Nyt mikrogartneri i Torvehallerne

0
427
Nu kan du høste dine helt egne økologiske mikrogrønt midt i København. 1. oktober åbner Urteriget ved TorvehallerneKBH deres helt nye mikrogartneri, hvor du kan gå på opdagelse blandt mere end 80 forskellige typer økologiske krydderurter og mikrogrønt og få både grønt og gode råd med hjem til madlavningen.


Pressemeddelelse

Syv kvadratmeter mikrogrønt, der gror i fire lag. Det er den beskedne størrelse på det nye mikrogartneri i TorvehallerneKBH, men trods de få kvadratmeter byder Urteriget på et stort udvalg af grønt og masser af god vejledning. I mikrogartneriet, der er en udvidelse af Urteriget, vil du fremover kunne høste små, økologiske og velsmagende spirer, der giver maden et ekstra pift. 

Økologisk nørderi

Ejeren af Urteriget, Christen Olsen, har flere generationers faglighed bag sig med sit familieejede gartneri. Han er selvsagt meget begejstret for udvidelsen af stadet, der også kommer til at byde på økologisk frugt og grønt i sæson fra små lokale producenter.
Producenter, der også fokusere på det, de er bedst til, og som Urteriget derfor ønsker med i deres udvalg for at kunne tilbyde de besøgende råvarer af høj kvalitet og ikke mindst en konkret og brugbar rådgivning:

“Vi er her for at have en stor diversitet, så du altid kan komme herind og finde forskellige spændende bud på mikrogrønt, krydderurter og grøntsager – alt sammen økologisk. Det bliver et nørdested, hvor du kan se, hvordan gartneriet udvikler sig, og hvordan krydderurterne og mikrogrønt vokser og ikke mindst stille alle de spørgsmål, du har på hjerte,” fortæller han og påpeger, at det også er muligt at få vejledning i, hvad du selv kan gro derhjemme. 

Fra solbærsalvie til appelsintagetes

Det kan være svært at vide, hvilke krydderurter og mikrogrønt, du skal bruge, når du står derhjemme og laver aftensmad. Krydderurter er en stor del af madlavningen mange steder i verden, mens danskerne ofte holder sig til de mere kendte sorter. 

Hos Urteriget vil man gerne gøre op med usikkerheden, der findes i mange danske køkkener. Det handler om at blive guidet i den rigtige retning: 

“Vi har et af de største sortimenter af økologiske krydderurter i Danmark – 80 forskellige slags og vi har alt fra solbærsalvie til bronzefennikel. Det betyder, at vi kan hjælpe dig med at skabe en ekstra dybde og flere smagsnuancer i din madlavning. Det er det, vi brænder for – det gode måltid, der tilfredsstiller smagssansen, og som samtidig er dyrket ultralokalt og økologisk,” fortæller Christen Olsen og fortæller samtidig, at der ofte er kunder, som har interessante forespørgsler til ham: 

“Under Corona-nedlukningen var der rigtig mange, der efterspurgte appelsintagetes, – så mange, at vi et par gange har haft udsolgt. Der er en del, der eksperimenterer med appelsintagetes i whisky, og så er den også rigtig god til kryddersmør.”

Fakta:

Urteriget ligger i Hal 2, TorvehallerneKBH, Frederiksborggade 21, 1360 København K

Følg @urterigetkbh på Instagram