Maria Holch Skriver | Københavnersnuden #23

0
325
Byd velkommen til Maria Holch Skriver, som er vores sidst tilkomne blogger i Københavner-love-fællesskabet. Maria elsker mad. Hun elsker det så meget, at hun har sin egen madblog, hvor hun skriver om sin passion. Udover at være madglad, så har hun stiftet sit eget designfællesskab med en række kendte og ukendte kunstnere, der udgiver designplakater i fællesskab – men du kommer aldrig til at kende kunstnere bag, da denne er #ukendt. Maria vil blandt andet skrive om mad, live musik og kunst, men også om Amager, hvor hun nyder tilværelsen til dagligt.

Maria Holch Skriver ny blogger hos LoveCopenhagen skriver om mad, kunst og Amager

LC: Hvor bor du?
MS: Jeg bor på Amager i en lejlighed med min kæreste lige overfor det gamle og smukke Amager Hospital

LC: Hvor går du tur?
MS: Jeg går for det meste en tur ved Amager Strandpark. Jeg er vokset op ved vandet og elsker havets mange humørsvingninger.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MS: Min morgen starter altid med en god kop kaffe derhjemme. Ellers elsker jeg at opdage nye spændende kaffesteder. Jeg er vild med kaffesteder, der oser af hygge og god stemning som fx Kaf’ Bar 9 på Antonigade 9 i indre by, Coffee Room på Silkegade eller Ipsen & Co på Gammel Kongevej.

LC: Hvor spiser du?
MS: Jeg elsker mad. Og så elsker jeg steder, hvor der er ro til at nyde den. Det er ikke altid, at de to ting kan kombineres, da de goder steder ofte er opdaget af andre. Jeg kan dog godt lide at komme på Madmanifesten på Amager, der laver en dejlig brunch – undgå ulvetimerne, hvor alle mødrene og deres barenvogne har indtaget restauranten. På den franske Cafe Nice i Nansensgade serverer de en lækker Moules Frites, og så glæder jeg mig til snart at nyde en 5-retters menu på Restaurant Grønnegade. Hvis jeg er alene hjemme og ikke gider lave mad, kan jeg også finde på at bestille en dejlig, sprød pizza fra Meyers på Amagerbrogade – om onsdagen koster alle pizzaer kun 65 kr.

LC: Hvor fester du?
MS: Jeg er en øl-pige og elsker en god hyggelig (røgfri) bodega. Der er altså noget helt specielt over dem. Da jeg boede på Vesterbro kunne man ofte finde mig på Cafe Sommersted, som stadig er en af yndlingsstederne. Jeg er ikke vild med rene, fancy, barsidende og stiletførende barer, hvor dresscoden er meget formel. Jeg elsker forskelligheden i folk og deres påklædning og dyrker meget folks fortælling gennem tøjet – og det får jeg ofte afslappende steder, hvor folk har stillet arbejdshabitten derhjemme.

LC: Hvor inspireres du?
MS: Naturen giver mig en helt speciel ro, som jeg ofte finder på Amager Strandpark, hvor jeg gerne sidder på en bænk med udsigt over vandet. Der flyver mange inspirerende og skøre tanker afsted mod Sverige.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MS: Jeg har mange forskellige, men jeg elsker simpelthen at shoppe – især genbrug. Jeg kan godt lide at komme i en Frelsens Hær genbrugsbutik på Amager, der har alt, hvad man lige står og mangler. Så elsker jeg verdens mindste hotel på Frederiksberg, som kun har et værelse, men som er det smukkeste og fineste lille dukke-hotel, som jeg altid har ønsket at afprøve. Ellers er jeg en aktiv tivoli-gænger, der selvfølgelig har årskort, der lige er blevet opgraderet til sølvkort. Jeg nyder det store arbejde, som hvert år bliver gjort for at udsmykke Tivoli – og så er jeg vild med, at når solen står lidt højere på himlen, så er der hver fredag ”gratis” koncert i parken. Jeg har en fast koncertmakker, som trofast følger med hver fredag, hvor vi mødes et par timer inden og får en øl. Tivoli byder også én uge om året på et fantastisk, uhyggeligt spøgelseshuset, hvor rigtige skuespillere klæder sig ud og giver dig en skøn oplevelse i forbindelse med Halloween og efterårsferien. Det kan klart anbefales.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MS: Det gjorde jeg, da jeg lå på Amager Strandpark i sommers, hvor jeg tænkte – det her, det er sgu bedre end at tage sydpå.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MS: Da jeg flyttede helt alene til København uden min kæreste eller venner for at tage et halvt år i praktik hos et kommunikations- og reklamebureau. Jeg var nødsaget til at dyrke byen, hvis ikke jeg skulle kede mig ihjel på mit værelse. Jeg gik derfor ofte ture alene, hvor jeg virkelig snusede og oplevede byen gennem helt andre øjne. Det var en speciel følelse at være i hovedstaden helt alene og uden noget sikkerhedsnet. En underlig, men rar følelse, der virkelig gav mine tanker frit spil, og jeg følte tit, at jeg var en flue på væggen. Her kunne jeg godt gemme mig, hvis jeg havde lyst – ingen kendte mig.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MS: Tag en bus, cykel eller dine bedste sneaks på og gå en tur uden at planlægge, hvor du tager hen. Gør det en dag, hvor du har masser af tid – og lidt penge på lommen. Vær nysgerrig, kig op og snus til dig. Det er de små skjulte steder, der ofte er de bedste.