Kunst, mode og dokumentar – Kulturnatten 2021

0
384

Det er masser af kaste sig over i det gigantiske program til Kulturnatten 2021 på fredag. Her får du en guide med seks tankevækkende arrangementer inden for kunst, mode, politik og historie. 


1. Hermès på DAC: 

Dansk Arkitektur Center har på Kulturnatten premiere på udstillingen ‘Hermès in the making’, hvor det ikoniske modehus’ produkter og kunsthåndværkere indtager DAC. Kunsthåndværkerne medbringer deres værktøj, materialer og ekspertise, så hele familien kan se dem live in action. Oplev de detaljerige indgraveringer eller omhyggeligt trykte farver, der giver liv til silketørklæder. Den fine sadel-søm på en Kelly-taske eller udformningen af et par handsker. Den opfindsomhed og erfaring, der kræves for at reparere en taske. Den tålmodighed, der er nødvendig for at skabe et ur eller for at pryde et armbånd med diamanter. Omhyggeligheden, der kræves for at male på den hvide porcelænstallerkens afrundede kant. Og den fingerfærdighed, der skal til i samlingen af en sadel.

Siden 1837 har værdier som holdbarhed, kvalitet, innovation, videregivelse af knowhow og funktionel æstetik præget produktionen hos Hermès. Værdier, der nu mere end nogensinde giver genlyd i vor tids vigtigste udfordringer i forhold til bæredygtig produktion.

Kl. 18.00 – 00.00, Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

2. Cisternerne

Oplev den internationalt anerkendte kunstner Tomás Saracenos storstilede udstilling i Cisternernes underjordiske søjlegange, og tag med på en sælsom sejlads, hvor kunstværker åbenbarer sig, mens du sejler ind i det ukendte mørke i både. Ovenover Cisternerne har kunstnerfællesskabet SIIKU skabt en imponerende lysinstallation med udgangspunkt i udstillingens tematikker.

Kl. 18.00 – 00.00, Cisternerne, Søndermarken 0, 2000 Frederiksberg

 

3. Velkommen til Operaen

Gå på opdagelse i det 41.000 m2 store operahus på en af vores mange backstagerundvisninger. Se hvordan skrædderne og maskørerne arbejder, snak med harpenisterne, og oplev et uddrag af forestillingen ‘Den glade enke 2.0’ i fuld produktion på Store Scene. Besøg Takkelloftet, hvor de operastuderende byder på en række uddrag af operaer, de har arbejdet med i workshopform, og tag plads i loungemiljøet til en bid mad blandt rekvisitter i et møblement, som normalvis står på de skrå brædder.

Kl. 18.00 – 23.00, Det Kongelige Teater – Operaen, Ekvipagemestervej 10, 1438 København K

 

4. CPH:DOX-vinderen ’The Last Shelter’ + Nagieb Khaja og Rasmus Tantholdt om Afghanistan

Pressefrihed er under stigende pres i hele verden. IMS har inviteret TV2-korrespondent Rasmus Tantholdt til at dele erfaringer fra verdens brændpunkter, hvor journalistisk dækning er afgørende. Senere på aftenen giver journalist og dokumentarist Nagieb Khaja en beretning fra sin seneste tur til Afghanistan under Talibans overtagelse af landet. Aftenen rundes af med den IMS-støttede dokumentarfilm ‘The Last Shelter’, vinderen af hovedprisen på CPH:DOX 2021.

Kl. 18.00 – 00.00, IMS (International Media Support), Nørregade 18 1., 1165 København K

 

5. Statens Værksteder for Kunst

Statens Værksteder for Kunst er normalt lukket for offentligheden, men på Kulturnatten er det muligt at få en eksklusiv rundvisning af det faglige personale. Kunstnere og designere vil være til stede og fortælle om deres projekter. Du kan blandt andre møde Jesper Aabille, der arbejder med socialt involverende udsmykningsprojekter, og som byder på tyrkisk kaffe og kage til de besøgende i en socialt involverende setting.

Kl. 18.00 – 23.00, Statens Værksteder for Kunst, Strandgade 27B, 1401 København K

 

6. Den Franske Ambassade

Normalt er den franske ambassade lukket land for offentligheden, men på Kulturnatten kan du få indblik i 300 års dansk-fransk historie, mens du bliver vist rundt i Det Thottske Palæs smukke saloner, som rummer møbler og kunstgenstande fra franske slotte og er udsmykket med blomster i anledning af Kulturnatten. Tilmelding er nødvendig.

Kl. 18.00 – 23.00, Den franske ambassade, Kongens Nytorv 4, 1050 København K

 

Læs mere om det store program for Kulturnatten 2021 her.