Jesper Krüger | Københavnersnuden #298

0
341
Foto: Lasse Lagoni

Ugens Københavnersnude er arrangør, booker og leder af UHØRT Festival, der hvert år giver de optrædende, unge talenter et skub i den rigtige retning op ad den musikalske udviklingsstige. Til trods for corona blev UHØRT som en af de eneste festivaller afholdt i 2020 efter alle COVID-19 forholdsregler, og det var vi på LoveCopenhagen utroligt glade og taknemmelige for. Mød Jesper Krüger og hans København her.

 

Foto Lasse Lagoni

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Jesper: Jeg har haft fornøjelsen af at stå for UHØRT Festival i starten af september, så de sidste par uger har den stået på big time efterbearbejdning og evaluering – og stille jublen indeni. Men det er også blevet tid til at se på, hvordan vi får afholdt en hulens masse vækstlagskoncerter her i efteråret med de aktuelle corona-udfordringer.

LC: Hvor bor du?
Jesper: Nørrebro. Mere præcist i den “pæne og kedelige” Nørrebro-del ved Sjællandsgade. Men 5 minutter fra alting…:-)

LC: Hvor går du tur?
Jesper: Under corona-nedlukningen har det været stort set alle steder i byen… Men under mere normale tilstande som nu er det oftest en tur på Bispebjerg Kirkegård eller Assistens Kirkegård.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Jesper: Jeg tilhører den sjældne art indenfor musikbranchen, som ikke drikker kaffe. Men jeg drikker min varme chokolade (!) alle steder, der gider gøre sig den ulejlighed af have rigtig chokolade…

LC: Hvor spiser du?
Jesper: Jeg er vel mest fast gæst hos den lille græske Taverna Kreta på Jagtvej lige ved Nørrebro Runddel. Totalt low key med simple, men lækre retter, som en taverna skal være – og så er det ret billigt.

LC: Hvor fester du?
Jesper: Jeg går jo heldigvis til rigtigt mange koncerter hvert år, men udover det er jeg oftest at finde på mit foretrukne sted, OMAR, i Refsnæsgade.

LC: Hvor inspireres du?
Jesper: Når jeg er på byens museer, gallerier, og lignende. Allerhelst sammen med min kunstvidende kæreste, der er fantastisk at dele det med. Jeg har selv årskort til Den Frie, men et årskort til ét af landets kunsthaller giver normalt 50% på entréen til de andre, så på dén måde kommer man oftere afsted.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Jesper: Elsker Refshaleøen med alle de – endnu – uopdagede steder. Men vil også altid elske Søernes Ølbar, hvor jeg første gang mødte min kæreste…:-)

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Jesper: Det er ret præcist en måneds tid siden på Svanemøllen Strand med toplækker aften-sommervarme, badeture og en flaske hvidvin på strandtæppet.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Jesper: Da jeg for 15 år siden kom tilbage fra en Australien-tur. De første par dage herhjemme, hvor byen ramte mig på den mest naturlige måde, var megafedt. Generelt er det fedt at komme tilbage til byen, når jeg har været udenbys.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Jesper: Jeg anbefaler altid VEGA til folk, der mangler en god musikoplevelse.

LC: Dit soundtrack til byen?
Jesper: Jeg går normalt til kontoret i Indre By, og denne sommer har det ofte været med UHØRT-playlisten i ørerne.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Jesper: At byens nybyggerier i højere grad tænkes ind de historiske bygningers arkitektur, så vi ikke får så mange pisse-grimme bygninger. Især havnefrontens bygninger er forfærdelige at se på.

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Jesper!