Københavns bedste street food og madmarkeder

0
548

København er blevet et mekka for lækker mad fra hele verden, og der er efterhånden en del street food- og madmarkeder. Det er heldigvis ikke kun noget, du kan nyde godt af i sommerhalvåret, selvom det skulle regne eller sne, får du her et overblik over Københavns bedste street food og madmarkeder – med udendørs såvel som indendørs servering.

 

Af Louise Bro

 

Når solen skinner (åbent i sommerhalvåret):

Foto: Reffen – Copenhagen Street Food
Reffen – Copenhagen Street Food 

Et stykke ude på Refshaleøen finder du Reffen – Copenhagen Street Food, som har intet mindre end 41 madboder og barer fordelt på 6.000 kvadratmeter. Du kan sidde ved langborde eller slænge dig i strandstole og nyde udsigten over Københavns Havn, mens du nyder lækker mad eller en iskold drink. Uanset om du tager ud på Reffen for at finde din nye livret blandt de mange madboder, for at hygge med familien, eller for at hænge ud med vennerne og nyde en fyraftensøl, så kan Reffen det hele. De rå og industrielle rammer byder både på skatepark, butikker med kunsthåndværk, live musik og fest – så der er rigeligt med underholdning for alle aldre. Du skal ikke lade dig skræmme af afstanden, du kan nemlig både cykle, køre, tage bus 9A, og sejle med havnebus 991/992 til Reffen.

HVAD: Reffen – Copenhagen Street Food HVOR: Refshalevej 167A, KBH K

 

Broens Gadekøkken 

Lige ved Inderhavnsbroen finder du Broens Gadekøkken, som serverer velsmagende mad og drikke fra hele verden fordelt på 13 madboder og barer. Her kan du også hænge ud ved langborde og i strandstole, og med en central beliggenhed på Christianshavn er Broens Gadekøkken blevet populært spot – uanset om du skal have en hurtig bid mad eller varme op til fest.

HVAD: Broens Gadekøkken HVOR: Strandgade 95, KBH K

 

Når det regner (åbent hele året):

Fotocredit: Torvehallerne
Torvehallerne 

Et stenkast fra Nørreport Station ligger Torvehallerne, som er Københavns største madmarked. Torvehallerne består af to markedshaller, som tilsammen har over 60 boder med friske fødevarer, og et bredt udvalg af madboder med take-away, specialøl, vin og drinks. Der er begrænset antal siddepladser ved madboderne, så muligheden for at sidde og hænge ud udenfor eller ved Israels Plads stiger markant, når solen skinner og i sommerhalvåret.

HVAD: Torvehallerne HVOR: Frederiksborggade 21, KBH K

 

Tivoli Food Hall 

Tivoli Food Hall ligger på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade, og uanset om du er gæst i Tivoli eller bare er lidt småsulten, så er der åben for alle. Tivoli Food Hall består af en række små madboder og et fælles spiseområde med udkig til Tivoli – og om sommeren også en indhegnet terrasse mod Tivoli. Alle måltider kan nydes ved madboderne, som take-away eller tages med ud i Tivoli, hvis du altså har en entrébillet eller et årskort. I modsætning til Tivoli, så har Tivoli Food Hall åbent hele året, så er der er rig mulighed for at prøve de 15 madboder.

HVAD: Tivoli Food Hall HVOR: Vesterbrogade 3, KBH V