Iskold debut får varm modtagelse hos CPH PIX

0
307

Det nye danske band Ufornia har deres debut-musikvideo, Day of Yore, med, når CPH PIX blæser årets bedste musikvideoer op i stort format i Friday Late Night-biffen nu på fredag den 17. april i Cinemateket.

”Niveauet er højt, og de danske musikvideoinstruktører kaster sig gerne ud i ambitiøse fortællinger, hvor de filmiske virkemidler giver musikken medløb og tyngde og formår at fortælle en historie og forme et plot omkring musikken.” – skriver CPH PIX om arrangementet.

I Ufornias video følger vi den hollandske performancekunstner Michiel Tange van Leeuwen i en surrealistisk fortælling om et rumvæsen, som er landet i en krop et øde sted på jorden. Filmen er instrueret af Jonatan Mose, og den blev til på blot én dag. Produktionen involverede både flere kraner og en traktor.  Og publikum ser Michiel Tange van Leeuwen, der i minusgrader kaster sig ud i en mystisk og halsbrækkende performance over en sø med dens sorte og spejleblanke intethed. Samtidig skaber Ufornias musik en skærende kontrast til det rolige univers i videoen, men fælles for filmen og musikken er den samme kølighed og kontrol. Ufornias univers er kendetegnet af rå og konfronterende lyd i smukke harmonier.

Udover Ufornias videobidrag præsenterer Friday Late Night-biffen videoer med musik af Iceage, Darkness Falls og Scarlet Pleasure i et intenst halvanden time langt program i Cinemateket. Mød instruktørtalenterne på aftenen, og kom efterfølgende til fest i Asta Bar (der er en øl med på billetten!).

Ufornia kan også opleves den 27. april i en ekstraordinær eksplosion af livelyd, når de denne aften spiller koncert sammen med luxembourgske Sun Glitters på KB18.

Se videoen her:

Og læs evt. mere om eventet på Facebook her. 

RIGTIG GOD FORNØJELSE – VI GLÆDER OS TIL PÅ FREDAG!