Joen Højerslev | Københavnersnuden #190

0
481
Ugens Københavnersnude er skuespiller Joen Højerslev, der meget snart er aktuel i stykket, BLAM!, på Københavns nye internationale teaterscene, Europa, i København K. Joen Højerslev har været med i danske produktioner som Krøniken og Underverdenen – og så har han et stramt program denne sommer, inden BLAM! har premiere den 30. august. Mød hans København lige her.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
JH: I juni spiller jeg Røde Orm i Dyrehaven, og så er jeg i gang med at filme de sidste to afsnit af Herrens Veje sæson 2. Desuden instruerer jeg et gadeteaterprojekt på Rødkilde Højskole i uge 24.

LC: Hvor bor du?
JH: Jeg bor i Haveforeningen Sundbyvester på Amager.

LC: Hvor går du tur?
JH: Jeg går tur på Amager Fælled eller Amager Strandpark. Og nogle gange går jeg en tur med min bedste ven, hvor vi bare går random rundt.

LC: Hvor drikker du kaffe?
JH: I ”Baghaven” i Haveforeningen Sundbyvester. Super kaffe! Eller på Sort Kaffe og Vinyl” på Vesterbro

LC: Hvor spiser du?
JH: Jeg er rigtig glad for Christianshavns Beboerhus/Spisehuset og glæder mig til at prøve at spise i Absalons Kirke. Jeg har også et par steder i Kødbyen, som jeg glæder mig til at opleve!

LC: Hvor fester du?
JH: Når jeg fester, så har det ofte noget at gøre med premierefester eller afslutningsfester… Så jeg fester nok mest sammen med dem, som jeg arbejder med. Og ofte på de steder, hvor jeg arbejder… Men man kan altid havne på Andys i Gothersgade eller på Amigobar på Frederiksberg.

LC: Hvor inspireres du?
JH: Jeg bliver inspireret, når jeg rejser. Et godt refleksionssted er Helgoland Vinterbadning. Som så bringer mig videre til næste spørgsmål:

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
JH: Et yndlingssted er svært! Så jeg vælger 3 forskellige: Helgoland, Haveforeningen Sundbyvester samt Fællesbadet på Christiania.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JH: Den dybe forelskelse føler jeg i mit hjem i Haveforeningen Sundbyvester. Den lette forelskelse opstår blandt alle de mænd og kvinder jeg møder, primært arbejdsrelateret, men også på de mest uventede øjeblikke! Vi mennesker skal give os selv og hinanden lov til at fortælle hinanden, hvor dejlige, vi synes, hinanden er!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
JH: Hmmm… Der er mange. Men jeg tror den dag, vi flyttede ind i vores nye hus efter en lang byggeproces. Det var en stor forandring for vores familie.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JH: Først en tur på stranden, i Fællesbadet på Christiania eller i Havnebadet på Islandsbrygge – dernæst en god middag med mange forskellige smagsnuancer; og så en tur i teatret og se en forestilling, som VIL publikum noget, og som derfor sparker røv!

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
JH: Flere grønne planter, som bevidst vokser på bygninger i byerne. Som skaber bedre luftkvalitet og bedre vilkår for bier, sommerfugle og andre dyrearter. URBANGREEN er vejen frem i de stadigt voksende byer jorden rundt.

LC: Dit soundtrack til byen?
JH: Lige i øjeblikket: Alt fra ”Kings of Convenience”

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Joen! 

BLAM! har premiere den 30. august på EUROPA, Breddingen, Købehavn K:

Københavns helt nye teaterscene EUROPA BLAM! spiller på Københavns helt nye spillested EUROPA. I sommeren 2018 åbner Mute Comp Physical Theatre Københavns nye scene EUROPA i et legendarisk Chipperfield cirkustelt på Refshaleøen. Med store fysiske rammer og lige så høje ambitioner vil EUROPA være byens internationale teater og er, sammen med bl.a. Copenhagen Contemporary og Haven Festival, en del af den nye kulturbølge der lige nu ruller ind over Refshaleøen.

Om BLAM!:

”DIE HARD” MØDER ”THE OFFICE”

4 kontorarbejdere keder sig og for at undslippe hverdagens ulidelige rutiner opfinder de et spil. Pludselig forvandler arbejdspladsen sig til en verden befolket med superhelte, klassiske filmskurke og aliens fra de vildeste actionfilm.

Du bliver blammet med halsbrækkende stunts, fanden-i-voldsk parkour, masser af attitude i et ekstraordinært eventyr. Og du vil aldrig se på din arbejdsplads på samme måde igen.

Det er en David og Goliat-historie, når man ser på islændingen Kristján Ingimarsson, der har erobret de internationale teaterscener. BLAM! blev det internationale gennembrud for Kristján Ingimarsson. Det har været en helt utrolig, nærmest eventyrlig rejse med BLAM! og den fortsætter. Kristján Ingimarsson fortæller med sit karakteristiske drengerøvssmil, som om han stadig ikke helt selv har fattet hvad der skete: ”Dét som er kommet ud af mit hoved er der folk i Sydkorea, som griner af.”