Lad byturen starte her!

Lad byturen starte her!

by 17/01/2015

Det er ikke den bedste restaurant i byen, men det er tæt på at være den mest cool og festlige af slagsen. Start din bytur her på Gorilla i Kødbyen, og en god bund er på alle måder lagt.

Jeg var så heldig at blive inviteret ud at spise på min fødselsdag, og da jeg selv måtte vælge, hvor jeg ville hen, faldt valget rapt på Gorilla – aldrig har en restaurant været så hypet før, og nu skulle jeg endelig få at se, hvad postyret gik ud på. Gorilla ligger i Karriere Bars tidligere lokaler i Kødbyen, og her har jeg tilbragt uendeligt mange weekend-nætter for 7 år siden. Mindst én gang om ugen i hele 2008 hang jeg ud i netop disse lokaler, hvor Dj’en kendte sit publikum og derfor fordrede os med remixes af Beastie Boys og Rage Against the Machine.

Denne aften var det andre ting, vi blev fodre med, men det gjorde mig ikke mindre begejstret. Konceptet hos Gorilla er nemt: lad køkkenet sammensætte 10 eller 15 småretter for dig, og så kan du ellers bare læne dig tilbage og nyde den gode stemning og den gode betjening. Du kan også selv bestille småretter, og så bestemmer du selvfølgelig selv antallet, men jeg kan nu godt lide at lade de professionelle gøre, hvad de er bedst til – så gør jeg også, hvad jeg er bedst til: at spise og lade mig opvarte.

Masser af mad

Jeg er ikke madanmelder, nærmere københavneranmelder, og derfor vil jeg kun kort komme ind på maden.

Lad mig starte med en advarsel: Hold dig fra brødet! Det smager VANVITTIGT godt – så godt, at jeg nåede at konsumere tre meget store stykker lunt brød, og det resulterede i en decideret mavepine, da vi nåede desserten (så meget, at jeg måtte halvt lægge mig ned i bilen på vej til teater efterfølgende, fordi min mave skulle have plads). Så hvis du kan – hold lidt igen med brødet, selvom det er svært. Jeg bringer ingen billeder af det lækre brød af respekt for dem, som netop prøver at holde sig fra den slags.

Vores Gorilla-tjener lagde ud med fire små-retter; chips med andedrys, sortfodsskinke, tatar og ceviche. Sortfodsskinke og tatar fik mig til at sukke inderligt, mens de to andre retter egentlig bare var ok.

IMG_9927

Både min og min ledsagers yndlingsret denne aften var torsk, som var stegt helt perfekt, saltet perfekt, og perfekt sat sammen med stegte grønkålsblade og broccolicreme. Jeg elsker fisk, især hvis den er saftig og salt, og det var denne.

IMG_9929

Dernæst fulgte en osteret (gnudi), som er ost i ost i ost – og nu kan jeg virkelig godt lide ost, nærmest ulækkert meget (det ville ikke gøre mig noget, hvis jeg resten af livet skulle leve af en comté), så jeg glædede mig meget ved dette syn. Forventningen blev ikke helt forløst, selvom det var en fornøjelse af bide i den varme osteret. Jeg blev mere begejstret for pastaretten med italiensk spicy pølse. Der skal meget til at begejstre mig, når det kommer til pasta (og ris for den sags skyld), men her blev jeg faktisk glad. Den lille ret blev ikke for tung, hvilket ofte er mit problem med pastaretter.

IMG_9930Favorit nr. 2 kom i form af en lille burger med brisket, det møreste kød jeg længe har smagt. En lille lækker sag, som jeg sagtens kunne have spist flere af – og det er jo det gode ved disse småserveringer; du får lyst til at smage mere, men i stedet bliver du sendt videre på eventyr og ender dermed ikke med at blive overmæt (hvis du holder dig fra brødet, vel at mærke).

IMG_9931

Jeg kunne som sagt ikke komme igennem desserten pga. brødet, hvilket var en skam, for den smagte dejligt: sveske- og sherryis med hindbærcreme og peacon nødde crumbel blev serveret på tallerken, mens vi i et lille papirskrus fik serveres en banan/chokolade-softice (den første var den bedste).

Vi valgte i øvrigt at drikke orangevin, som jeg virkelig holder meget af og blev introduceret for i Gorillas moderrestaurant, Pluto, for nogle år siden. Jeg husker ikke producenten af vinen, men det er heller ikke noget, jeg går op i, med mindre tjeneren fortæller en sød, lille anekdote (som ofte hører til de små naturvinsbønder), men det gjorde hun altså ikke, og fred være med det. Vi kunne godt lide vinen.

Jeg ville ønske, at vi ikke skulle skynde os videre ud i byen denne aften, for Gorilla har rigtig mange ting kørende for sig, når det kommer til weekend-potentiale: den rette beliggenhed, Kødbyen, sødt, venligt og opmærksomt personale, cool indretning, fest-atmosfære og cocktailbarsstemning. Næste gang jeg skal besøge Gorilla, vil jeg gøre det på en fredag eller en lørdag, og så vil jeg blive, til de lukker – drikke masser af deres naturlige vine og deres friske cocktails og feste med de skønne mennesker, som har valgt samme venue til weekenden som mig.

KH. Louise

IMG_9934

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.