Jakob Kauffeldt | Københavnersnuden #399

0
357

Ugens Københavnersnude var med til at bygge Wolt op i Danmark og arbejder stadig i virksomheden, der i dén grad er eksploderet de sidste par år. Han er et ægte madøre, og du vil få en masse madinspiration til København i dette indlæg. Mød Jakob Kauffeldt og hans København her.

 

 LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Jakob: Siden foråret 2017 har jeg været med til at bygge Wolt op i Danmark. En super spændende rejse at være med på fra den tidlige startup-fase til den store etablerede virksomhed som den er idag.

Det er altid ekstra travlt for os gennem vinterhalvåret, så i år har jeg sørget for at komme ned i gear og oplade batterierne et par uger henover jul og nytår. Det er blevet til mere kvalitetstid med den nærmeste familie end normalt, hvilket har været rigtig dejligt.

Nu ser jeg frem til et halvår, hvor der kommer til at ske rigtig mange spændende ting!

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Jakob: Østerbro. Jeg har boet på 5 adresser omkring indre Østerbro, og jeg har svært ved at forestille mig at skulle forlade den bydel. Fælledparken, Søerne, Østre Anlæg, Kastellet, Nordhavn, Svanemøllestranden… mange fantastiske steder lige rundt om hjørnet. Og så er der en dejlig ro, samtidig med at man på cykel kan ramme den summende stemning i indre by på bare 5 min (med lidt medvind).

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Jakob: Østre Anlæg ligger på den anden side af gaden. Her går jeg tur næsten hver dag med min hund og bliver nærmest lige betaget hver gang over den smukke park med den lille idylliske sø i midten (som faktisk er en del af det historiske fæstningsanlæg med volde rundt om gamle Kbh) og udsigt til Statens Museum for Kunst, som i mine øjne er én af byens flotteste bygninger.

 

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Jakob: Nu rammer I et ømt punkt. Kaffe er vokset til at blive en stor passion for mig. Under første corona-lockdown købte jeg en ‘Rocket’ maskine fra Milano. På den måde kunne jeg selv lege barista og øve latte-art derhjemme. Det bliver til 2-3 kopper om dagen, så det har vist sig at være et ret fornuftigt køb.

Jeg har det også med at benytte forskellige kaffebarer som arbejdsstation. Det giver mig god energi og inspiration, men det har også kostet en del i “husleje” gennem årene. Jeg er vild med kaffebarer! Og helst de små charmerende og selvstændige af slagsen.

I indre by på Antonigade ligger superhyggelige ‘KafBar’.. der har jeg drukket rigtig mange gode kopper flat white gennem årene. Coffee Collective barerne er også altid en garanti for kaffeoplevelser helt i top.

Til gengæld har jeg desværre også oplevet de seneste år, hvordan man i stigende grad rammer dårlig value for money en del steder. Selve kaffens råvarer er jo ikke så dyre.. det er baristaens gode håndværk (det perfektionerede espresso-shot, steaming af mælk osv) som beriger produktet, og gør at man gerne betaler 30-40kr for sin gode kop. Men dette er der bare alt for mange steder som ikke forstår eller ganske enkelt ikke respekterer. Der er gået inflation i at have “flat white” og “cortado” stående på kortet til samme priser som de bedste steder, uden at personalet kan finde ud af at lave den ordentligt. Der bliver jeg irriteret. Nå men så kom jeg af med dét sure opstød.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Jakob: Mad har fyldt det meste af mit liv gennem de sidste 20 år. Jeg arbejdede som Concierge i 10 år på 5-stjernede hoteller (Marriott og Skt Petri), og i den forbindelse var jeg så heldig at opleve rigtig mange spisesteder i Kbh – også nogle af de helt fine gourmet-restauranter.

Det var i den periode, at min kærlighed til mad for alvor blomstrede, og siden har jeg været på evig jagt efter spændende restauranter og gode madoplevelser. Og det skal jo slet ikke være Michelin det hele. Kontrasterne er vigtige for mig, og jeg kan sagtens blive forelsket i en pita med falafel eller en chevre chaud salat som er lavet til perfektion… hvilket bringer mig til essensen af mit svar her.

Jeg er vild med det italienske, spanske og især det franske køkken, og gerne den uhøjtidelige bistro-stil. Hvis jeg skal udpege én restaurant i Kbh, så må det være Pastis. Den bistro har bare leveret så stabilt gennem 15 år, og det virker som om, uanset hvilken af deres retter man ender med at bestille, så sidder den lige i skabet. Apropos chevre chaud.

LoveCopenhagen: Hvor festede du inden corona?
Jakob: Jeg er den type som hellere sidder ned og drikker cocktails end at sætte ild i dansegulvet. Den spontane middag på en restaurant, som går over i en hygge-brandert senere på aftenen, er stærkt undervurderet! Men skal det være klub, så foretrækker jeg steder som Søpavillonen og Museo, hvor der er et godt mix med gode udendørs arealer, så man kan flette ind med sit passende humør på aftenen.

Jeg vil mene, at København godt kan tåle at blive udfordret mere på klub-scenen.. Mon ik der kommer nogle friske pust og nye initiativer som en kreativ modreaktion på den anden side af flere års nedlukning i nattelivet.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Jakob: Jeg inspireres allermest når jeg rejser, hvilket har været ret meget op ad bakke det seneste lange stykke tid. Det betyder også meget for mig at hygge med venner og mærke den gode energi på en kaffebar, vinbar eller restaurant.

Gode snakke er i øvrigt sundt for hjernen. Og de lidt krøllede hjerner er særligt inspirerende at være i selskab med! Hermed en stor opfordring til at komme ud  og støtte den hårdt pressede restaurationsbranche sammen med vennerne.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Jakob: Udover Østre Anlæg, så har Kongens Have også en særlig plads i hjertet. At kunne gå rundt midt i byen og glemme alt om trafikken, blandt de flotteste blomsterbede, forbi det lille eventyrslot Rosenborg med kronjuveler som vogtes af gardere, ænder i voldgraven – det hele er jo ren H.C. Andersen!

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Jakob: En sommeraften på en båd med magisk stemning i de små kanaler. Vi er så heldige at bo i så idyllisk en storby omgivet af vand – og med smukke bygninger og kirketårne hver gang du drejer rundt om et hjørne.

Jeg kan ikke få nok af at opleve byen fra vandsiden.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Jakob: Når man cykler gennem gaderne på en lun sommeraften og hele byen summer. Eller en middag i godt selskab på en restaurant med udendørs servering – uden den store planlægning og uden bagkant.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Jakob: Snup en tur på en båd. Om det er på en af de store kanalbåde, i en GoBoat med vennerne eller hvad man nu kan få fingrene i.

Og når det kommer til restaurantoplevelser:
Alouette
Mielcke & Hurtigkarl
Pastis
Salon
Maison
Bottega Estadio

 

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Jakob: Jeg synes København mangler noget mere liv gennem vinterhalvåret. Vejret og de mørkere dage spiller selvfølgelig en rolle, men der kunne godt gøres mere for at lokke folk op af sofaen og få nogle flere kulturelle/sportslige/gastronomiske aktiviteter og oplevelser tilpasset årstiden og mulighederne.

Vi danskere har et finurligt mindset på dette område med en tendens til at gå i hi helt fra oktober til april, så det er en svær nød at knække. Jeg er selv én af dem som har det med at ryge i fælden, når efteråret rammer og bruge for meget tid foran tv’et indtil det igen begynder at boble af forårsstemning.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Jakob:“Langt Væk” af Ukendt Kunstner… og ifølge min Spotify kunne det også være noget med Coldplay, Phlake eller The Weeknd.

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Jakob!