Kanalhuset på Christianshavn

1
497
Fotocredit: Kanalhuset

Kanalhuset på Christianshavn er et hus, der summer af liv. Foruden at være et hotel med 12 værelser og 14 hotellejligheder, så har huset også en hyggelig bar og restaurant med morgenmad, frokost og fællesspisning hver aften. Derudover kan du også komme til yoga, strikkeklub, løbetræning og meget mere.

 

Af Louise Bro

 

Det smukke og historiske gule bygning Kanalhuset på Christianshavn har gennem årene haft mange funktioner som opfostringshus og hospital. Nu er den fredede ejendom blevet omdannet til hotel og folkehus. Det er Lennart og Sus Lajboschitz, der sammen ejer Kanalhuset. Og hvis navnene lyder bekendte, så er det fordi, de også står bag Folkehuset Absalon på Vesterbro. De har nu brugt fire år på en gennemgribende renovering af Kanalhuset, som stod færdig i maj 2020, Men det tog lige lidt ekstra tid grundet restriktioner, før de for alvor kunne byde de første gæster velkommen.

Fotocredit: Kanalhuset

Jeg var til fællesspisning for nylig, og det er absolut ikke sidste gang, jeg skal det. Omgivelserne er super hyggelige. Huset er smukt renoveret, og gemmer på så mange gange, døre og detaljer, at du har lyst til at gå på opdagelse over det hele. Hvert rum har sin egen stil, fra møbler til tapeter, detaljer og nips – det er svært ikke at åbne alle døre og kigge sig omkring. Maden til fællesspisningen var super delikat. Man sidder som navnet indikerer ved langborde og kommer helt naturligt i snak med sine sidemænd, hvilket er enormt hyggeligt. Maden bliver serveret på fade, som så deles omkring bordet. Det er bare en dejlig “hjemlig” måde at samles om et måltid på, og at møde nye mennesker som kommer fra nær og fjern. Baren har både vand, sodavand, godt udvalg af øl og vine, og avec til kaffen – og det er absolut ikke noget, der ruinerer dig. Når du har nydt maden, kan du også sagtens få et par timer til at gå i den hyggelige bar, hvor stemningen er noget helt særligt. Jeg kan klart anbefale dig at tage forbi Kanalhuset.

Kanalhusets bar og lounge. Fotocredit: Kanalhuset
Hotel og lejligheder

Kanalhuset har 12 hotelværelser og 14 hotellejligheder på op 90 kvadratmeter. De er oprindeligt er tænkt som små ”hjem” for folk, der for en kortere eller længere periode ønsker at finde hjemlige rammer og blive en integreret del af livet i byen under deres ophold.

Lejlighederne indeholder alt, hvad man har brug for i et hjem, men indretningen minder ikke om noget, du finder på andre hoteller. Deres unikke stil er inspireret af dansk design fra 1930-1970, og alt er dermed håndplukket – fra møblerne, der er nænsomt ompolstret, til billeder til stel og bestik. Hotellet rummer også flere stuer i forskellige størrelser, som kan bruges til mindre møder eller større konferencer.

Hotellejlighed i Kanalhuset. Fotocredit: Kanalhuset
Bar, restaurant og fællesspisning

Samlingspunktet i Kanalhuset er den hyggelige bar og restaurant, hvor der hver aften er fællesspisning. Begge ligger på 2. sal med udsigt over Christianshavns Kanal, og her kan du både slappe af og nyde kaffe, kager og brød, og i weekenderne er der smørrebrød til frokost og lidt ekstra sødt.​​ Hver aften er der fællesspisning, hvor du kan få dagens måltid som skifter hver dag til 150 kr. I køkkenet står Kristofer Josefsson, som har et godt øje for sæsonens bedste råvarer og råder over et stort kartotek af opskrifter fra hele verden.

Restaurant og fællesspisning i Kanalhuset. Fotocredit: Kanalhuset
Aktiviteter hver dag

Huset rummer også diverse aktiviteter. I løbet af ugen kan du bl.a. komme til yoga, fælles løbetræning eller strikke og hækleklub. Det er gratis at deltage til strikke og hækling, og løbeklubben, og yoga koster 50 kr.

Sal til yoga og andre aktiviteter i Kanalhuset. Fotocredit: Kanalhuset

Kanalhuset har åbent søndag – onsdag 7.30-22 og torsdag – lørdag kl. 7.30-24
Morgenmad hver dag: Kl. 7.30-10.30
Dagens frokost ret hver dag kl. 13-15
Fællesspsning Kl. 19

Derudover er der ugens aktiviteter på Kanalhuset
Yoga: Morgen/formiddag. Power yoga: Fredag kl. 8-9. Godnat yoga: Søndag kl. 20-21
Løbeklub: Torsdag kl. 7.30-8.10 (5-6 km rute gennem København)
Strikke og hækling: Onsdag kl. 16-18

Kanalhuset ligger på Overgaden Oven Vandet 62 a på Christianshavn. Læs mere på kanalhusetcph.com og følg med i de ugentlige aktiviteter og menuer på deres Facebook og Instagram.

1 COMMENT

Comments are closed.