Klaus Thomsen | Københavnersnuden #431

0
344
Klaus Thomsen
Klaus Thomsen er medstifter af kaffevirksomheden Coffee Collective, som tæller 7 kaffebarer og bageriet Collective Bakery. Han er tidligere Barista Verdensmester og har arbejdet med kaffe hele hans professionelle karriere. Sammen med sin kollegaer har han skrevet bogen Grundbog i God Kaffe. I dag står han for kaffekvaliteten på alle Coffee Collective’s kaffebarer.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Klaus Thomsen (KT): Lige nu har jeg drøntravlt med åbningen af vores nye kaffebar i Carlsberg Byen. Den ligger i stueplanet af Pasteurs Tårn, som er det højeste boligbyggeri i København, og det er så fedt at gå rundt ude i Carlsberg Byen og kigge på den historiske arkitektur og mærke det nye liv området er ved at få.

LC: Hvor bor du?
KT: I en villalejlighed i det allernordligste af Vanløse, helt oppe mod Bellahøj. Det er 5 minutters cykeltur fra vores risteri på Frederiksberg og 7 minutter ind til Jægersborggade og Stefansgade. Ret perfekt, når man gerne vil have hus med have og samtidig ikke kan give slip på byen.

LC: Hvor går du tur?
KT: Jeg elsker at finde nye steder at udforske og at køre i skoven og nyde naturen. Men til daglig går jeg omkring Degnemosen og området ved Bellahøj friluftsscene. Der er ret skønt, og udsigten over hele København og alle tårnene og spirene er ret fedt. Det giver noget at kunne se horisonten og få det store udsyn.

LC: Hvor drikker du kaffe?
KT: Ha ha, ja hvor tror du 😉 Vi har 7 kaffebarer, som jeg forsøger at komme rundt på hver uge – og kombineret med mit indtag herhjemme, dækker det rigeligt mit behov. Men jeg synes virkelig København har en fed og sprudlende kaffescene, så når jeg har tid, tager jeg rundt til vores andre gode kollegaer og smager, hvad de har. Ingen nævnt, ingen glemt. De ved, hvem de er.

LC: Hvor spiser du?
KT: København er jo bare møgforkælet, når det kommer til restauranter, og jeg ved snart ikke, hvad jeg skal vælge. Silberbauers Bistro er en klar favorit. I den lidt dyrere ende var jeg på Ja Tak tidligere på året, som virkelig var suverænt. Det er jo vildt med København, at vi har steder som Geranium, Noma og Kadeau, men også sådan noget som Baka d’Busk, Cafe Stadion og Jah Izakaya, som er meget mere casual og stadig pissegodt. 

LC: Hvor fester du?
KT: Jeg er sgu nok blevet for gammel til sådan rigtig at feste og nyder mest mindre selskaber, hvor man kan komme lidt ind på livet af hinanden. Så er sådan nogle steder som Gaarden og Gaden på Nørrebro eller Gensyn på Frederiksberg virkelig hyggeligt.

LC: Hvor inspireres du?
KT: SÅ mange steder. Musik, kunst (især besøg på Louisiana og Arken), film, men måske allermest i mødet med andre mennesker fra andre brancher, hvor der opstår idéer og muligheder. Jeg får virkelig godt styr på mine tanker, når jeg går lange ture i naturen. Især i Island, hvor min kone er fra. Det er svært ikke at tænke på arbejde alle døgnets vågne timer, men når jeg går eller løber, er det som om, det kun er de sjove, innovative og kreative tanker, der får rum. 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
KT: Det 100% ærlige svar ville være ’hjemme hos mig selv’, men det lyder godt nok også kedeligt. Hårdt presset vil jeg sige Jægersborgade-Stefansgade-kvarteret. Det var det første område, jeg flyttede til, da jeg flyttede til København, og dér vi åbnede vores første kaffebar. Den stemning, det område har, er bare så speciel, og især turen gennem Assistens Kirkegård, ned ad Jægersborggade og ud i Nørrebroparken bliver jeg aldrig træt af.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
KT: Det er svært ikke at blive smaskforelsket i byen, når man går og finder fantastiske detaljer og skjulte steder i Carlsberg Byen. Men da jeg endelig tog mig sammen og kom op i Tårnet i Christiansborg for nogle uger siden og så hele byen, var det virkelig også fedt.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
KT: Jeg voksede op i det allermørkeste Vestjylland, derude hvor kragerne vender, som vi siger. Men mine forældre var fra Sjælland og Lolland og havde forskelligt bestyrelsesarbejde i København, så vi kom oftere til hovedstaden end naboerne. De ture til den store by, var magiske. Der var jo alt det, man drømte om. Street Dance havde musikken, det seje tøj man kunne finde i pisserenden, og der var også nørdebutikkerne Fantask og Faraos Cigarer.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
KT: Kom bare ud og nyd byen. Tag en tur i Aire Ancient Baths med kæresten og gå ned og se noget i Cisternerne. Spis på en masse restauranter og lad være kun at gå efter de hotte nye steder. Og drik noget vin på Ved Stranden 10, mens solen går ned. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
KT: Så skulle det være et bjerg ligesom i Kaspar Colling Nielsens fremragende Mount København. 

LC: Dit soundtrack til byen?
KT: Det skal stikke i forskellige retninger ligesom byen: 

Savage Rose: Byen Vågner – men i versionen af Stefan Pasborg og Alex Riel, som er genial!

Bisse: Seks Hjerter, Ganger: Bye bye, og alt Malk de Koijn

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Klaus.

Læs om den nye kaffebar i Carlsberg Byen her.