Luna Matz | Københavnersnuden #307

0
409
Takykardia Luna Matz
Ugen Københavnersnude er musiker og sangskriver Luna Matz, som er frontkvinde i Takykardia. Hun har en baggrund i dans og performancekunst og har boet i Paris og Amsterdam, men vender hver gang tilbage til København. Da hun var baby, boede hun faktisk 100 meter fra, hvor hun bor nu, men så flyttede familien til Fyn – men nu er Luna Matz altså flyttet tilbage til det København, som vi skal møde lige her.

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Luna Matz (LM): Jeg udgav med mit band, Takykardia, vores debut-album ‘Better‘ i november. Det bliver over det næste halve år et komplet visuelt album, så jeg arbejder for tiden sammen med den fantastiske fotograf Alabama Shepherd på de kommende videoer, der kommer ud i løbet af vinteren.

LC: Hvor bor du?
LM: Jeg bor på Nørrebro.

LC: Hvor går du tur?
LM: Jeg er så glad for at bo lige ved Assistens Kirkegård, hvor jeg går mange ture. Når jeg bliver træt af det derovre, går jeg hen og hilser på gederne i Byoasen ved De Gamles By.

LC: Hvor drikker du kaffe?
LM: Jeg starter hver dag med en kaffe i min lokale Irma på Nørrebros Runddel og får lige vendt verdenssituationen med min købmand. Hvis jeg skal holde møde ude i byen, gør jeg det på Andersen og Maillard, som laver virkelig god kaffe.

LC: Hvor spiser du?
LM: Jeg er utroligt glad for at spise fisk på Blaaregn om sommeren. Cicchetti og Italo Disco er mine favoritter, når jeg har lyst til italiensk, og så må min kærlighed til Dürüm Symfoni naturligvis heller ej forglemmes.

LC: Hvor fester du?
LM: Jeg savner mega meget at danse på Hotel Cecils kæmpe floor! Jeg plejer også at have en gang om året, hvor jeg tager på Culture Box og danser igennem.

LC: Hvor inspireres du?
LM: Det gør jeg meget, når jeg går ture, cykler ud til mit øvelokale på Refshaleøen, eller når jeg snakker og drikker vin med mine venner på Pompette på Møllegade, som er et magisk sted, der giver en følelse af at være i en helt anden og ret romantisk storby.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
LM: Det er Inderhavnsbroen om natten i blæst. Hvis du ikke har prøvet det, så gør det. Det er det smukkeste sted i København! UH – og Thorvaldsens Museum!

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
LM: Det var faktisk forleden sent om aftenen på Inderhavnsbroen på vej hjem fra øveren – it gets me every time! Jeg bliver også så forelsket i denne vidunderlige by hver sommer, når jeg hænger ud med mine venner på molen bag La Banchina på Refshaleøen. Jeg elsker at hoppe i havnen og drikke vin, hoppe i havnen igen osv.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
LM: De bedste dage er dem, hvor jeg får helt ondt i ansigtet af at smile.

Jeg har så vanvittigt mange gode minder fra København og kan umuligt vælge det bedste, men et af de nyere fantastiske minder, jeg har, var, da jeg fik lov til at tage mit band Takykardia og 30 af mine venner ind på Thorvaldsens Museum og danse hele morgenen under optagelserne til vores musikvideo til ‘Ode To Angst’.

I en anden boldgade, har jeg et virkelig stærkt minde om en genial dag i København for lidt over 3 år siden, hvor vi holdt Harry Polterabend for en af mine allerbedste veninder.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
LM: Det kommer jo virkelig an på, hvem man er. For mig ville den perfekte Københavner-dag være en bagende hed sommerdag, hvor jeg spiller musik med mit band, indtil det bliver for varmt, så bader vi hele eftermiddagen i havnen på Refshaleøen, cykler til Nørrebro og går gennem Assistensen til Blaaregn, hvor jeg spiser fisk og drikker orangevin med nogen, jeg har kær.

Min bedste generelle København-anbefaling ville nok være at tage en dukkert i havnen. Det er virkelig ikke mange storbyer, man kan det i!

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
LM: Jeg kunne altså godt tænke mig, at vi kiggede mere op fra vores telefoner og smilede til hinanden.

LC: Dit soundtrack til byen?
LM: Det skifter hele tiden, men denne sommer og efterår har det nok været FRAADS’ ‘Blind Lyst’.

Hvis det skulle være en af vores egne sange, ville jeg vælge ‘Waving’ – den har noget rastløshed, eventyrlyst og iver, som passer godt til, hvordan mit 2020 i København har været i hvertfald.


Tusind tak, fordi du ville dele dit vidunderlige København med os, Luna Matz! 

Se mere om Takykardia her.

GOD SØNDAG!