IVA | Københavnersnuden #250

0
394
Det kan godt være, at det er blevet efterår, og vejret er gråt – men nu kommer en spritny sangerinde med lidt cool måneskin til de sene nattefester. Ugen Københavnersnude er danske IVA, der netop har udgivet sin debutsingle, Motionless. Vi spår en stor fremtid for hende – og har eksklusivt fået lov til at følge med en tur gennem hendes København lige her.

LC: Hvad pusler du med for tiden?
IVA: Jeg er i fuld gang med min musik og har lige udgivet min første single d. 13. september. Så jeg bruger meget tid i studiet eller ved et klaver og forsøger at skabe den næste dybe tallerken. Jeg prøver at stille mig selv i nogle situationer, hvor jeg kan sætte tid af til at skrive og åbne op for mit kreative univers og lægge hverdagen på hylden.

LC: Hvor bor du?
IVA: Jeg bor i den nordvestlige del af København, som både er tæt på naturen og også byen.

LC: Hvor går du tur?
IVA: Jeg cykler vist flere ture end jeg går, men der, hvor jeg bedst kan li’ at gå, er på Strøget, fordi der er en masse at kigge på 😉 og ellers er søerne også en vinder.

LC: Hvor drikker du kaffe?
IVA: Jeg har for det meste min termokop med på farten, men jeg elsker kaffe og kan drikke kaffe, hvor det skulle være. Tit er kaffen en anledning til en veninde-date.

LC: Hvor spiser du?
IVA: Uha, hvis jeg skulle vælge ét sted, så er det helt sikkert OliOli. Det er altid en kæmpe succes for mig. Mums! Det kan jeg virkelig anbefale. Til den lidt dyrere aften er SushiLovers fra Torvehallerne helt perfekt.

LC: Hvor fester du?
IVA: Lige dér, hvor musikken spiller 😉

LC: Hvor inspireres du?
IVA: Jeg føler mig tit inspireret, når jeg cykler. Det er lige der, tankerne får lov at falde i tusind stykker og som så samler sig igen i løbet af turen.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
IVA: Mmm…. Det må være i Tivoli ved én af de der boder, hvor man kan købe churros med karamel. De er SÅ gode lige dér!

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
IVA: Langebro! Jeg bliver altid forelsket i København, når jeg cykler over Langebro. Det råber af kultur og kunst! Mens jeg cykler over broen, kan jeg godt komme til at nynne Kim Larsens sang “Langebro”. Jeg forsøger virkelig at nyde det, hvis ikke vejret er helt frygteligt.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
IVA: Mit første og bedste minde om København er de mange sangtimer, jeg har fået hos en jazzsanger. Jeg var 13 år, da jeg startede, og min mor havde tegnet et kort til mig, hvordan jeg skulle komme fra Nørreport St. til Storkespringvandet. Hun havde tegnet vejen dertil og skrevet, hvilke butikker jeg skulle passere. Det mindes jeg tit.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
IVA: Ta’ din kæreste eller veninde med ind til Dagna Spa & Wellness. Man kan bruge en hel dag derinde, og der er en café, hvor man kan spise frokost mm. i sin badekåbe. Det er et rigtig dejligt sted at koble af.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
IVA: Byen kunne mangle lidt mere glæde på cykelstien. Her den anden dag havde jeg faktisk en skøn oplevelse, hvor en cyklist bag mig hilste på cykelhandleren, som vi kørte forbi, og så hilste hun også på mig og smilede helt vildt. Det kan man da kun blive glad af!

LC: Dit soundtrack til byen?
IVA: Mit soundtrack til København er “Leyndarmál” med Ásgeir – en sang man bare må høre på sin cykeltur i byen.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, IVA!

Du kan følge IVA og lytte til hendes musik her! 

GOD SØNDAG!