Roskilde Festival 2023: To nye scener

1
399

To nye scener indvies i år på Roskilde Festival; Eos og Gaia. De er inspireret af græsk mytologi og fokuserer på intime og spektakulære oplevelser. Gaia og Eos erstatter de tidligere scener Pavilion, Mantra, Rising og Countdown, som ikke kommer til at være på festivalen længere.

 

Tekst: Louise Taarnhøj

GAIA

De to nye scener er meget forskellige. Gaua, som ligger syd for Orange Scene, har en kapacitet på 2.000 mennesker og har fokus på intime oplevelser af en mere kunstnerisk art. Her kan du opleve navne som brasilianske Bala DesejoSon Rompe Peras marimba- og cumbia-punk, den ghanesiske highlife-legende Gyedu-Blay Ambolley og den eksperimenterende britiske popduo Jockstrap

I den græske mytologi er Gaia jordens gudinde, og navnet er en hilsen til den tid, vi er i, hvor vi skal passe på jorden og det, der har skabt os. Lyt til alt det, der finder sted på Gaia-scenen, lige her:

EOS

Lige øst for gangbroen mellem Vest og Øst ligger open air-scenen, Eos, som erstatter Rising. Eos er scenen for ny musik, og her kan du opleve morgendagens stjerner som Ida Laurberg, Zar Paulo, Léon og GloRilla.

 

Seks meget forskellige scener

I alt er der seks scener på Roskilde Festival: Orange Scene, Arena, Apollo, Avalon, Eos, Gaia og Gloria.

I alfabetisk rækkefølge kan du her læse lidt om de forskellige scener:

Apollo er klubscenen med fokus på elektronisk musik og har kun koncerter om aftenen og natten. Kunstnerne her har ofte også et stærkt visuelt udtryk og indbyder ofte til fest.

Arena er den næststørste scene, og her finder du de store kunstnere, der enten ikke er store nok til Orange, eller som har det bedst i lidt mere intime rammer. Her kan der være ca. 17.000 mennesker.

Avalon har et bredt udvalg af stilarter og favner musik fra alle verdenshjørner. Her kan der være ca. 6.000 mennesker.

Eos er en ny open air-scene, der tager arven videre fra sin pyramideformede forgænger, Rising. Scenen bliver både hjemsted for nye stjerneskud i festivalens første dage og mere etablerede artister i de fire sidste dage. Du finder Eos-scenen i den vestlige ende af indre plads.

Gaia har en kapacitet på 2.000 publikummer og er synonym med både afdæmpede, sarte udtryk der gør sig bedst i intime rammer.

Gloria er den mindste scene på Roskilde Festival. Her kommer du ind i mørket og helt tæt på de optrædende, som kan nydes i den fantastiske visuelle ramme. Det er her, der eksperimenteres mest med genrerne.

Orange Scene er Roskilde Festivals hovedscene og omdrejningspunkt for de store fællesskaber. Gennem årene har scenen været gæstet af verdens største stjerner og levende legender. Den ikoniske orange teltdug er også festivalens logo.

Læs om musikken på Roskilde Festival 2023 her. 

 

1 COMMENT

Comments are closed.