Ida Corr | Københavnersnuden #28

0
348

Ugens Københavnersnuden er oprindeligt fra Århus, men har altså sådan cirka 18 års ophold i rygsækken for at blive en rigtig ’kjøwenhavner’. Da karrieren begyndte, sang hun kor for Sanne Salomonsen og Gnags; hun har lagt sensuel pop-stemme til Rasmus Nøhrs moderne klassiker ’Det Glade pizzabud”, og nå ja: så kan hun sammen med Fedde le Grand prale af at have et track, som gik direkte ind som #1 både i USA og Storbrittanien! På denne kvindernes internationale kampdag er det os en fornøjelse at byde velkommen til søde, dygtige og altid smilende Ida Corr!

LC: Hvor bor du?
IC: Jeg bor i Dragør lidt uden for København, men mit firma House of Corr hører til Østerbro, hvor vi udtænker store PR-planer.

LC: Hvor går du tur?
IC: Jeg går altid tur langs vandet – om det er i Dragør eller ved søerne i København. Det er altid ved vandet, at jeg falder ned og får ro.

LC: Hvor drikker du kaffe?
IC: Åh, nu er jeg jo sådan en kaffe-2-go-pige, men én af mine absolutte yndlingssteder i København er Coffee Collective, som laver en fantaaastisk vanilla soja latte! Men helt generelt er alt 2go lige mig!

LC: Hvor spiser du?
IC: Jeg er generelt glad for restauranterne i København, men jeg er fan af Kung Fu bar på Nørrebro, og så har jeg for nylig nydt Formel B helt vildt! Jeg er det vildeste madøre, så jeg spiser virkelig ofte ude. Det sidste, jeg har prøvet, er en ny bistro, der hedder Je t’aime på Dybbølsgade – den har vist kun været der et halvt år, men det holder altså. Okay, jeg elsker også fransk mad; fyldt smør & kærlighed!

LC: Hvor fester du?
IC: Jeg fester på Sunday, men festen ender næsten altid på Nevermind – ofte ender festen også med at peake dér. Vi har altid samme opbygning: Lækker privat middag med cocktails, så videre på klub, og så ender vi altså nærmest altid på Nevermind. Tradition, kærlighed og hygge.

LC: Hvor inspireres du?
IC: Det er virkelig, virkelig forskelligt. Overordnet er mine livsfaser det, der præger overskrifterne i mine sange og min inspiration. Men i mit tilfælde bliver jeg også påvirket meget af mine venner, og så bliver jeg meget påvirket af kærlighedslivet generelt. Mennesker rammer mig mere, end steder gør.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
IC: Jeg tror faktisk, at det må være dér, hvor jeg købte min allerførste lejlighed – på Enghavevej på Vesterbro. Det var et direkte ’Velkommen til de voksnes rækker’, og det var et kæmpe valg. Det var samtidig på det tidspunkt, at jeg besluttede mig for at stoppe med at synge kor og satse alt på solokarrieren. Det var et kæmpe skridt – jeg sagde op i alle bands, og der var en utrolig masse oplevelser, minder og følelser forbundet til Enghavevej, og Vesterbro generelt.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
IC: Det har HELT sikkert været i forbindelse med mad! Jeg tror, det var i sidste uge, hvor jeg lige havde været til møde med mit nye pladeselskab, og alt gik op i en højere enhed på det møde. Alt er godt, og verden er åben for mig. På vej hjem ringer min ven og spørger, om vi ikke skal have kaffe, og før vi ved af det, sidder vi flere venner sammen og nyder hinandens selskab! Det frirum, byen har til at tage os ind, er jeg virkelig forelsket i. Det, at jeg kan nyde København helt spontant, er jeg fuldstændig vild med!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
IC:  Uha, der er mange! Mit bedste minde er nok lige, da jeg var flyttet til byen, og jeg slet ikke kendte nogen. Da blev jeg inviteret til at spille på Drop Inn – det er 18 år siden, wauw! Det var fantastisk at blive taget så varmt imod i en ny by af en utrolig masse mennesker, som bare var så åbne overfor mig. Det var et kæmpe skridt for mig at tage fra Århus, og jeg oplevede en helt anden åbenhed, end jeg havde regnet.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
IC: Jeg tog en tøseaften med min søster på Hotel Guldsmeden nede ved Hovedbanegården, og de havde et HELT fantastisk lille spa! Vi fik hele opdagelsen med koldt, varm, spa og så en middag på enten KUL eller Gorilla, og så evt. blive i Kødbyen og nappe Bakken eller K3… Og så er det oplagt at overnatte på Guldsmeden – det er virkelig et lækkert lille hotel!

LC: Dit perfekte soundtrack til København?
IC: Jamen mit hoved er jo fyldt med musik! Det første der popper op i mit hoved er Kanye West med ”Golddigger” – det nummer har ligesom det hele. Det er stemningsfyldt, det har attitude og så er der knald på – det virker både om morgenen, men det virker i dén grad også en fredag aften!

Tusind tak, Ida, fordi du ville dele dit København med os. Og hvis du, kære læser, vil holde øje med, hvad Ida går og sysler med, så tjek endelig hendes Facebook-side, hvor du jævnligt bliver opdateret med koncerter og releases.

GOD SØNDAG!