Karlos Ponte | Københavnersnuden #432

0
394
Karlos Ponte BaneGaarden
Karlos Ponte BaneGaarden
Ugens Københavnersnude er kokken Karlos Ponte, som er født i Venezuela. Han har arbejdet på mange toprestauranter blandt andet Noma, El Bulli – og så stod han bag Taller og PMY her i København. Nu er han gastronomisk ansvarlig på BaneGaarden og medstifter af virksomheden Table, der blandt andet driver firmafrokost-virksomheden noon, som også har hjemme på BaneGaarden.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
KP: Jeg har altid gang i tusindvis af ting herude på BaneGaarden med firmafrokostmenuer til noon, udvikling af retter til PERRON, sparring med de dygtige kollegaer i vores madboder, og meget, meget mere. Men særligt er der gang i forberedelsen til et stort restaurantprojekt, som jeg dog ikke kan sige mere om endnu… 😉 

LC: Hvor bor du?
KP: Jeg bor på Amager i en lejlighed og har den dejligste cykeltur på min ladcykel mod BaneGaarden hver morgen. 

LC: Hvor går du tur?
KP: Jeg er glad for at gå ture ved Furesø og Kongelunden – fordi naturen og skoven er stille og beroligende og giver mig en følelse af noget velkendt, da jeg kommer fra Andesbjergene i Venezuela. 

LC: Hvor drikker du kaffe?
KP: Hos Alice på Amagerbrogade eller på Coffee Collective – og altid en cortado. 

LC: Hvor spiser du?
KP: Amass, Barabba og Bistro Boheme. De tre kan noget helt forskelligt, og jeg ved, at aftenen er god, uanset hvilken af de tre, jeg tager til. 

LC: Hvor fester du?
KP: Til Copenhell eller med min datter på 2 år fredag aften; det er så lidt en anden fest end førhen, men det allerbedste af slagsen! 

LC: Hvor inspireres du?
KP: Jeg inspireres gastronomisk i og af kultur, jeg møder, når jeg er på rejser, eller igennem litteratur, som beskriver traditioner og forskellig kultur inden for mad og oplevelser. Jeg rejste eksempelvis engang med stammer ind i Amazonas-junglen og lærte deres madtraditioner at kende; det har været en kæmpe inspiration, jeg har taget med mig! 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
KP: DR’s Koncertsal og det gamle radiohus – jeg har et hjerte, der banker hårdt for klassisk musik og særligt at se det udfolde sig live. 

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
KP: Det gør jeg hver morgen, når jeg vågner, og følelsen er den samme hver aften, når jeg går i seng. Jeg slipper aldrig København! 

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
KP: Mit bryllup på Københavns rådhus var en stor dag, jeg aldrig glemmer. Og så var det noget helt særligt, første gang jeg besøgte BaneGaarden, inden vi gik ombord på projektet. Jeg er så stolt af alt, vi har udrettet frem til nu. 

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
KP: Jeg kan ikke anbefale BaneGaarden nok, det er altså bare en oplevelse for store og små! Og med en lille datter, synes jeg, at byens legepladser er et besøg værd – der er så mange sjove steder at tage de små med hen, og heldigvis ligeså mange små gastronomiske perler, som byder på kaffe og bagværk (eller naturvin og snacks), som kan indtages, mens børnene har det sjovt. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
KP: Jeg synes, byen mangler min restaurant Taller, at den åbner igen… 

LC: Dit soundtrack til byen?
KP: Jeg hører alt fra metal til klassisk musik, men lige nu kan jeg kun tænke på John Mogensen, det er bare København for mig. 

Tusind tak, Karlos, fordi du ville dele dit København med os.

Besøg BaneGaarden her.