Louise Hansen | Københavnersnuden #461

0
424
Louise Hansen
Ugens Københavnersnude er Louise Hansen – en helt igennem dejlig kvinde, der arbejder med marketing i Madkastellet og har været med til at lancere og drive Den Grønne Kødby. Hun er kæreste med kokken Lasse og bonusmor for deres to børn. Hun er oprindeligt fra Lolland, elsker mad og vin og stiftede i december 2022 fællesskabet @bonusvoksen, der er et fællesskab for sammenbragte familier, hvor hun går og brygger på sin kommende podcast og endnu flere events. Velkommen til Louise Hansens København.

Louise Hansen

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket? J
LH: Jeg arbejder benhårdt på at få Den Grønne Kødby klar til åbningen 1. juni, hvor vi starter 4. sæson op (interviewet er lavet i slutningen af maj, red.). Udover det har jeg en del at se til med mit hjertebarn ’Bonusvoksen’ der er et fællesskab for sammenbragte familier. Samtidig er jeg er ved at gro en baby, der jo i sig selv er en benhård proces ☺

LC: Hvor bor du?
LH: Frederiksberg, tæt ved Værnedamsvej.

LC: Hvor går du tur?
LH: Jeg går rigtig gerne tur i Frederiksberg Have eller på Frederiksberg kirkegård, der er så smuk og rolig. Forleden gik vi rundt og kiggede på navne på gravstene for at blive inspirerede ☺ 

LC: Hvor drikker du kaffe?
LH: Prolog i Kødbyen. Elsker deres kaffe. Det er også Prolog-bønner, der kommer i kværnen derhjemme. 

LC: Hvor spiser du?
LH: Mit nyeste stamsted, ud af mange, er Restaurant Mark, på Axeltorv, der altid har noget på kortet jeg har lyst til. Bendix, der tidligere har været på Søllerød Kro, er genial til at lave sæsonbaseret bistromad. Derudover elsker jeg at spise italiensk på Mangia, Spuntino og Circolo (support your local). Jeg kan altid lokkes med en pappardelle ragout. 

LC: Hvor fester du?
LH: Jeg må tilstå at være kommet i den lidt magelige alder (og tilstand), hvor jeg nyder at kunne sidde ned og tale med mine venner med et godt glas vin. 

Så jeg foretrækker nok den gode gamle køkkenfest eller hjemmehyggen med venner.

MEN jeg elsker at komme i Den Grønne Kødby, hvor man kan nyde sommerens lune aftener og god musik, uden der går helt abefest i den. Ellers kan jeg vildt godt lide at komme på Frank’s Kro, hvor der er Birthe Kjær på højttaleren og højt humør. Kæmpe bodegastemning, hvor man kan spise stegt flæsk og rafle. 

LC: Hvor inspireres du? 
LH: Jeg er medlem af badeklubben ’Det Kolde Gys’ ude på Helgoland, og jeg må sige, at jeg elsker at sidde i den store sauna efter et koldt dyp og tænke store tanker i stilhed. 

Derudover er jeg faktisk mest kreativ, når jeg er lidt presset på tid. Hvis jeg har alt for god tid, så bliver jeg lidt magelig i hjernen.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
LH: Jeg ELSKER mit hood på Frederiksberg og Vesterbro med Værnedamsvej, Skt. Thomas Plads, alléen og de smukke træer. Jeg kan få alt, hvad jeg elsker inden for 5 minutter. Det er virkelig en luksus. Men jeg har fået et helt nyt yndlings-spot, som har vundet mit hjerte. Ude i Sydhavnen i Bådehavnsgade, den gamle havn, rotteøen, stejlepladsen og Sydhavnstippen. WOW! Der er virkelig magisk. Man kan gå en tur på havnen, købe en kop filterkaffe til 15 kr., nyde lyden af både, der skvulper i vandet. Og 100 meter derfra kan du gå tur mellem alpakaer, ponyer og får, der nyder deres bedste liv, i natur der minder om noget fra en film. 

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
LH: Nu, hvor sommeren er her, og alle de smukke mennesker skifter deres vinterpels ud med sommerkjoler og shorts, kan jeg mærke, at mit energiniveau stiger, og jeg smiler mere på gaden.

I går gik min kæreste og jeg en spontan aftentur, og vi endte med at sidde på Spuntino og spise alle deres antipasti og holde i hånd. Den slags spontane dates er der bare flere af, når de lyse aftener er over os, og jeg ELSKER det! 

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
LH: Jeg mødte min kæreste i sommeren 20, i Den Grønne Kødby, hvor vi arbejdede sammen. Og det er uden tvivl mit bedste minde om København. Hemmelige kys på trappen og folk, der dansede til lækker musik. Det var som at have en festivals-romance i 3 måneder. Shit det var intenst og helt vanvittigt! Derfor har Slagtehusgade også en speciel plads i mit hjerte. 

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
LH: Jeg synes faktisk, de bedste dage er dem, der asfalteres, imens man går. Start med morgenmad på Sonnys, der lige har åbnet en biks på St Thomas Plads og så bare begynd at gå (hvis vejret altså er godt, jeg er helt klart i sommerstemning). Hvis det regner, synes jeg, man skal gå en tur på Glyptoteket og nappe en frokost på Picnic i palmehaven. Der er så uendeligt smuk i al slags vejr. Og selv hvis man, som jeg, er lidt historisk udfordret, så er der bare en virkelig dejlig stemning. 

Om sommeren kan man sidde på deres helt fantastiske tagterrasse med Københavns bedste udsigt(!), det er lidt en hidden gem.   

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
LH: Parkeringspladser! Jeg hader at lede efter parkering, fordi man kommer hjem udenfor det magiske vindue og glemte at bede til parkeringsenglen. 

LC: Dit soundtrack til byen? 
LH: Kald mig bare oldschool, men Alberte Windings ’Lyse Nætter’ kan det hele! 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Louise!

Bonusvoksen har deres næste event på tirsdag d. 20. juni kl. 18 i CPH Food Space i Kødbyen på Vesterbro. Læs mere og tilmeld dig her.