Jesper Larsen | Københavnersnuden #415

0
407

Ugens Københavnersnude er Jesper Larsen – direktør og medstifter af mikrobryggeriet Too Old To Die Young i Sønderborg, som netop har åbnet ølbaren af samme navn på Ravnsborggade. Udover sin store passion for øl og ølbrygning, så går han også rigtig meget op i musik. Både som koncertgænger men han elsker også at gå på jagt efter nye og gamle vinyler. Mød Jespers København her.

 

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Jesper Larsen: I sommers valgte jeg at sige mit job op hos bryggerikoncernen Royal Unibrew og gå all-in på at udleve min drøm om at starte et mikrobryggeri op fra bunden på egne præmisser – det er nu blevet til bryggeriet Too Old To Die Young. Vi overtog i september et bryggeri i Sønderborg, der ikke var i brug. Det har vi så gået og renoveret hen over efteråret, indtil vi endelig kunne sende de første dåser og fustager på gaden i starten af januar i år.

En del af vores plan fra starten var, at vi ville åbne en ølbar i København. Den milepæl nåede vi D. 28. april, hvor vi slog dørene op for vores Too Old To Die Young bar på Ravnsborggade 14C. På baren kan man udover at dykke ned i øludvalget på de 24 fadølshaner også spise eller bare kigge forbi og købe vores seneste øl med hjem fra vores bottle shop. Vi er meget overvældet over den modtagelse vi har fået med rigtig mange gæster og positive tilkendegivelser.

Ølbaren Too Old To Die Young åbnede den 28. april i Ravnsborggade

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Jesper: Jeg bor i Odense, hvilket er super belejligt, når man bevæger sig i pendulfart mellem Sønderborg og København.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Jesper: Når tiden er til det, så kan jeg godt lide at tage et break og gå tur ved Søerne. Og hvis man må udvide radaren lidt, så vil jeg sige en spadseretur i Dyrehaven, sammen med mine gode venner og børn.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Jesper: Selvom jeg er ret glad for kaffe, så må jeg indrømme, at jeg rigtig tit drikker kaffe på farten. Så det kan være alt lige fra filterkaffen i 7Eleven til et hurtigt stop hos Original Coffee ved Sortedam Dossering på vej til vores ølbar på Ravnsborggade. Men har jeg tid og bare skal hænge ud, så kan man hos Sort Kaffe & Vinyl på Skydebanegade få en solid kop kaffe, mens man går på jagt i de mange nye som gamle vinyler.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Jesper: Jeg er stor fan af det uformelle, sociale og mindre planlagte, så jeg kan f.eks. rigtig godt lide at besøge Broens Gadekøkken og Torvehallerne.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Jesper: Jeg har aldrig været typen, der danser hele natten lang på en natklub. Jeg er mere til den uformelle stemning, der er på ølbarerne rundt om i byen. Jeg kan godt lide, at man kan snakke sammen, for typisk så går jeg ud for det sociale og for at være sammen med venner og bekendte. Søernes Ølbar eller rigtig hyggelig med super service og et godt øludvalg. Warpigs er også altid en vinder. The Mudhoney er også et fedt sted med stemning, indretning og ikke mindst musikprofil.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Jesper: Jeg kan få rigtig lang tid til at gå med bare at bevæge mig rundt på gaden i brokvarterene eller på en bar. Og bare sidde og suge stemningen og omgivelserne til mig. Og så finder jeg, arbejdsmæssigt, masser af inspiration i at smage en masse forskellige øl fra forskellige bryggerier.

Specialøl fra ølbaren Too Old to Die Young

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Jesper: Der er rigtig mange fantastiske steder i København, og der dukker hele tiden nye op, som har potentiale til at blive blandt favoritterne. Men skal jeg vælge et, så vil jeg sige Mikkeller Baghaven på Refshaleøen. Fantastiske øl og så ligger det jo bare godt. Men jeg er også generelt ret glad for Refshaleøen.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Jesper: Jeg bliver tit forelsket i København – især når solen skinner og vejret viser sig fra sin gode side. Så bliver man nærmest helt høj af bare at slentre ned af gaden eller krydse Dronning Louises Bro til fods, når foråret lokker folk ud i lyset.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Jesper: Jeg har rigtig mange gode minder om København. Men hvis jeg skal vælge et, så må det være en koncertoplevelse, som jeg havde for mange år siden. Det var da Richard Ashcroft i september 2000 gæstede Den Grå Hal på Christiania med sit første soloalbum efter opløsningen af The Verve. Wauw altså, jeg får stadig helt gåsehud over den intimitet og det nærvær, som han leverede med sin fantastiske stemme.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Jesper: Der er så mange, så den er virkelig svær. Men jeg er altså stadig fan af Tivoli, især efter der er kommet børn til. For lidt tid siden gik vi all in på den store turisttur rundt i København med børnene (Tivoli, Rundetårn, Amalienborg osv.) Det var en virkelig god oplevelse. Når man bruger byen så meget, eller bor der, så glemmer man ofte de der ting og steder, som turisterne bare skal se, når de kommer til byen.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Jesper: Der er måske lidt for meget fart på byggeriet generelt. Jeg kan have svært ved at se den røde tråd og ikke mindst, hvor byen gerne vil hen. Der er kommet virkelig mange ’kolde’ bygninger til.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Jesper: Lige for tiden lytter jeg til Fontaines DC’s seneste plade Skinty Fia. Det er et ungt irsk postpunk band, hvor man fra første tone kan mærke nerven. Man får en tydelig følelse af, at her er der noget på spil. Jeg kan godt lide den der ungdommelige rastløshed og energi, som man ikke rigtig ved, hvor bærer lytteren hen. Man kan ikke rigtig sætte fingeren på det, men man kan mærke at man bare må lade sig flyde med.

[ot-video][/ot-video]

Læs mere om ølbaren Too Old To Die Young her, og følg med i nyheder og events fra bryggeriet og ølbaren i Ravnsborggade @toooldbrewco.

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Jesper!