May Kjærsgaard | Københavnersnuden #409

0
412
Ugens Københavnersnude er May Kjærsgaard. Hun er uddannet journalist og arbejder i dag som redaktionschef og digital chef på BO BEDRE. Hun er oprindeligt fra Aarhus, men har boet i København siden 2011. Hun bor på Nørrebro med sin mand og søn på 6 år, og hendes anbefalinger er i høj grad en hyldest til netop Nørrebro.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
May Kjærsgaard: Mit arbejde er meget alsidigt, og jeg får lov at beskæftige mig med både design, indretning, mad og kultur, samlet under en paraply vi kalder: Det gode liv. Jeg arbejder med den digitale udvikling af vores brands, og arbejder derfor på mange forskellige platforme: magasin, website, nyhedsbreve, Instagram, for bare at nævne nogle stykker. Vi arbejder samtidig på at udvikle brandet, og jeg får dermed lov til både at lave eventplanlægning, awardshow, designtalks og collabs. Jeg keder mig aldrig.

LC: Hvor bor du?
May Kjærsgaard: Jeg bor i Stefansgadekvarteret på Nørrebro, hvor min mand og jeg købte en lejlighed for 3 år siden. Jeg har boet mere end 10 år på Nørrebro og det er uden tvivl dét sted, jeg aller helst vil bo i København (og i verden). Jeg elsker diversiteten, stemningen, de små lokale butikker og følelsen af at bo i en lille landsby, midt i byen.

LC: Hvor går du tur?
May Kjærsgaard: Vi bor lige ved Assistens Kirkegården, og det er for mig det smukkeste sted i København. I modsætning til andre velfriserede kirkegårde, får Assistensen i grove træk lov til at vokse vildt, og det giver den en helt særlig charme og skønhed. Især om foråret og efteråret, hvor naturen skifter udtryk nærmest dagligt, ynder jeg at gå tur flere gange om ugen og nyde den vildskab og skønhed, som stedet har. Danskere har generelt et lidt anstrengt forhold til døden, men lige her oplever jeg, at livet og døden får lov at sameksistere, præcis som jeg synes det bør. Der bliver drukket øl på de grønne områder, børnene leger gemmeleg imellem træer og buske, mens døden er en allestedsnærværende og fin reminder om, at vi skal nyde hver eneste minut, vi har her på jorden.

LC: Hvor drikker du kaffe?
May Kjærsgaard: Mit favoritsted at mødes med folk til en kaffe eller morgenmad/frokost, er The Sitxteentwelve på Jægersborggade. Her skal du smage deres hjemmelavede yogurt på kokosmælk, med frisk frugt og müsli. Eller deres Benedict med porcheret æg og hollandaise på miso-æblecider.

LC: Hvor spiser du?
May Kjærsgaard: Jeg lider i høj grad af FOMO (the fear of missing out), og jeg forsøger derfor at komme vidt omkring og spise så mange forskellige steder som muligt. Af de mange forskellige steder jeg har spist, vil jeg gerne fremhæve Kiin Kiin, der mestrer asiatisk mad på ekstremt højt niveau og brillerer ved at have en teatermenu til en pris, hvor de fleste kan være med. Jeg har i forbindelse med mit arbejde netop besøgt Bistro Lupa på Østerbro, der serverer veganske retter i verdensklasse. Deres granrøgede blå østershatte vil overbevise dig om det grønne køkkens fortræffeligheder. På Nørrebro vil jeg også fremhæve Silberbauers Bistro, der er åbnet i de tidligere lokaler fra Manfreds. Uformel og lækkert, fransk og rustikt, med lækker naturvin på siden. Hvad mere kan man ønske sig? (En barnepige måske).

Istid
Istid på Jægersborggade er endnu en af Mays Nørrebro-favoritter.

LC: Hvor fester du?
May Kjærsgaard: Jeg er ikke meget til “floor”, for mig er de bedste fester uden tvivl privatfester. Derudover er jeg stor fan af byens mange ølbarer, og jeg er særlig glad for, at sure øl, gose, lambic og lignende, er blevet så mainstream, at man nu kan få dem på tap mange steder. Det kan vi i høj grad takke Mikkeller for, som har mange hyggelige steder spredt over hele byen. Brus, som er To Øls tapperi og bar på Guldbergsgade, er et sted jeg ofte vender tilbage til, og hvis jeg på en lun sommerdag finder et spot udenfor i solen, med en sur øl og deres luftige flæskesvær med syrligt pulver, er jeg tæt på lykkelig.

LC: Hvor inspireres du?
May Kjærsgaard: Gennem mit arbejde. Jeg er så heldig, at jeg bliver inviteret til en masse events, åbninger af nye udstillinger, hoteller eller restauranter, så jeg konstant bliver fodret med smukke og interessante indtryk. Derudover er det nok naturen, jeg mest aktivt opsøger, når jeg har brug for at blive ladet op.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
May Kjærsgaard: Torvehallerne. Ultimativ selvforkælelse for mig er at cykle forbi Torvehallerne, købe en god vin eller cider, flute fra Omegn & Venner, forskellige lækkerier blandet fra de andre stader, og så lave tapas derhjemme, og allerhelst nyde den på altanen i solen.

May Kjærsgaard

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
May Kjærsgaard: Lige nu, hvor alting springer ud, og København bringes tilbage til livet. Foråret er for mig den smukkeste og mest livsbekræftende årstid, hvor naturen genfødes, og livsglæden spirer. Jeg elsker københavnerne for at myldre ud over alt, så snart den første forårssol viser sig. Så er der tæt trængsel af mennesker i mit kvarter, der drikker togo-kaffe og øl i solen, selvom fingerhandsker stadig er nødvendige. Dét er vikinge-ånden anno 2022.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
May Kjærsgaard: Jeg har elsket København, længe før jeg boede her, og mit bedste minde om selve byen er nok fra dengang, jeg flyttede herover permanent, mens jeg stadig arbejdede i Odense. Jeg brugte fire timer dagligt på at pendle (flere når DSB lavede bøvl), men når jeg ved syvtiden om morgenen cyklede ind over Dronning Louises Bro mod Hovedbanegården, var lykkefølelsen så massiv, at jeg vidste uden tvivl, at det var alle timerne i transport værd.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
May Kjærsgaard: København har en årlig designfestival, 3 Days of Design, der er uden lige andre steder i verden. Byen flyder i de dage over med events og interessante designtalks, mange af dem på spektakulære steder, som man almindeligvis ikke har adgang til. Hvis du interesserer dig for design, kunst og smukke ting, skal du sætte kryds i kalenderen 15.-17. juni 2022.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
May Kjærsgaard: Når jeg holder mig inden for de områder, jeg omtaler her, har jeg svært ved at nævne noget, som København mangler. Vi har en helt fantastisk madscene, og jeg er vild med at opleve, hvor meget innovation og eksperimentering, der foregår. Klimaforandringer er en stor udfordring, og selvom vi i Danmark og København ikke er blandt dem, der kommer til at blive hårdest ramt af klimaudfordringerne, er vi nogle af dem, der går forrest i forhold til at udvikle fremtidens bæredygtige alternativer. Noma Projects, der eksperimenterer med fermentering og blandt andet har skabt en Garum, der på lokale og veganske råvarer erstatter den asiatiske fiskesauce, TagTomat, der arbejder utrætteligt for at gøre os allesammen til bybonder, Bybi, der kæmper for at skabe opmærksomhed om biernes betydning for klima og mennesker, og Funga Farm, som dyrker svampe, der bruges af byens bedste restauranter som køderstatning, er blot nogle af de mange eksempler. Det gør mig meget stolt af vores by.

May Kjærsgaard

LC: Dit soundtrack til byen?
May Kjærsgaard: Der er skrevet mange fine sange om København, men i lyset af mit forhold til Assistens Kirkegården, er jeg nødt til at fremhæve Dorthe Gerlachs Assistensen. Hun formidler så smukt den helt særlige ånd og stemning, der er på det sted, hvor børnehaveunger spiser riskiks på vejen hjem, mens historiens vingesus mærkes tydeligt med de mange gamle gravsten og monumenter. “Jeg ved, livet er smukt – Hvert et dyrekøbt sekund – Slægterne skifter som løv i lund – I jordens frodige have”.

Tusind tak, May, fordi du ville dele dit København med os! 

Følg May på Instagram her