Marijana Jankovic | Københavnersnuden #11

0
289
Ugens Københavnersnude er den smukke og ikke mindst talentfulde skuespillerinde Marijana Jankovic, som LoveCopenhagen havde den store fornøjelse af at opleve i “En Håndfuld Støv” i Cisternerne tidligere på året under Golden Days. Netop nu er den travle skuespiller, der bor på Nørrebro, aktuel i teaterkompagniet Shakes forestilling “Comedy of Errors” i streetsport-huset GAME på Vesterbro – en teaterfest hvori Shakespeares komedie clasher med GAMEs streetkultur. Når Marijana ikke optræder på byens skrå brædder eller medvirker i film som den Oscar-nominerede “Helium” eller tv-serier som “Arvingerne”, elsker hun at fare vild i sin egen by og opleve nye ting, hvilket hun har delt med os her som ugens Københavnersnude.

LC: Hvor bor du?

MJ: Jeg bor på Nørrebro meget tæt på et sted, som jeg vil skrive om i et af de næste spørgesmål.

LC: Hvor går du tur?

MJ: At bo i en Storby er forbundet med en masse larm, farver, lyde, butiksvinduer, man lige skal se på, lyskryds, man lige skal stoppe ved, biler, man lige skal passe på og kager, man har lyst til at spise.. Derfor fortrækker jeg at cykle forbi alt det og hen til et sted, hvor der er HELT stille. Som regel er det Assistentens Kirkegaard, som mine føder fører mig rundt på. Der er på alle måder meget stille og smukt. Så hilser jeg på H.C Andersens gravsted og undrer mig altid over, at der under den beskedne gravsten ligger rester af alverdens børns bedste ven. Den gåtur er en eventyr i sig selv.

LC: Hvor drikker du kaffe?

MJ: Jeg drikke kaffe (og spiser kage) på “Café Good Mood” som ligger på Nansensgade – en meget charmerende café med dejlig stemning og god service! Man bliver sjovt nok i godt humør af at være der.

LC: Hvor spiser du?

MJ: Jeg vil helst spise hjemme hos min mama, for der er garanti for god mad – hver dag! Men i denne weekend giver jeg hende fri, da jeg skal spise på Restaurant Geranium for første gang – det glæder jeg mig til!

LC: Hvor fester du?

MJ: Jeg fester som regel hjemme med mine venner. Jeg holder meget af middagselskaber, som ender med, at vi danser på sofaen, mens vi spiller titelsangen fra Baywatch. Og hvis vi har sluttet festen af med at danse til Balkan-musik, så har det helt sikkert været en sjov aften. Ellers var jeg på Jolene Bar i Kødbyen sidste weekend, hvor jeg følte mig lidt gammel på vej derind. Men da dørmanden bad mig vise legitimation, boostede han min selvtillid og jeg opførte mig som en teneager resten af natten. Hvis han lover, at spørge efter legitimation hver gang, bliver jeg stamgæst – thats for sure!

LC: Hvor inspireres du?

MJ: Jeg er så priviligeret at have mange inspirerende mennesker i mit liv, som jeg bliver inspireret af; billedekunstnere, hvis kunst jeg beundrer, skuespillere, hvis talent jeg ser op til og filmskabere, hvis film jeg ser. Jeg inspireres af folk som har mål, drømme og ambitioner, folk som har en drøm og som er modige til at føre den ud i livet – koste hvad det vil. Ellers kan jeg blive inspireret af et billede, jeg ser, en tekst, jeg læser, eller når himmelen er blå.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

MJ: Det er et tarveligt spørgesmål. Derfor vil jeg omformulere det til “Hvad er EN af dine yndlingssteder i København?” Og så svare: En af mine yndlingssteder i København er Empire Bio, som ligger lige rundt om hjørnet, hvor jeg bor. Der elsker jeg at se en formiddagsfilm på en af de bagerste rækker. Ved ikke hvorfor, men der er noget særligt over at sidde i biografens mørke og se film for så derefter at komme ud og se den virkelige verden i dagslys.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

MJ: På et gadehjørne midt i et kys.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

MJ: Da jeg sammen med nogle venner sidste sommer sejlede ud på Flakfortet med ynglingsbåden, VERA, som min gode ven har. Vi var der hele dagen og sejlede tilbage til byen i solnedgangen, mens vi røg cigaretter og glædede os til at gøre det igen dagen efter! Der er maaaange gode sommerminder fra København.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

MJ: Jeg vil anbefale alle at besøge Cisternerne, som er et magisk sted under jorden i Søndermarken. Og ellers så synes jeg, at man skal prøve at fare vild i sin by og engang imellem kigge op frem for ned, for så kan man blive så overasket over, at gader, man har gået på mange gange før, ser helt anderledes ud. Foreksempel opdagede jeg den anden dag, at Peter Pan flyver over tagene på Købmagergade.

Tusind tak til Marijana for at dele dit skønne København med os – og rigtig god søndag derude!