Oplev Copenhagen Jazz Festival 2021

0
397

Copenhagen Jazz Festival forvandler fra den 1. til den 24. juli Københavns gader og stræder, torve og parker til verdens største jazzklub. For første gang breder festivalen sig over 24 dage i stedet for de sædvanlige 10. Det betyder at de knap 100 spillesteder får mulighed for at fordele festivalens mange koncerter over en længere periode.

 

Af Louise Bro

Der er god grund til at glæde sig til startskuddet på dette års Copenhagen Jazz Festival, som løber af stablen fra den 1. til 24. juli. Musikken vil i disse dage vælte ud over København til glæde for et væld af publikummer – med langt over 1.000 koncerter fordelt på mange forskellige venues. Sommerens restriktioner kommer til at begrænse visse traditionsrige dele af festivalen –  bl.a. den del som involverer store, åbne gratisarrangementer. Men bare rolig, med over 1.000 koncerter fordelt på 100 spillesteder, er der rig mulighed for at opleve en masse koncerter i løbet af festivalens 24 dage.

 

Officiel åbningskoncert i Pumpehusets Byhave

Den 1. juli er der officiel åbningskoncert i Pumpehusets Byhave, hvor du kan opleve Jeppe Zeeberg and the Absolute Pinnacle of Human Achievement. Til åbningskoncerten er der fri entré, ligesom der vil være til mange koncerter. Men som altid er der også nogle, der kræver billet. Bl.a. den tradionsrige havnerundfart, hvor du kan opleve live jazz med skiftende orkestre, mens båden roligt sejler rundt i Københavns havn og kanaler.

Hvis du blot vil lytte til jazz, men ikke har det store kendskab, så hold øje med programmerne på Højbro Plads, Apollo Bar, Kaffesalonen, Krøgers Have, Nyhavns Mindeanker og naturligvis også Pumpehusets Byhave, som alle har en del gratis koncerter. Find alle spillestederne for Copenhagen Jazz Festival 2021 her.

Jazz på Halmtorvet9

Halmtorvet 9 inviterer også indenfor i deres populære og hyggelige gårdhave til årets festival. Her vil man på scenen kunne opleve et spændende og stærkt miks af gamle jazzkendinge og nye jazzansigter. De er alle på tværs af alder, stilarter og køn med til at tegne billedet og lyden af dansk jazz anno 2021.

Halmtorvet 9s festivalprogram løber i perioden den 2.–11. juli, hvor der kan opleves 3-4 koncerter om dagen og nogle om aftenen. Der vil i perioden være over 50 koncerter i gårdhaven, hvoraf udvalgte er gratis. Indgangen til gårdhaven hos Halmtorvet 9 vil være badet i blomster under hele jazzfestivalen. Henimod 5000 farverige blomster vil pryde væggene. En hyldest til at livekulturen omsider atter kan spire og en ekstra bonus for jazzfans med selfie-trang.

Fra kannibalrytmik over vokaljazz til bebop  

Bebop, swing, jazzballader, brugsjazz, croonerjazz, dixieland, kannibalrytmik, kaskelotmusik, vokaljazz, New Orleans og orgelboogaloo er blot et udpluk af de forskellige jazzede stilarter, der fra scenen på Halmtorvet 9 vil hylde jazzens magiske evne til at favne diversiteten og kitte os mennesker tættere sammen.

På 2021-plakaten hos Halmtorvet 9 optræder navne som Snorre Kirk, Christina von Bülow, Nikolaj Hess, Claus Waidtløw, Aske Jacoby, Jesper Thilo, Mads Mathias, Tomas Franck, Bo Stief, Jakob Artved, Niels HP, Tranquebar, Lulu Rouge, Malene Kjærgård og mange, mange flere. Se programmet for koncerterne på Halmtorvet9 her.

Copenhagen Jazz Festival 2021 finder sted den 1.-24. juli på spillesteder i hele Københavns omegn og på Frederiksberg. Se det fulde program her.

God fornøjelse!