Sådan kommer du godt igennem dine Roskilde blues

0
150

Roskilde Festival 2023 er slut, og du ved ikke, om de mentale eller fysiske tømmermænd er værst – eller om du bare lider af en gedigen omgang Roskilde Blues. For den slags blues er en ting, det er efterhånden slået fast. Så her får du en guide til, hvordan du kommer igennem de næste par dages hård blues.

 

Af Louise Taarnhøj

YOUTUBE-KONCETER

Log på YouTube og find koncerter af de kunstnere, som du så på festivalen – måske kan du endda finde (tvivlsomme) optagelser fra selve RF23. I hvert fald kan du bringe dig selv tilbage på festivalenpladsen og glemme, at du faktisk ligger på sofaen nu og har det elendigt. 10 minutter tilbage på RF er også værd at tage med!

HASHTAG-BINGE

Åben din IG, TikTok, Twitter – whatever SoMe-platform rocks your boat. Søg på hashtags som #RF23 og dyk ned i alt det, du måske ikke nåede at opleve. Måske kan du endda spotte dig selv og dit hold på nogle af de tusindvis af stories og billeder, der er smidt ud i cyberspace. Og denne øvelse kan faktisk underholde i op til flere dage, og mindst 24 timer! Og så burde du altså være ovre den værste Roskilde blues.

LUNKNE ØL I EN PARK

Hvis det der online-fis ikke er nok for dig til at kurere din Roskilde blues, men du savner noget mere ægte og fysisk festivalsagtigt, så tag dine øl ud af køleskabet, stil dem i solen i nogle timer, snup dem under armen, og så sæt dig over i den nærmeste park. Tag gerne en form for lydanlæg med, en iphone kan lige gå an, hvis ikke du har andet. Skriv til vennerne, om de er friske på at fortsætte den orange følelse bare nede i Folkets Park, og se, om ikke der er flere, der har det som dig. Hvis det er enten halvdårligt vejr eller sygt varmt, er det jo helt perfekt i forhold til at fremkalde RF-stemning.

MAD I TORVEHALLERNE

Du er færdig med at ligge på sofaen og have ondt af dig selv – og du er færdig med at sidde på en skaldet græsplæne i nordvest med lunkne øl og venner, du allerede har brugt alt for meget tid med. Du er sulten, så du tager til Torvehallerne og får en lille reminder om, hvad Food Court var. Her går du rundt i ca. 39 minutter, før du beslutter dig for, at du ikke ved, hvad du vil have, og nu er du så sulten, at du ikke orker lange køer, så du tager den stand, hvor der er færrest mennesker og glemmer, at der nok er en grund til, at her ikke er nogen mennesker, og det finder du så også ud af på den hårde måde, da du endelig får din mad, som mildest talt ikke er god, men den er god nok lige nu, for du er så sindssygt sulten og faktisk også skidesur af al den ventetid, så nu skal der bare spises. Og på den måde er du tilbage på RF igen.

EKSTRAVAGANT FORKÆLELSE

Du kan også foretage dig noget helt vildt ekstravagant, som eksempelvis en overnatning på D’Angleterre eller en middag på Alchemist. Bare gør noget helt særligt, så du glemmer, hvorfor fanden du overhovedet var så vild med at ligge i telt i smat eller tisstøv. Problemet er løst, og du har ikke længere blues men er taknemmelig over, at det hele er overstået, og at der er et helt år, til du igen skal i smatten.

SOV

Du kan også bare kaste håndklædet i ringen, gå i seng og sove i flere dage. Luk dig ind, meld dig syg, bestil takeaway og dyrk din blues, til du simpelthen ikke kan holde dig selv ud længere. Nogle gange er den eneste vej ud at gå direkte igennem det, og hvis du tilmed kan oprette en Messengertråd med andre blues-ramte RF-folk, hvor I kan støtte hinanden i, hvor fedt I havde, og hvor synd det nu er for jer, så bliver det måske en helt hyggeligt selvmedlidenhedsferie.

Vi ses til RF24!