Ny Jakob Martin Strid-udstilling på Copenhagen Contemporary

0
243
Den Fantastiske Bus

I weekenden åbnede den nye børneudstilling, Den Fantastiske bus, af Jakob Martin Strid på Copenhagen Contemporary. Har du unger, der der vilde med Strids underfundige univers, er det bare med at komme af sted til Refshaleøen.

Den Fantastiske Bus

”Den fantastiske bus” er en storslået fortælling for alle aldre. Billederne tager os på en roadtrip gennem utrolige landskaber, ud i stratosfæren og videre til sagnlandet Balanka for at redde lille Timo. Strids verden er befolket af dyr med stærke personligheder og vidner om en særlig kærlighed til transportmidler. Hans historier er en satirisk kritik af fantasiløse voksne – og en hyldest til fantasien og venskaber.

Min søn, Julius, er kun lige knap 2,5 år gammel, og han var svært begejstret for at kravle rundt på den store pære i puderummet, hvor han også nysgerrigt kiggede i den store bog om Den Fantastiske Bus. I cafeen tegnede han, og i værkstedet forsøgte han ihærdigt at lave sin egen lille fantastiske bus.

De større børn mellem 5 og 10 år vil få endnu mere ud af udstillingen, der også rummer en lang række originaltegninger fra arbejdet med bogen, Den Fantastiske Bus.

Med mere end 50 tegninger, hvoraf flere måler mere end 2 meter, lader udstillingen os komme helt tæt på Strids univers. Tegningerne viser hans håndværksmæssige kunnen og kreative proces, hvor ændringer og nye ideer opstår undervejs. I vores tegnezoner vil vi med inspiration fra Strids univers give børn mulighed for at fortælle deres egne historier. Særlige læsezoner vil indbyde familier til sammen at fordybe sig i Strids bøger.

Den Fantastiske Bus

Stor anbefalingen af udstillingen, der løber til d. 1. april 2024. 

Læs mere her. 

Den Fantastiske Bus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here