Tine Bruhn | Københavnersnuden #463

0
517
Fotocredit: Philippe Levy Stab

Ugens Københavnersnude er jazzsangerinde Tine Bruhn. Hun har boet i New York i over 20 år, men hoppede på et fly til København, da Corona lukkede verden ned, og så blev hun hængende. Lige nu er hun ansvarlig for den nye festival Ruby and Friends, som finder sted for første gang på Nørrebro fra 5.-9. juli.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Tine Bruhn: Den seneste uger har det meste af min tid med planlægningen af vores nye festival, ”Ruby and Friends”, der løber af stablen lige om lidt. Vi er en lille forening, der står bag, og vi arbejder sammen med Roots and Jazz, også kendt som Jazz På Balders Plads. Vi har et enormt spændende musikprogram i 5 dage på Den Røde Plads. Der er RnB, jazz, americana, roots og world, og alle bands består af eminente musikere, der virkelig kan deres håndværk. Så jeg er så spændt på både afviklingen og ikke mindst selve koncerterne. Især Bilal og Takuya Kuroda. Det bliver NYC style 😉 Og der er fri entre!

Derudover havde jeg selv en koncert på Balders Plads 1. juli. Jeg har glædet mig utroligt meget til den koncert, fordi Balders Plads er en helt unik scene under Copenhagen Jazz Festival. Det var med en super besætning, og min ”musical partner in crime”, Lars Haake fra NYC kommer og spiller saxofon. Det var fedt!

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Tine Bruhn: Jeg bor i Valby.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Tine Bruhn: Søndermarken/Frederiksberg Have.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Tine Bruhn: Det gør jeg hjemme i vores hyggelige køkken, der er som taget ud af Matador. Men ok, vi kigger også nærmest ned til Nordisk Film.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Tine Bruhn: Sorry, hate to say it… Men efter at have boet i NYC i over 20 år, hvor jeg spiste ude rigtig meget (jeg siger bare ”Happy Hour Oysters”), så kan jeg faktisk bedre lide at lade mad selv nu og spise hjemme. Det er også alt for dyrt her i DK, især hvis man også lige skal have en flaske vin. Og det vil man jo gerne 🙂

Men NÅR jeg tager ud at spise, så elsker jeg den Gule Cottage. Gerne i sammenhæng med en badetur. Dét findes ikke i NYC!

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Tine Bruhn: Også hjemme. Og så skal der jazz i højtalerne og mezcal i glassene.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Tine Bruhn: Ved havet. Havet giver mig en følelse af frihed, uanede muligheder og endeløs kreativitet. Og i naturen i det hele taget. Lidt paradoksalt, når jeg er udpræget storbymenneske. Men det er også ved at ændre sig. Nu elsker jeg at være på landet og følge planternes liv om foråret, dyrenes fodspor i sneen om vinteren og horisontens tiltrækningskraft om sommeren.

Derudover bliver jeg altid inspireret af at være omgivet af moderne kunst. Så Louisiana og Arken er også højt på listen.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Tine Bruhn: Overalt, hvor der er vand. Det er der jo heldigvis mange steder!

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Tine Bruhn: Jeg føler mig næsten hele tiden forelsket, men hvis jeg skal fremhæve et sted, så siger jeg Kastrup Lufthavn. Min kæreste tog metroen ud og hentede mig, da jeg kom tilbage fra NY sidste uge. Der kom suget i maven og sommerfuglene rigtig frem igen. Man glemmer nogen gange at mærke efter, for man bliver så vant til ens partners tilstedeværelse og tager det for givet. Men det er det absolut ikke. Og så er det jo super rart at mærke, at man stadig er forelsket.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Tine Bruhn: Det var efter min første koncert i Montmartre i 2019. Det var enormt fedt at synge på den legendariske scene. Det har altid været en slags milepæl – sådan ”målmæssigt”. Så der tænkte jeg: ”Nu kører det!” To uger efter var alt lukket og slukket, og alle mine ideer og planer blev sat på pause. Det var noget af et antiklimaks – og svært at komme ud af, synes jeg.

Fotocredit: Torben Christensen

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Tine Bruhn: En lang gåtur langs vandet. Måske fra den skæve bro ud til La Banchina på Reffen og spise fisk.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Tine Bruhn: Jeg savner New York’s jazz-spillesteder. Hvor det ikke koster 350kr at komme ind, men hvor der er live musik, man har råd til flere gange om ugen, og hvor folk faktisk lytter.

Og det er jo ikke fordi, der ikke er nok supergode musikere i byen 🙂 Men det er jo en alenlang problemsætning med betalende publikum, tariffer til bandet, hyret personale, barindtægter etc etc. Det skal jo hænge sammen det hele.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Tine Bruhn: Steely Dan passer super godt til København efter min mening. Deres tekster drejer sig selvfølgelig tit om USA, men atmosfæren og groovet er perfekt. Blandingen af pop/rock og jazzede akkorder. For eksempel ”Hey Nineteen”.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Tine!

Du kan følge Tine på Facebook, Instagram og her. Tjek også programmet og mere for festivalen Ruby and Friends, den er gratis og finder sted på Den Røde Plads på Nørrebro fra den 5.-9. juli.