Merete Holst & Dorte Juhl Østergaard | Københavnersnuden #398

0
409

Ugens Københavnersnuder Merete Holst og Dorte Juhl Østergaard danner både par privat og professionelt, og stiftede for 5 år siden LOCA Gruppen. De er lykkelige forældre til Adam og Isabell, og igennem bæredygtig gastronomi, ønskede de dengang som nu at gøre deres til, at også kommende generationer kan få en lækker og lys fremtid. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget, og derfor driver de i dag den bæredygtige kantinevirksomhed, Lunchroom samt restauranterne Almanak i Operaen, STUDIO, Mission Green og RADIO på Frederiksberg. Mød deres København her.

 

 

LoveCopenhagen: Hvad har I gang i i øjeblikket?
Merete & Dorte: Efter 5 skønne år afleverede vi i fredags nøglerne til den bygning, de fleste nok kender som The Standard tilbage. Nu skal vores restauranter herfra have nye hjem, og The Standard skiltet er derfor tage taget ned, og vi har skiftet navn til LOCA Restauranter – Lige nu er vi derfor i fuld gang med at få restauranterne på plads på nye adresser, hvor bæredygtigheden kan få lov til at spille en endnu større rolle.

LoveCopenhagen: Hvor bor I?
Merete & Dorte: Vi er fra henholdsvis Vejle og Silkeborg, men begge fuldstændig forelsket i vores hovedstad. Indtil vi fik børn, boede vi i lejlighed inde i byen, og nu bor vi i hus i Charlottenlund

LoveCopenhagen: Hvor går I tur?
Merete & Dorte: Vi både går og løber dagligt ture igennem dyrehaven og ned til vandet, og er vi inde i byen, forsøger vi at komme forbi Søndermarken, som vi tidligere brugte meget.

LoveCopenhagen: Hvor drikker I kaffe?
Merete & Dorte: Alle steder hvor den laves med gode bønner og kærlighed. I Charlottenlund er dét på The den, hvor begge dele får max gas.

LoveCopenhagen: Hvor spiser I?
Merete & Dorte: Der er vi jo utrolig heldige. Vi er via dét vi laver omgivet af god mad fra landets, og verdens bedste kokke i vores dagligdag – Skal jeg nævne noget mere jordnært, vi som familie som altid vender tilbage til, så er det originale tyrkiske retter hos Ôz Konya i Glostrup.

LoveCopenhagen: Hvor fester I?
Merete & Dorte: Vores børn er i dag 6 og 8 år, og alle bedsteforældre bor i Jylland, hvilket gør friaftener – og nætter uden børn – til en sjælden begivenhed, vi til gengæld altid glæder os meget til. Fælles er, at det næsten altid er planlagt – om det så er private fester, Smuk Fest dengang man kunne det – eller en tur med vennerne til koncert, som sidste gang i september i Parken til The Minds of 99.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres I?
Merete & Dorte: Det gør vi begge på vores daglige løbetur – uanset om de går ud i skoven eller ind til indre by.

LoveCopenhagen: Hvad er jeres yndlingssted i København?
Merete & Dorte: Dem er der mange af – og i alle mulige retninger.  Vi havde i sommers den mest fantastiske dag med gode venner på Christiania, hvor vi helt generelt nyder at lægge vejen forbi. I den anden ende er der noget fuldstændig magisk over Operaen, hvor vi jo er så heldige at drive en af vores restauranter. Der er en helt ubeskrivelig skønhed og ro, som både vi og vores Team derovre dagligt bliver næsten helt berusede af.

LoveCopenhagen: Hvor har I sidst følt dig forelsket i København?
Merete & Dorte: Det sker flere gange i ugen, men hvis spørgsmålet er, hvornår det var mest markant, så var det i sommers til EM – det var fuldstændig euforisk.

LoveCopenhagen: Hvad er jeres bedste minde om København?
Merete & Dorte: Der er konkurrencen også hård – Årets EM står som sagt tilbage som en af de helt store, men det var også kæmpestort, da byen var vært ved Wold Out games – og det er stort hver gang, man løber Copenhagen Half med, hvad der føles, som hele byens befolkning der hepper én igennem.

LoveCopenhagen: Jeres anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Merete & Dorte: Drop alle planer én hel dag, hop på cyklen og gør stop lige der hvor hjertet bringer dig hen – og giv dig hen til det og dem du møder.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har I nu mulighed for at tilføje den ene ting, som I synes, byen mangler – hvad er det?
Merete & Dorte: Reffen er fedt om sommeren, men Papirøens street food som det startede ud, ville være skønt hele året rundt.

LoveCopenhagen: Jeres soundtrack til byen?
Merete & Dorte: Her ville det være fedt at kunne sige noget nyt og tjekket, men faktum er, at vi på vores egne ture – specielt i sommerhalvåret – rundt i byen med ungerne foran på Christiania-cyklen, tager os selv i at nynne ”Forelsket i København”.

 

Tusind tak fordi I ville dele jeres København med os, Merete og Dorte!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here