Johanne | Københavnersnuden #465

0
224
Johanne - LoveCopenhagens Københavnersnude

Ugens Københavnersnude er yogalærer, sanger og musiker, Johanne. Hun producerer dansksproget indiepop med elektroniske beats i højsædet, og den 25. juli søsætter Johanne et tværkunstnerisk projekt, der sætter fokus på ufrivillig barnløshed og de følelsesmæssige mellemregninger, der følger med et fertilitetsbehandlingsforløb. Johanne har nemlig selv været gennem et barsk fertilitetsforløb, og er i dag heldig at være mor til tre lækre unger. Hendes nye single ‘Alt for dig’ udkommer ikke helt tilfældigt den 25. juli, hvor det også er International IVF-dag. Mød Johanne og hendes København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Johanne: Jeg debuterer som soloartist i eget navn og udgiver singlen ‘Alt for dig’, der sætter fokus på ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling. Det er noget, jeg selv har haft tæt inde på livet, og som jeg dengang manglede, at der var et kunstnerisk sprog for. Så det vil jeg gerne skabe nu.

I de her dage arbejder jeg på hashtagkampagnen #altfordig, der skal starte en samtale om ALT det, man gør og udsætter sig selv for, når man er infertil, men brændende ønsker sig at blive gravid. Samtidig skal #altfordig hjælpe med at udbrede skulderklap, håb og anerkendelse til de mange, der lige nu kæmper i fertilitetsbehandling – og det skal sætte fokus på budskabet i singlen ‘Alt for dig’. Den udgiver jeg nemlig her d. 25. juli på international IVF-dag til ære for alle dem. Det er første single ud af en række, jeg udgiver i 2023 og 2024 om ufrivillig barnløshed. Med sangene vil jeg gerne skabe et følelsesmæssigt rum for det barske følelsesland, der er forbundet med ufrivillig barnløshed. Jeg synger derfor råt og sårbart om længsel efter moderskab, om at gøre ALT for at opnå graviditet gennem fertilitetsbehandling, om hvordan det påvirker parforholdet og om håb og kampgejst midt i en følelse af håbløshed. Jeg ønsker, at andre må føle sig spejlet, set og anerkendt gennem mine sange og mindet om, at de ikke er alene i deres kamp.

Udover at forberede min singlerelease med alt, hvad det indebærer, har jeg søsat et tværkunstnerisk projekt om ufrivillig barnløshed. Jeg er i gang med at forberede første event, som er en del af releasefesten på PeopleLikeUs Beer bar på Nørrebro d. 10. august kl. 20.00. Her medvirker forfatter Daniel Boysen med poesi-oplæsning og klaverspil om ufrivillig barnløshed fra en ung mands perspektiv og jeg giver en koncert og viser musikvideoen til ‘Alt for dig’, som har premiere der. Jeg glæder mig helt enormt til denne aften.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Johanne: Jeg er for nyligt flyttet til smukke Gilleleje, men har ellers boet i København hele mit liv og er født og er opvokset i Brønshøj. Min yndlingsbydel er indre Nørrebro, hvor jeg stadig kommer på ugentlig basis.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Johanne: På Nørrebro, om søerne og i Frederiksberg Have.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Johanne: Emmerys eller på Social, Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Johanne: Jeg elsker at købe take-away bland-selv salater med pesto og humus on the side. Den i Torvehallerne er særligt god. Efterhånden er jeg også blevet svært glad for at købe mig en god durumrulle med falaffel på Vesterbro eller Nørrebro.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Johanne: Jeg har altid ment, at de bedste fester er i folks private hjem, og jeg synes da også, at jeg har holdt nogle episke fester i min egen lejlighed. De bedste fester, jeg har været til, har været i min venindes lejlighed på Nørrebro med vennerne. I sommerperioden nyder jeg også at mødes med venner i det fri f.eks. Nørrebroparken, Frederiksberg Have, Søndermarken eller langs kanaler og søerne. Vinbarer nær Jægersborggade er også et af mine yndlingsfestspots.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Johanne: Jeg inspireres mest af alt af at ‘people-watche’, og her er Dronning Louises bro og indre Nørrebro virkelig gode steder til det.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Johanne: Jeg elsker udsigterne fra alle bro- og vandområderne. Særligt udsigten fra Dronning Louises Bro og Inderhavnsbroen. Åh og tårnet på Langebro har jeg altid knuselsket for dets rustikke look og lækre farve.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Johanne: I start-juni hvor jeg var til Copenhagen Photo Festival på Reffen. Solen skinnede og det var en perfekt sommerdag. Da jeg sad med min veninde i streetfood-området med en fadøl i hånden og kiggede ud over hav, lyskæder, kulørte lamper, flagranker og mangfoldighed i alle aldre, blev jeg ramt af forelskelse i København. Samme forelskelsesfølelse ramte mig, da jeg var til Bloom Festival i Søndermarken en smuk og lun dag i slut maj.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Johanne: Jeg har simpelthen så mange vidunderlige minder fra elskede København.
Særligt klart står min egen og flere af mine bedste veninders polterabendener. At cykle udklædte rundt sammen på pyntede cykler med en øl i hånden og i bedste feststemning, har været nogle helt unikke oplevelser. Vi har virkelig også været gode til at lave nogle vilde polterabender for hinanden i København, hvis jeg selv skal sige det. Så udover festligt fællesskab, udklædning, håndbajere og pyntede cykler har vi virkelig også fået nogle stærke oplevelser sammen der. B.la. til min egen polterabend hvor vi sejlede fra Nyhavn ud og stod på vandski, eller til min venindes hvor vi løb Nordic Race sammen på Amager strandpark. Pisse fedt!

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Johanne: Gadefestivalerne, uden tvivl. Distortion, Jazzfestival og Bloom Festival. Derudover Copenhagen Summerdance med Dansk Danseteater på Ofelias plads. Det er altid en helt magisk oplevelse.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Johanne: Flere bilfrie områder og bredere cykelstier ville være så lækkert!

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Johanne: Lige fortiden er det Annika Aakjærs POP (Himlen over København). Det er en af de sange, jeg ville ønske, jeg selv havde skrevet – shit den er stærk og lyder af en million!

Johannes nye single ‘Alt for dig’ den 25. juli, og holder releasefest på Funda Bar i Gilleleje kl. 20 den 25. juli – og derudover kan du også opleve hende på PeopleLikeUs Beer bar på Nørrebro d. 10. august kl. 20.

Du kan høre Johannes musik på Johannemusik.dk og følge hende på @johanne_musik.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Johanne!