Lucky Sailor | Københavnersnuden #333

Lucky Sailor | Københavnersnuden #333

by 20/06/2021

Ugens Københavnersnude er sanger, sangskriver og musiker Mikkel Thomas Christensen, som netop har udgivet EP’en ”Juggling” under aliasset, Lucky Sailor. Mikkel Thomas er oprindelig uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole, men er lidt af en eventyrer. Han har bl.a. boet på Bornholm og på Færøerne, har rejst rundt og arbejdet med Wwoofing (det vil sige, at arbejde frivilligt 4-5 timer om dagen på en økologisk farm mod kost og logi), været på dannelsesrejse i Europa, og forelsket sig på Bahamas. Kunstnernavnet Lucky Sailor er ikke en tilfældighed. Der er bådbygning og sejlads i blodet hos sangskriveren, der i øjeblikket er i fuld gang med klargøre skroget af et gammelt skib og at planlægge en jordomsejling sammen med en af sine sønner.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Mikkel: Jeg har netop udgivet en EP ”Juggling”, under aliasset Lucky Sailor. Jeg skal i gang med at indspille nye numre med det fantastiske band, jeg har fået samlet. Med bandet er vi også i gang med at øve op til at kunne tage ud og spille live koncerter – her efter coronaen er begyndt at stilne lidt af. Vores første koncert er allerede 9. juli, og vi glæder os!

LC: Hvor bor du?
Mikkel: Jeg bor midt i byen, Vestersøhus, med udsigt over Sankt Jørgens Sø.

LC: Hvor går du tur?
Mikkel: Jeg går mest tur rundt om søerne, eller langs havnefronten, da det giver mest lys midt her inde i byen.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Mikkel: Jeg nyder at drikke min kaffe i stuen, eller på Kaffesalonen ved Peblingesøen.

LC: Hvor spiser du?
Mikkel: Jeg er glad for at gå på Café Viggo og spise fransk mad. Hvide duge, god rødvin og en passioneret fransk tjener. Men foretrækker at spise bæredygtigt og plantebaseret på f.eks. Urten/Atlas Bar inde i Larsbjørnsstræde.

LC: Hvor fester du?
Mikkel: Nu har der jo lige været en pandemi, så jeg vil sige, at jeg plejede at feste på de nærliggende værtshuse og mødes med venner på H15 i Kødbyen og så selvfølgelig H9, hvor jeg spillede et par gigs før corona. De har en skøn gårdhave.

LC: Hvor inspireres du?
Mikkel: Jeg inspireres af at være tæt på vandet. Det kan være på min båd som ligger i Nordhavn, eller på Holmen hvor jeg læste til arkitekt i sin tid. Og så selvfølgelig i min skønne kæreste Isabels nærhed.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Mikkel: Lige i øjeblikket er mit yndlingssted Skudehavnen i Nordhavn, hvor jeg går og rigger en stor 39-fods sejlbåd til. Der er et fantastisk Klondyke på den yderste mole, hvor der er udsigt til Øresund, fred og ro og fyldt med sejlbåde der suser forbi.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Mikkel: Her på min tagterrasse, hvor det første kys forvandlede sig til en stormende forelskelse.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Mikkel:  Nogle af de bedste minder har været at sejle ud af Københavns Havn om aftenen. Starte ved Nyhavn, midt i centrum, sejle forbi Holmen, passere Langelinie, og så pludselige være midt i Øresund alene med havet og stjernerne. Både i min egen sejlbåd og med natfærgen som gik til Bornholm i gamle dage. Der er noget magisk over at se den lysende faste bykerne forsvinde i natten og langsomt overgive sig til mørket med bølger og vindens vuggen. Det kan man ikke længere i en sejlbåd med en stor mast på grund af de nye gangbroer og natfærgen til Bornholm er også sløjfet, men det er gode minder.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Mikkel: Jeg holder af det gamle København. Det gamle København som baggrund for Copenhagen Jazz Festival har skabt nogen af de bedste oplevelser, jeg har haft i København, så den vil jeg klart anbefale. Ellers kan jeg anbefale at tage på Glyptoteket og tegne de gamle skulpturer og man kan låne en lille stol der gratis….

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Mikkel: Ja, hvis jeg kunne bestemme, havde jeg nok tilføjet en sydligere breddegrad……. Men billigere boliger ville være skønt, så mine unger også kan få en chance for at etablere sig her.

LC: Dit soundtrack til byen?
Mikkel: (Looking For) The Heart Of Saturday Night af Tom Waits

Har virkelig mange københavnerminder om det nummer. Engang for mange år siden, havde min daværende bassist leveret et mærkeligt orgel til selveste Tom Waits på et teater i København, og han fortalte, at vi var fans og spillede nogle af hans numre, (vores daværende band hed ”Natlys”). Tom Waits sagde, at han måske ville kigge forbi, da vi skulle spille et gig samme aften. Vi var så sindssygt spændte – men han dukkede aldrig op.

 

Tak fordi du ville dele dit København med os, Mikkel!

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.