fuld retfærdighed. Det er nemlig sjældent, at man får lov til at interviewe et så inspirerende menneske, der i den grad både kan, tør og gør tingene på en helt ny måde. Og det er derfor en kæmpe ære at få lov til at præsentere den revolutionære iværksætter, Lennart Lajboschitz, på LoveCopenhagen.
Lennart har gang i et hav af spændende projekter. Men fælles for dem er, at de er små sociale modstykker til et samfund, hvor vi kommer hinanden for lidt ved. Hvis du har besøgt Absalon Kirken på Vesterbro, som vi kender og elsker den i dag, så ved du, hvad der menes!
Lennart Lajboschitz’ sociale revolution begrænser sig dog ikke til Vesterbro, og her kan du læse med, når han fortæller om sine seje projekter i og uden for byen og deler sit København med os.

CM: Hvad har du gang i for tiden?
LL: Lige nu har Sus og jeg rigtigt travlt med Hornbækhus hotellet (i Hornbæk), som står til at skulle genåbne i maj. Vi har igennem en periode haft hotellet lukket for at renovere og for at skabe nye omgivelser. Vi vil drive hotel på en anderledes måde, som folk ikke er vant til. Det bliver et hotel, der ikke kun er for gæster, som bor der, men også for de lokale, der kan komme til spisning, forskellige aktiviteter og møde deres naboer – og gæsterne på hotellet selvfølgelig. På den måde vil vi skabe relationer gennem aktiviteter. Vi gør det med stor inspiration fra Absalon på Vesterbro.
Det er Sus, der står for indretningen, og det bliver mere hjemligt, end det tidligere har været.
Jeg bruger også tid på Søkvæsthuset og Orlogsmuseet på Christianshavn, som også gennemgår en forvandling i disse måneder.
Og så er jeg selvfølgelig tit i Absalon på Vesterbro, som jeg sammen med min familie og gode medarbejdere hele tiden udvikler. Men Absalon er ikke kun arbejde for mig. Jeg bruger Absalon på samme måde som så mange andre københavnere – jeg spiller bordtennis, spiser med venner og familie og spiller banko i ny og næ.
Herudover er jeg involveret i samkørseltjenesten GoMore og Det Danske Filminstitut.

CM: Hvor bor du?
LL: Jeg bor i Hellerup, men kun for en kort periode endnu. Ganske snart flytter jeg med hele min familie – 4 generationer – til lejligheder i Søkvæsthuset på Christianshavn.

CM: Hvor går du tur?
LL: Jeg synes det er utroligt dejligt at gå tur i Frederiksberg Have, rundt om søerne og på Christianshavn – ellers har jeg ikke så meget tid til at gå tur.

CM: Hvor drikker du kaffe?
LL: Puha, jeg får drukket en del kaffe, mange forskellige steder. I kødbyen hvor jeg har kontor og mødes med mange mennesker dagligt og naturligvis også i Absalon, hvor jeg tit er. Men hvis jeg skal give en anbefaling til byens bedste kaffe, så må det være Hos Fischer, det er en virkelig god restaurant på Victor Borges Plads på Østerbro.

CM: Hvor spiser du?
LL: Jeg spiser også tit på restauranten Hos Fischer – det er nemlig ikke kun kaffen, der er god! Maden er helt fantastisk, den er enkel og vellavet.

CM: Hvor fester du?
LL: I Absalon – 100%

CM: Hvor inspireres du?
LL: Jeg inspireres mest, når jeg er i New York eller Japan og Kina.

CM: Hvad er dit yndlingssted i København?
LL: Jeg har to yndlingssteder. Jeg elsker Sønder Boulevard om sommeren, det summer af liv og god stemning og så Glyptoteket, hvor der er så fantastisk.

CM: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
LL: Til soul fest i Absalon.

CM: Hvad er dit bedste minde om København?
LL: Da jeg var barn kørte jeg med sporvogn, det var linje 2 og 5 fra Amager, hvor jeg boede til Nørrebro, hvor jeg gik i skole. Og minderne fra de ture, hvor jeg sad og kiggede ud af vinduet og iagttog alt det, der skete på gaderne. Det er gode minder – alt var så spændende.

CM: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
LL: Det er svært at svare på, for København er en fantastisk by med mulighed for en masse oplevelser. Om det er Distortion, Absalon, den gamle by eller det liv, der summer rundt omkring i de forskellige bydele – Dr. Louises bro, Vesterbro, Nørrebro eller Christianshavn – alle har noget særegent og lokalt at byde på. Den forskellighed der i byen kan jeg godt lide, så det er svært at sætte fingeren på én bestemt god oplevelse – det afhænger af årstiden, og de tiltag byen byder på.

CM: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
LL: Der er en masse muligheder i byen og en masse frihed til at gøre, hvad man har lyst til. Så jeg synes ikke at byen som sådan mangler noget, men os der bruger byen, skal blive bedre til ikke kun at gøre det samme! Vi skal prøve noget nyt. Det tror jeg kunne ske, hvis kunsten og kulturen kom mere ud på gaderne, ud i byrummet, hvor vi kan bruge den mere. Så det er min tilføjelse; mere modighed, kunst og kultur ud på gaden!

CM: Dit soundtrack til byen?
LL: Det må være noget Erik Satie, der er noget melankolsk over det.

Tak fordi du ville dele dit København med os, Lennart! Vi glæder os til at følge med i alle dine spændende projekter.
God søndag alle sammen. Vi ses i Absalon Kirken – tjek aktiviteterne ud her.