Juila Cathrine Thies | Københavnersnuden #19

2
326

Årets første københavnersnude er den fremragende og fabelagtige indretningsblogger, Frøken Overspringshandling. Juila [udtales: Sheila] Cathrine Thies. Louise interviewede Juila for en måneds tid siden til en boligartikel for Klix Kommunikation og faldt fuldstændig over Juilas kreative og übercool indretning i lejligheden på Nørrebro. Du kan se snapshot af den fede lejlighed på Juilas blog – og så er vi glade for, at hun vil dele sit København med os her:

LC: Hvor bor du?
JCT: På Nørrebro – I karréen med Nørrebros ikoniske reklame neonlys på tagene.

LC: Hvor går du tur
JCT: Jeg går ofte ture i nabolaget, det er lidt som at gå på opdagelse. Yndlingsruten er Ravnsborggade, op af Sankt Hans Gade, ned af Elmegade, så Blågårdsgade til Rantzausgade, og derfra op til Assistens Kirkegården og tage en tilfældig sti til Jægersborgsgade. Turen er fyldt med antikvitetsbutikker, finurlige forretninger, kreative værksteder, specialforretninger, caféer, barer og restauranter med hver deres niche. Jeg går ind for, at handle lokalt og holde liv i de små selvstændige – de er med til at give Nørrebro sjæl. Så jeg sørger så vidt muligt for at gøre mine køb på ruten.

LC: Hvor drikker du kaffe?
JCT: Som gammel barista burde jeg sætte kaffen før stemningen. Men det gør jeg altså ikke længere – jeg vil hellere drikke en mindre god kaffe et virkelig hyggeligt sted, end en fantastisk kaffe et tamt sted. Dermed ikke sagt, at de steder, jeg drikker kaffe, serverer dårlig kaffe! Props Coffee Shop har været mit stamsted i mange år, musikken er rar, indretningen dejlig afslappet og kaffen stærk. Bevar’s serverer dobbelt latte med den helt rigtige styrke, og Café Gavlen har refill på filterkaffe – hvilket altid er et hit i min bog. Ipsen & Co. serverer også kaffe i hyggelige opgivelser.

LC: Hvor spiser du?
JCT: Croques Madames til morgenmad hos Auto i Griffenfeldsgade. Frokost på The Union Kitchen og aftensmad på Kate’s Joint eller Salon 39. Særligt på Nørrebro skyder der burgerjoints op over alt for tiden. Men indtil nu mener jeg stadig, at Salon 39 har byens bedste burgere og fritter – og så har de eminente cocktails. Madklubbens nye skud på stammen, Gran Torino, i den gamle antikhal har også en helt særlig stemning, og deres pizzaer er fantastiske. Jeg siger i øvrigt sjældent ”nej tak” til en Shawarma fra Take and Eat – de vandt i øvrigt også Shawarma Mesterskabet 2014.

LC: Hvor fester du?
JCT: Det er forskelligt og afhænger selvfølgelig meget af selskabet. Der er mange muligheder for god ballade her på Nørrebro, så det er sjældent, at man behøver cykle over stenbroen. Men alt fra cocktails på Kassen eller Gilt, til vin med live jazz på Kind Of Blue, til øl på Escobar og Drone, kan give anledning til fest.

LC: Hvor inspireres du?
JCT: I Danmark har vi en stor og vigtig møbelkulturarv, så det inspirerer mig at se alle de møbler genbrugt og fornyede i forskellige kontekster. Lige netop dét, syntes jeg, mange restauranter, caféer og butikker er gode til i København, hvorfor det naturligvis også er de steder, der inspirerer mig, når det kommer til indretning.
Nørrebro emmer af kreative mennesker, og af mennesker, som ved, at deres medmennesker er dét. Der er en hvis bevidsthed om, at ens skrald kan være en andens skat her på Nørrebro. Eksempelvis har man på Harbo Bar brugt gamle togdøre i indretningen, og cocktailbaren The Barking Dog har brugt gamle stilladser til deres udendørs bænke. Dét inspirerer. Ligeledes oplever jeg oftere og oftere, at folk sætter deres gamle møbler eller ”dimser” på gaden med et gratis skilt – og man skal virkelig være hurtig. Det inspirerer mig at se, at der ikke er grænser for, hvad der kan være brugbart og anvendeligt i forhold til indretning, og at der nogle gange bliver tænkt lidt ud af boksen, og at der samtidig bliver tænkt på andre.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
JCT: H.C Ørstedsparken har ikke det bedste omdømme, men er bestemt et af de smukkeste steder i København. Hvis man går ind af indgangen på hjørnet af Linnesgade og Nørre Voldgade, er der en lille veranda med bænke, bygget ud i søen. Det sted er eddersmukt om sommeren og lige så smukt i snevejr. Palmehuset i Botanisk Have er magisk, og at stå på Knabrostræde og kigge ned af Snaregade og Magstrædes brostenbelagte veje og skæve farverige huse – det kan stadig godt tage pippet fra mig, alt imens jeg føler mig fanget i en lille tidslomme. Men mest af alt, så elsker jeg at sidde i min vindueskarm, med benene svunget ud på skunken, i solskin og kigge ud på søen, broen og Københavns lave tage og høje tårne – hvilket er ret ironisk set i lyset af, at New York er min yndlings by.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JCT:
Da jeg forleden cyklede hjem fra nattevagt med Coco Rosie i ørene. Det var mørkt, og der var nærmest ingen mennesker på gaden. Jeg cyklede over Knippelsbro og Dronning Louises bro. Vandet var helt stille, og byens lys og bygninger spejlede sig så fint – der blev jeg lidt forelsket i vores lille storby. Ofte glemmer man lidt at kigge ”op” og ”se” København. Nogle gange stopper jeg lidt op og kigger på, hvad det egentligt er, turisterne tager billeder af – man blive helt overrasket over, hvad man overser/negligerer, når byen er hverdag.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
JCT:
Jeg er født i udlandet og opvoksede delvist i Danmark. København var dog en by, vi ofte besøgte. Lige så langt jeg kan huske tilbage, havde min mor, min søster og jeg en fast tradition med at spise kage på La Glace, når vi besøgte hovedstaden. Min søster og jeg insisterede altid på at køre en tur i den udvendige elevator i Illum – den var et hit. Som 12-årig var jeg kort hjemme i Danmark og besøge min gamle klasse. Vi var på Bornholm, og vi havde lige 3 timer, vi skulle brænde af i København. Jeg gik meget op i traditioner, så jeg tog selvfølgelig på La Glace med mine sidste lommepenge og spiste et stykke Othello-lagkage mutters alene, og så kørte jeg også en tur op og ned med elevatoren Illum. Jeg synes, det er lidt sødt set i bakspejlet – nu er elevatoren desværre lige blevet fjernet .

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JCT: København er meget vel en cykelby, men jeg synes nu, at København opleves bedst til fods. Man kan lidt bedre tillade sig at, at ”kigge op”, stoppe op, være impulsiv og smage, føle og mærke byen, når man ikke har travlt med at signalere til medcyklister og finde parkering til cyklen.

LC: Din yndlings-indretningsbutik i København?
JCT: Dora på Værnedamsvej er uden tvivl min yndlingsindretningsbutik i KBH – den har både genbrug og enkelte udvalgte designting til hjemmet. Med dét sagt synes jeg, vi har vanvittig mange gode indretningsbutikker i København: Mant (Læderstræde 30,  1201 Kbh. K.), Maduro (Frederiksborggade 39, 1360 København K), Urban Room (Guldbergsgade 11, 2200 København N), Urban Living (Frederiksborggade 50, 1360 København K) , Stilleben (Niels Hemmingsens Gade 3, 1153 Kbh), Design Delicatessen (Frederiksberg Allé 44, Frederiksberg).

Tusind tak, Juila, fordi du ville dele dit København, og i særdeleshed dit Nørrebro med os – der er ingen tvivl om, at den bydels mange restauranter og butikker meget snart skal besøges (igen).

Rigtig god søndag! ‎

Følg Juilas indretningsblog, Frøken Overspringshandling, og bliv få tips og tricks til den smukkeste, fedeste, hyggeligste rå og cool indretning!

 

 

2 COMMENTS

Comments are closed.