Morten Holm Nielsen | Københavnersnuden #69

0
305
Den sidste snude før jul er tekstforfatteren og oversætteren Morten Holm-Nielsen. Han har skrevet revytekster til næsten alle landets sommerrevyer og har desuden skrevet satire for satirehæftet Svikmøllen og Dagbladet Politiken. Når han ikke er vores snude, så skriver han hver søndag en satirisk klumme på Facebook om ugen, der gik. Som oversætter står han bl.a bag den danske udgave af Disney-serien Phineas og Ferb og en lang række af Disneys filmsange. Med andre ord er ugens snude en mand med mange ord på hjerte, som han denne søndag bruger til at fortælle om sit København. 

LC: Hvad pusler du med for tiden?
MHN: I øjeblikket skriver jeg dagsaktuel satire på Facebook – jeg forsøger at smide et sjovt opslag om en aktuel sag op hver dag, og hver søndag skriver jeg en klumme, der vender og drejer ugens sjoveste begivenheder. Jeg er også så småt begyndt at samle et idekatalog til sommerrevytekster om tendenser i tiden. De dagsaktuelle tekster kommer først senere, for de sager, som vi griner af lige nu, vil højst sandsynligt være glemt om et par uger. Det gode er, at man kan være sikker på, at kendte, kongelige, politikere og andet godtfolk nok skal kvaje sig igen.

LC: Hvor bor du?
MHN: Jeg bor centralt på Amager tæt på Metro, en rask cykeltur fra skov og strand og et stenkast fra de mange shoppingmuligheder, som man siger på ejendomsmæglersprog.

LC: Hvor går du tur?
MHN: Amager Fælled hvor jeg også løbetræner eller på Amager Strand, hvor den friske vind giver en god sund gennemtræk i hjernen. Kongelunden er også et skønt sted
LC: Hvor drikker du kaffe?

MHN: Mest herhjemme, hvor vores italienske espressokande brygger en liflig start på dagen og genskaber gode oplevelser fra Firenze og Rom.  Men hvis jeg går ud og drikker kaffe er Madmanifesten et populært vandhul.  Her har de også et spændende brunch- frokost og aftenmenukort  som lokker med alskens økologiske herligheder.

LC: Hvor spiser du?
MHN: Jeg er vild med at lave mad, så vi spiser mest herhjemme. Hvis hele familien går ud, skal det helst være et børnevenligt sted som f.eks. førnævnte Madmanifesten eller vores lokale italienske trattoria, Gambero Rosso som har dejlig mad og masser af hjerterum. Hvis min kone og jeg kan få børnepasningspuslespillet til at gå op og vover os udenfor Amager  – det siges jo, at bystyret hæver broerne klokken 23, så amagerkanerne bliver, hvor de er, om natten  – så elsker jeg den enkle, men fremragende stil hos familien Lollis restaurant, La Buca som en af vores gamle venner ejer og driver.

LC: Hvor fester du?
MHN: Hos gode venner som vi desværre ser alt for sjældent. Men sidst jeg festede hos nogle gode venner var det også det helt store udtræk med en vognladning mad, vin i spandevis og et fedt band der spillede live i dagligstuen. Sådan en fest kan man leve længe på.

LC: Hvor inspireres du?
MHN: Inspiration er en uberegnelig fætter, som kommer og prikker til en på alle mulige steder. Det kan være på en cykeltur langs søerne, eller mens man sidder i Metroen.  I sommer fik jeg en god  idé, da jeg legede med vores søn på det gamle befæstningsværk, Kastrupfortet.  Her er fasaner, der pusler i krattet, og en betagende udsigt fra højene, og hvis man lukker øjnene, kan man næsten høre de bragende kanoner.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MHN: Jeg har alle dage været vild med Kongens Nytorv – ikke mindst her i december hvor den smukke belysning gør det svært at bevare sin surhed.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MHN: På en køretur op over Langebro hvor min kone og jeg nærmest samtidig sagde ”Vi bor sgu i en dejlig by”

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MHN: Der er mange, så det er et komplet urimeligt spørgsmål. Men okay.  For mange år siden lige før jul stod min kone og jeg med en af mine nevøer ved ankeret i Nyhavn, hvor et orkester begyndte at spille den gamle Leroy Anderson-klassiker, Sleigh Ride. Kombinationen af sne, dejligt selskab og musik varmede mere end en hel spand glögg.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MHN: Jeg er rigtig glad for at tage med familien i Københavns Zoo som gør et beundringsværdigt stykke arbejde for at gøre os alle sammen klogere på naturen – og så morer jeg mig lige så herligt over de frække aber og de sjove søløver som vores søn på 4 år.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
MHN: Nu bliver jeg sikkert upopulær blandt folk, der vil få forstyrret deres nattesøvn, men jeg synes der burde anlægges metro ud til den nye bydel ved Nordhavn.

Tusind tak fordi du ville dele sit København med os Morten! Vi glæder os til at følge med i dine satiriske genistreger online såvel som live til sommerrevyerne i 2016.

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.