Nathalie Meinhardt Lind I Københavnersnuden #403

1
408
Nathalie Meinhardt Lind
I anledningen af at vi ramte 400 (!) Københavnersnuder i år, så vender vi “snuden” indad de næste 3 søndage og spørger os selv de famøse spørgsmål om vores elskede by. Vi har alle gjort det før, men det er jo mange år siden, og meget er ændret. Vi starter med Nathalie, som har boet i byen i 6 år nu. Inden flytningen til storbyen boede hun en del år i Aarhus, og selvom hun var meget glad for smilets by, så drømte hun om fede jobmuligheder i København, og som altid skuffede den ikke. Nu laver hun kommunikation og marketing for en stor virksomhed og samtidig skriver hun for LoveCopenhagen, og elsker alt hvad byen byder på. Få inspiration til København og mød ugens Københavnersnude, Nathalie:

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Nathalie: Jeg har et spændende arbejde, og så bruger jeg en del tid på at søge efter rejser. De første par rejser er allerede booket til foråret, og den fornemmelse af at glæde sig til at rejse, søge efter gode restauranter og oplevelser osv elsker jeg! Og så skal jeg giftes til maj, hvor vi holder del 1 af vores bryllup (del 2 bliver senere i udlandet), og jeg bruger meget tid på at glæde mig og tænke på det. Der skal ikke planlægges meget, da det bliver meget småt – del 2 kommer til at kræve en del mere planlægning, så jeg nyder, at der ikke er så mange praktiske ting.

LC: Hvor bor du?
Nathalie: Jeg bor et af de skønneste steder i København (synes jeg selv). Midt på Store Kongensgade ved siden af verdens smukkeste kirke, Marmorkirken (som jeg i øvrigt skal giftes i), og omringet af Kongens Have, Kastellet og Amalienborg. Jeg kunne bo her for evigt, hvis det stod til mig.

LC: Hvor går du tur?
Nathalie: Mine gåture starter næsten altid med at gå forbi Marmorkirken, ned forbi Amalienborg og de fine gardere og derfra ofte over broen til Christianshavn eller ned forbi Nyhavn og over Kongens Nytorv og mod Kongens Have. Hvis det ikke skal være i området, hvor jeg bor, elsker jeg at spadsere på Nørrebro og ved Søerne. Det kan virkelig også noget.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Nathalie: Jeg arbejder i Kødbyen, og i mine øjne ligger der Københavns bedste kaffebar et par meter fra mit arbejde – Prolog. Jeg elsker elsker elsker deres kaffe. Jeg kan også rigtig godt lide den lille biks lige ved indgangen til Kongens Have, Kafferiet, de laver også en skøn kop kaffe, og Original Coffee ligger lige rundt om hjørnet, og den rammer jeg også ofte på min gåtur.

LC: Hvor spiser du?
Nathalie: Hvor skal jeg starte? Jeg er et seriøst madøre, og jeg elsker Københavns madscene – som i mine øjne er en af Europas bedste. Pluto og Pastis ligger nærmest en spytklat fra min hoveddør, og de skuffer aldrig. På Pastis elsker jeg deres Moules, steak tartare og de laver en mean chevre chaud til frokost. På Pluto elsker jeg at bestille en masse forskellige retter til deling, mens man drikker skøn vin. Bistro Central laver en af Københavns bedste tartar, hvis du spørger mig. Bottega Barlie er altid en god ide. Til morgenmad, frokost eller aftensmad. Deres croissant er en lille bid af himlen. Tranquilo i Kødbyen var en virkelig god overraskelse, og jeg drømmer stadig om deres bikini toast med trøffel. Og ej at forglemme Hooked, som laver en hjernedød god american lobster roll! Jeg besøgte også for nylig Bottega Estadio på Østerbro, hvor jeg fik en himmelsk mont d’Or – det kan virkelig anbefales! Jeg kunne blive ved..

LC: Hvor fester du?
Nathalie: Mit byliv foregår mest på hyggelige barer med god stemning. Det kan fx være Bar Deco, Nebbiolo (elsker det sted!), Fermentoren, Lidkoeb, Gensyn, Kayak Bar om sommeren eller PS Bar i Indre by. Og så er Søernes Ølbar også en vinder på de der fantastiske sommeraftener med vennerne. Nogle gange udvikler det sig, og når jeg skal danse, så rammer vi enten Dandy eller Søpavillonen.

Søernes Ølbar

LC: Hvor inspireres du?
Nathalie: Jeg elsker de små grønne oaser i København, og dem har jeg heldigvis en del af tæt på. Østre Anlæg, Kastellet og Kongens Have er mine yndlings, og jeg elsker at tage en god podcast i ørene, snøre mine sneaks og gå derud af.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Nathalie: Hvordan kan man overhovedet vælge? Hvis jeg skulle sige ét sted, så gør Marmorkirken mig så glad. Mange år inden jeg blev nabo til den, kunne jeg finde på at cykle derhen og gå ture i området. Det er det smukkeste syn i København, og det har det for mig altid været. Og nu når jeg skal giftes der, bliver det kun endnu mere smukt.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Nathalie: Det gør jeg virkelig tit. Især om sommeren. Men jeg bliver altså forelsket, hver gang jeg fra min lejlighed kan høre garderne gå fra Amalienborg til Kongens Have. Det er så hyggeligt, og jeg bliver aldrig træt af dem.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Nathalie: Jeg er fra det jyske, som de fleste beboere i byen, og jeg har kun boet her i 6 år. Men nogle af mine aller bedste minder er fra København. Ét der popper op lige nu, men jeg skriver dette, er den første sommer jeg boede her på Store Kongensgade. Min kæreste og jeg pakkede kaffe, badetøj, håndklæder og vandrede ca. 3 gange om ugen forbi Marmorkirken, over Amalienborg og ned til vandet kl. 7 om morgenen. Her hoppede vi i vandet og drak vores kaffe, mens morgensolen varmede vores forfriskede ansigter. Det vil jeg gøre hver sommer. Det var den bedste måde at starte dagen på, og jeg følte mig så lykkelig helt ned i maven. Smukke smukke København.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Nathalie: Snør skoene, tag en god ven eller veninde under den ene arm og en to go kaffe i den anden og så bare gå derud af. Ram alle bydelene og opdag noget nyt hver gang.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Nathalie: Rooftop barer! København kan meget, men halter altså gevaldigt på rooftop-gamet. Jeg elsker at se byen fra alle vinkler, og der mangler virkeligt et par cool, festlige rooftopbarer, synes jeg.

LC: Dit soundtrack til byen?
Nathalie: “Gennem byen” med Ukendt Kunstner. Altid.

Tusind tak, Nathalie, fordi du ville dele dit København med os!

 

 

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.

1 COMMENT

Comments are closed.